Ženska fitness

Trening težak vrećica - šta je to i koje su njegove prednosti?

Trening težak vrećica - šta je to i koje su njegove prednosti?

Teretane izgledaju nepotpun bez tešku torbu. Teška torba je uvijek bio jedan od najstarijih, najsigurniji način da se snažno fit. Postoji mnogo razloga zbog kojih treba da ostane dio svog fitness rutinu; možda čak i dio svog doma. Dozvolite mi da vam pokazati zašto.

Spremite se za cijelog tijela kardio trening

Žubore mišići se ne prave za jedan dan. Siguran sam da pravi borci i bokseri fokusirana na pogodio tešku torbu. Treninga jednostavno se dogodilo da im je definiran, neverovatno gledajući tijelo. Otkrio sam da udaraju teška torba također,

 • Burns masti i kalorija brzo,
 • Poboljšava metabolizam,
 • Uključuje mišiće i ruke i noge,
 • Poboljšava probijanje moć,
 • Gradi snagu i izdržljivost,
 • Gradi koordinaciju,
 • Shodno tome razvija vještine samoodbrane.

Teška torba trening uključuje probijanje punjena vreća težine između 40 - 100 kilograma. Deset rundi vježbi visokog intenziteta i 45 sekundi odmora između rundi čine rutinu. Zvuči teško? Bolje da je, ako želite izgledati i osjećati se kao kik bokser.

load...

Osnovni Džak vježbe

Teška torba može biti poduprt bilo gdje, zbog čega se može biti dio vašeg životnog prostora ili izvan (1).

Osnovni udaraca uključuju,

 • Ravno u pravu ili cross desno
 • Ravno lijevo ili cross lijevo
 • Desni prstima ili jab
 • Lijevo prstima ili jab
 • Desno i lijevo kukom
 • Lijevo i desno aperkat
 • Nizak udarac desna noga
 • Nizak udarac lijevu nogu
 • High kick desna noga
 • High kick lijevu nogu
 • Koljena štrajk

Treninga

Pratite ovaj kalorija spaljivanja kardio rutinu dva puta tjedno; uživati ​​u blagodatima racing metabolizam danima nakon toga.

load...
 1. Warm-up vaše tijelo sa svjetlom proteže
 2. Sigurni da vrši zajedničke rotacije, kao i, ciljajući gležnjeve, zglobove, ramena i kukova
 3. Sada krenuti sa osnovnim udaraca
 4. Uključuju 25 jabs, 25 cross udaraca, 25 kuke i 25 visokih udaraca
 5. Osigurati bacite udaraca snagom umjesto gura dalje torbu; za ovo morate održavati ispravan daljinu
 6. Nakon osnovnih udaraca, podići intenzitet kombinirajući udarce (2)
 7. Držite ravnotežu kao što udarac i pogodio torbu sa snagom
 8. Svaki krug mora trajati najmanje 2 minute
 9. Kompletan 10 rundi boksa dok naizmjenično svaki udarac i pravac
 10. Ostatak za vrlo kratkim intervalima između rundi
 11. Držite se kreće čak i dok odmaraju
 12. Kada dovršite sve runde, ohladi sa svjetlom proteže

Za mene, to zvuči impresivan. To je puno kardio u kratkom vremenu. Ali, iz onoga što sam čuo, ako ste izgraditi svoj izdržljivost polako, ne postoji bolji trening od ovoga.

Zašto Džak Workout Works

 1. Udaranja vaše srce doslovno poboljšava svoje izdržljivosti kao ovaj trening povećava srčani i respiratorni fitness. S vremenom, ti bi mogao ostati na nogama i brže, na duži vremenski period.
 2. Osim koordinaciju udove, ovu rutinu vam omogućava da razviju osnovne stabilnosti. Miješanje udaraca, prebacujući težinu i balansiranje kroz sve to pomaže za toniziranje jezgru.
 3. Uz tešku torbu, ne fokusirajući se na izgradnju mišića. Međutim, visoka-sagorijevanje masti poteza dovesti do stvaranja tvrdog mišića ispod. Daju graciozan i definiran izgled tijela, što je sretna nuspojava.
 4. Troškovi za ovu rutinu je minimalna. Teška torba, malo prostora, rukavice i dobar par cipela - i spremni ste. Bez opreme je potrebno.
 5. Jedan dobar razlog da motiviše sebe da dobije torba, to je doslovno vreća za udaranje. De-stres sa Džak i izgubiti mnogo kalorija, a na to. Express bilo negativnosti sa nekoliko dobro bačena udaraca, usmjeravanje vaše frustracije prema torbu koja vas neće udariti natrag.

Savjeti Za Make It Worthwhile

1. Fokusirajte se na Bag

Ne samo fokusirati, ali mislim da je torba kao protivnika koji se sprema da vas napadne. Koristite svoje ruke ciljati gornjoj polovini, kao u cilju za glavu, a noge mogu pobijediti formu iz donje polovine. Obratite pažnju na torbu, tako da možete vidjeti gdje te udarim.

2. Ne Stare

Iako je važno da se fokusira, neće dobro da stalno bulje u jednom mestu. A Džak trening zahtijeva da se krećete stalno, bacanje mješavinu udaraca i udaraca. Bulji u jednom mjestu samo će služiti da izgubi ravnotežu.

3. Stanje, onda Punch

Saditi noge, naći ravnotežu, a zatim sleti na udarac. Vaš kuke i jabs treba da imaju snagu mišića iza njih. Ako padne na torbu, ne radite mišića. Također, vježba poziva na udarac, a ne push. Uravnotežen rad nogu oko torba nudi veći probijanje moć.

4. Sudija Udaljenosti

Da sleti udaraca efikasno suditi udaljenost između vas i torbu u rutinu. Stand preblizu i udario presporo. Stand predaleko i ne do teške torbe. Tako kreću sa torbom, koji ga prate, ili se nazad brzo dok si posaditi one intenzivne udaraca.

5. Hit Ispravno

Bez rizika od ozljede, udario ručni zglob vodi ravno u svakom trenutku (3). Nikada ne savijati zglob tokom udarac. Kick sa loptom stopala za prednji udarce i pete za bočne udarce. Tehnika je neophodna za efikasno Džak trening rutinu. Nositi zaštitne rukavice i obuća za vrijeme treninga.

6. Diše

Nemojte držati dah samo zato što koncentrirajući se na moć udarac. Svaki put kada bacite udarac, izdahnite. Time se osigurava pravilan dotok kisika u krvi, mišića i mozga. Sa svakim izdahom, možete maksimizirati probijanje moć.

Ovi koraci će osigurati da imate siguran trening rutinu. Da bi to neverovatno, uzmite u obzir da si bokser i baciti sve te nogama i rukama iz borbeni položaj. Koncentrirati na pokrete vaše tijelo potpuno za ovo doba trajanja i ne bi bilo osjećaj oduševljenja čeka na drugoj strani.

Jeste li uživali u post? Molimo vas da podijelite svoje misli u komentarima ispod teksta. Mi bi rado čuti od vas!

load...