Zdravlje i wellness

Šta je Anusara joga i koje su njegove koristi?

Šta je Anusara joga i koje su njegove koristi?

Joga je praksa u našoj zemlji od uzrasta. Porijeklom iz Indije, joge u osnovi znači "duhovne discipline. Svaki oblik joge ima svoj set prednosti i postoje različiti načini od njih vježbanje. Ljudi se bave različitim vrstama joge u skladu sa njihovim potrebama i zahtjevima. Jogom na redovnoj osnovi, drži vas fit i dobro tokom svog života. To vam pomaže u postizanju psihičku stabilnost i fizičku snagu.

Da li želite da naučite jogu i iskustvo večni mir? Evo kako se to radi s Anusara jogu.

Anusara stil joga je započeo američki rođena učiteljica joge, John Friend u 1997. Godini Među drugim oblicima joge, Anusara joga je savršen spoj joge asana, vežbe disanja i filozofije. Ovaj oblik joge se najbolje može opisati kao moderni oblik joge. Postoji oko 260 asane koje su dio Anusara joge. To nije uvijek moguće za nas da se bave svim ovim asana. Stoga, ove asane je podijeljen u osnovne zagrevanja, backbends, stoji pozama, inverzije, naprijed zavoja, itd

load...

Ako želite da saznate Anusara jogu, pratite dolje navedenih jednostavan i lak asane i krenite:

1. Ardha Chandrasana:

Stoje u pravoj poziciji. Raširi noge razmaknute. Sada okrenite desno stopalo van u poziciji 90 stepeni. Pokušajte na dodir ruke (dlanovi) na zemlju u ravnoj liniji sa svojim nogama. Sada, podignite lijevu nogu i pokušaj da se protežu ga u zraku koliko god možete. Nemojte se protežu preko svojih kapaciteta. Sada podignite desnu ruku i protežu se u vazduhu. Ostati stabilan za 30 sekundi i puštanje na slobodu.

2. Buđangasana:

U ovom, morate se pozicionirati u zakrivljeni pozu koja liči na zmiju. Legnu na zemlju na takav način da vaše čelo dotakne tlo. Sada postavite dlanove ispod ramena na način da su se ušuškana blizu tijela. Protegnuti noge na način da je vrh stopala pritisne dole u mat. Sada udahnite i polako pritisnuti ruke da se protežu ruke, kreće grudi gore. Ova poza izgleda kao zmija i stoga, to se zove kobra predstavljaju ili zmija pozu.

load...

3. Ardha Mukha Shvanasana:

Ovo je 8. Korak Suryanamaskara. Ovde imate da šire ruke i noge širok malo razdvojeni. Sada, savijati i stavite ruke na zemlji na takav način da se na dlanove i stopala dotaknu pod. Pokušajte da se protežu vaše tijelo koliko god možete. Položaj ovdje je kao da je pas. Podignite svoj donji dio leđa i protežu se u 'V' položaju.

4. Vakrasana:

Sjediti na podu s nogama ravno. Savijte desnu nogu i stavite desno stopalo na desnoj strani lijevog koljena. Ruke bi trebao biti na obje strane sa svojim dlanovima prema zemlji. Sada okrenite svoj gornji dio tijela unazad, gleda preko desnog ramena, a lijevom rukom ostaje nalazi se na desnoj strani desno stopalo. Ostati za 15 sekundi i vratite se u početni položaj.

Probate ovo u drugom pravcu previše.

5. Virbhadrasana:

Ova poza je također poznat kao ratnik pozu. Stoji uspravno, a zatim ih noge, osim, oko 4 inča jedni od drugih. Podignite ruke u zrak i protežu njih. Sada okrenite desnu nogu do 90 stupnjeva na desnoj strani i prema tome okrenite levu nogu u istom smjeru i protežu se. Držite leđa ravno. Pogledajte gore prema ruke prema nebu.

6. Uttitha Hasta Padangustana:

Stajati ravno u Tadasana položaju. Sada pokušajte da podignite lijevu nogu u smjeru prema gore. Pokušajte na dodir gležnja leve noge sa lijevom rukom. Probajte ga na drugu stranu previše. Nemojte se protežu preko svojih kapaciteta. Ova asana daje dobru masažu u kičmu, donji dio leđa, kukovima, nogama i rukama.

7. Garudasana:

Stajati ravno u Tadasana položaju. Savij malo koljena. Sada pokušajte da podignite lijevu nogu i omotati ga oko desne noge. Učiniti isto sa svojim rukama. Sada, pokušajte balansiranje na toj funkciji. Ostati stabilan za za 10 - 15 sekundi i pustite.

8. Vasisthasana:

Stoje na poziciji Ardha Mukha Shvanasana. Sada pokušajte da podignite desnu nogu u zrak. Pokušajte na dodir desnu nogu desnom rukom. Lijevom rukom i otišao noga treba da ostane i dalje. Nagnite glavu u smjeru prema gore, prema nebu.

To su nekoliko jednostavnih Anusara joge predstavlja možete pokušati vježbanje kod kuće. Joga svakako pomaže u živi bez tenzije, opušten i zdrav život!

load...