Ženska fitness

Top 10 Prenatal - Antenatalne vježbe i njihove prednosti

Top 10 Prenatal - Antenatalne vježbe i njihove prednosti

Devet mjeseci trudnoće su izvanredne za svaku ženu. Ako ste upravo sada prolaze kroz ove faze, morate shvatiti koliko je posebna je.

Biti zabrinut zbog ove posebne faze je sasvim normalno, tako da, ako si nervozan, opusti se! Sebi olakšali nemir ili anksioznost, možete isprobati neke lako vježbe. To će također pomoći vašem ukupnog blagostanja. Nekoliko istraživanja su pokazala da obavljanje prenatalne vježbe tokom trudnoće je sigurno i za majku i bebu.

Međutim, treba da se konsultuje sa svojim lekarom pre nego što započnete bilo koji vježba. Ne zaboravite da se ne vrše sebe. A ako osjećate bilo kakvu nelagodu ili daha, zaustaviti i odmah se obratite lekaru.

load...

Prednosti prenatalne vježbe:

  • Redovno vježbanje tokom trudnoće će vas fizički i psihički pripremiti za porođaj.
  • Razrada je odličan način da se nosi sa nepotrebnim nervoze i raspoloženja.
  • Prenatalna vježbe su najbolje za podršku u vezi trudnoće debljanje.
  • Osjećat ćete se više energije i opušteno svaki put nakon treninga.
  • Prenatalna vježbe su korisne za vraćanje normalne tjelesne težine nakon porođaja.
  • Ove vježbe su korisne za sprečavanje trudnoće žudnje, uganuća i bolovi.
  • Radi odlično da vam dati dobar i miran san.

Top 10 prenatalne vježbe

1. Walking:

Ne vježba je efikasan kao hodanje. Brzo hodanje pomaže da ostanete zdravi bez utjecaja na snagu gležnjeva i koljena. Hodanje je dobro za vaše srce. Pokušajte da barem hodati pola sata dnevno. Rano jutro je idealno vrijeme za šetnju.

2. Plivanje:

Nakon hodanje, plivanje je drugi najbolji prenatalne vježbe. Plivanje daje cijelo tijelo fantastičan treninga. Kao stomak raste sa bebom, osjećat ćete se više bestežinskom u vodi. Međutim, ne naglasiti preko-sebe.

3. Yoga:

Joga je sveobuhvatan trening za tijelo i um, prihvaćena od strane svih stručnjaka fitness širom svijeta. Možete sigurno praktikuju jogu kod kuće. Jer nema neželjenih efekata, to je idealna vježba za vrijeme trudnoće.

load...

4. Trbušnjaka sa loptom:

Lopta će vas podržati i ravnotežu dok probaš i radite svoj trbušnjaka. Ovo je dobar način istezanja i pomaže u smanjenju bilo bolovi moguće je da dolazi zbog trudnoće. Probate 3 serije trbušnjaka na dan, svaki sa 5 ponavljanja.

5. Suryapranam:

Prakticiranje Suryapranam dva puta dnevno može pomoći da preskočite drugim prenatalne vježbe. Ova posebna metoda rada van je od ogromne pomoći za vrijeme trudnoće.

6. Fitness Ball vježbe:

Podignite noge i držati ih na fitness loptu. Sada roll loptu polako. Ova vježba je korisna da se podigne ravnotežu i snagu kukova i donjeg abdomena.

7. Istezanje:

Slobodnom rukom istezanje je korisno za vrijeme trudnoće jer pomaže smanjiti rizik od grčeva i uganuća.

8. Dance:

Biti trudna ne znači da ne možete plesati. Osim ako doktor kaže tako, možete sigurno plesati kroz trudnoću, naravno dok pazeći da bude izuzetno oprezni. Možete odabrati bilo koji ples obrazac, koji uključuje umjereni pokreta. Izbjegavajte naglo skretanje, makaze, skače, ili vrti. Možete vježbati ples kod kuće, ili alternativno pridružiti plesa.

9. Meditacija:

Za potpuni mir vašeg tijela i uma, pokušajte meditirajući za deset minuta svaki dan. Ovo je odličan način za smirivanje uma i pomoći će dati sveukupni osjećaj mira.

10. Aerobik:

Aerobik su niski utjecaj prenatalne vježbe koje su zabavne učiniti i da će pružiti potrebnu treninga.

Sa ovim lako uraditi prenatalnih vježbe, pobrinite se da zadrži zdravlje metar tokom trudnoće. Sve najbolje i čestitke još jednom!

load...