Zdravlje i wellness

Koristi Pine Nuts (Hilgoze) za kožu i kosu

Koristi Pine Nuts (Hilgoze) za kožu i kosu

Pinjolima su jestive sjemenke koje su konzumirali kao užinu od vremena koje naši bake i deke mogu sjetiti! Ove sjemenke se najčešće koriste u pripremi pesto sos. I sada znaš ono što čini pesto sos tako zdravo. Oni su elektrana esencijalnih vitamina, minerala, masti i druge elemente potrebne za zdravo tijelo.

Šačica pinjolima dnevno čuva vaše srce zdravim, smanjuje nivo holesterola u krvi i pomaže vam da sa zadatkom prolivanja dodatnih kilograma. Oni također nude nebrojene ljepote prednosti za vašu kožu i kosu. Ovdje govorimo ljepotu prednosti pinjolima.

Pročitajte dalje znati više o svojoj ljepoti koristi, skladištenje i neke korisne savjete o pravu izbor ovih orasima uz neke zanimljive ideje o tome kako da ih uživaju.

load...

Prednosti pinjolima za kožu

1. Odloženo starenje kože i hidratantna efekti:

Visoka koncentracija raznih esencijalnih vitamina, minerala i antioksidansa čine pinjolima nevjerojatno korisno za proizvode za njegu kože. Vitamina E i antioksidansima rad zadrži proces starenja, a vitamin F umiruje i hrani kožu. Zahvaljujući svojoj anti-upalni svojstva, ulje pinjola je vrlo pogodan za osjetljive tipove kože. Hrani kožu i sprečava ga iz različitih zajedničkih uvjeta. Osim toga, ona također ima velike efekte hidratantni na koži.

2. Ponude Revitalizovani i Fresh Skin:

Pinjola ulje je poznat po masaže zbog ozdravljenja imovine. To pomaže da se smanji broj pitanja kožu kao svrbež, psorijaza, bubuljice, ekceme, svrab i rane. Ovi orasi daju koži revitalizovana i svjež izgled.

3. Ublažava dehidrirana koža:

A piling tijela stvorio sa sirovim pinjolima i kokosovo ulje oživljava kožu ljuljti off mrtve stanice kože. Osim toga, zbog svoje odlične hidratantna i hidratantna svojstva, to je priznati lijek za ublažavanje dehidriranu kožu.

load...

Prednosti pinjolima za dlake

Pinjolima domaćin raznih kosu prijateljski sastojaka i tako igra važnu ulogu u sprečavanju različitim uslovima kose i jačanje svoju ukupnu zdravlje.

4. Boost za rast kose:

Pinjolima su bogat izvor vitamina E, vitamin poznat za podsticanje rasta kose. Osim toga, također drži vlasišta u dobrom stanju.

5. Borbe Gubitak kose:

Ljudi koji pate od gubitka kose ili kose proređivanje našli pinjola ulje od velike pomoći u borbi protiv stanju.

6. Održava kose Zdrava i Lustrous:

Ove jestivo orasi sadrže visoke koncentracije proteina. Sadržaj proteina u jaja sprečava kosu od oštećenja i drži ih jaka, zdrava i sjajna.

Pinjolima: Kako odabrati i Store?

Izbor:

  • Dok kupuju pinjolima sa tržišta, uvijek pretura za one svijetle-smeđe imaju kompaktan i ujednačene veličine. Probajte matice odozgo malo visine. Ako oni proizvode dobar metalni zvuk, njihov kvalitet je osiguran.
  • Pinjole kupite bi trebao biti težak i bez pukotina.
  • Nikad ne izaberu pinjolima ako mirišu užeglo.

Granatirali i obrađenih zrna su dostupni na tržištu u hermetički zatvorenim plastičnim vrećicama. Dok je plaća za njih, uvijek pokušavaju da ih kupuju od autentičnog izvora kako bi se osiguralo optimalno svježinu.

Skladištenje:

Pinjolima skloni okrenuti užeglo brzo ako se ne čuvaju. Stoga, treba se čuvati mudro.

Kao što je ranije spomenuto, pinjoli su dostupni na tržištu u oba izvaĊenim i zrnu obliku. Zrnu matice imaju relativno duži rok trajanja od granatiran jedan. Oni mogu biti pohranjeni za skoro tri do četiri mjeseca. Je granatirana orasi nisu dobar kandidat za dugoročno skladištenje. Oni se lako oštetiti, pogotovo ako se skladišti u toplom i vlažnom mjestu. Dakle, to je najbolje da ih čuvati na hladnom i suhom mjestu.

Pinjolima: Savjeti za korištenje

Pinjolima se može koristiti za kulinarske svrhe u više od jednog načina. Pronađite ideje za inkorporirati ove zdrave i ukusno matice u svojim redovnim receptima:

  • Hrskavi Dodatak: To može biti hrskave dodatak čokolade, kolači, keksi, granolas, kriške i kolača. Osim toga, oni se mogu dodati na cijeli obrok kruh, domaće pečene pizze i nekoliko poslastice kao što su sladoled i receptima sladoleda na bazi.
  • Zavoji na Barovi i Smoothies: možete također koristiti prženim orasima kao salatu ili dodati u proteinske barove i voće frape.
  • Hranljiv premaz na Razne ukusnih jela: Uključiti pinjolima u mesu, ribi i raznim jela od povrća. Oni pružaju divan i veoma hranjiv premaz za piletinu, ribu i tofu koji se mogu peče, pržene ili prženi.

Nadam se da ste uživali čitajući članak o razne pogodnosti jedenja pinjolima! Dakle, dobiti pinjolima iz vašeg okolnih dućana danas sebe i ne uključiti u svoju rutinu ishrani. Nakon što je ukusna i drži vas pretty! Ne zaboravite da dijele vaš feedback sa nama.

load...