Ženska fitness

Kako li vežbanje utiče na vaš probavni sistem?

Kako li vežbanje utiče na vaš probavni sistem?

Da li se često pate od probavnih problema kao što su plin ili zatvor? Da li ste se pitali šta se zapravo može vam pomoći sa svojim želuca bolesti? Mnogo puta mi ne obraćaju pažnju na ono što jedemo i kako živimo, da je naš probavni sistem biva pogođen.

Ali onda, da li ste znali da redovno vežbanje mogu učiniti vaš probavni sistem zdrav? Osim toga, postoje i drugi efekti vježbe na probavni sistem, koji su korisni! Želite znati više? Zatim pročitajte na!

Probavnog sustava:

Sistem za varenje je složenija od onoga što nam pokazuju u televizijskim reklamama za antacida ili lijekova protiv bolova. To uključuje metara navijanje creva, creva i stomak. Sistem za varenje pomaže razbiti hrane i prolazi hranjivih tvari u većini dijelova tijela. Ona također pomaže izdvojiti koliko energije će biti pružena vaše tijelo. Naša način života, ishrane i radna kultura može imati mnogo negativnih efekata na probavni sistem, koji može izazvati komplikacije, pa čak i neefikasnost u ovom zamršen sistem (1).

load...

Mnoge tehnike relaksacije, fizičke aktivnosti i vježbe su poznati po tome da vam pomogne u tijelu efikasnije apsorbuje esencijalnih nutrijenata. Vježba zaista može pomoći probavnog sistema (2), a nakon su načini koji pokazuju kako.

Top 2 Efekti Vježba na probavni sustav:

1. Pojačava cirkulacija krvi:

Vježba pomaže da se poboljša protok krvi u vašem organizmu, što uključuje i probavnog sistema. Trebalo bi zapamtiti da zadržite tijelo u prijedlog redovno vežbanje. To će pomoći probavu, jer osigurava da probavni trakt nije lijen i čuva se u pokretu. Trebalo bi uzeti u obzir redovno vežbanje pobijediti spor probavni sistem. Vježba također može pomoći osloboditi vas problema kao što su plin, žgaravica, zatvor i grčeve u stomaku. Kao što povećava cirkulaciju krvi, vježba je dobra za srce, krvni pritisak i druge arterijske uslovima (3).

2. Pruža Probavni Rutinska:

Iako je vježba je od ključnog značaja za zdravu probavu, ne možete umanji važnost pravilne hrane s obzirom na svoj probavni zdravlje. Ne zaboravite da jedu više masnoća i vlakana namirnice koje su bogate esencijalnih nutrijenata. Povrće kao što je špinat, brokula, mrkva i začina kao što su češnjak, đumbir i drugi su efikasni digestivi koje su posebno zdrava, ako ih kombinirati s pravilno rutinu. Često je važnije dati svoje tijelo vremena da svari, a ne samo smanjiti porcije. Isto tako, ako ste skloni da piju manje od 2 boce vode svaki dan, piju više od toga. Vježba obično SAPS vode iz tijela, i znojenje može eliminirati vode potrebne za pravilnu probavu. To može dovesti do komplikacija, i morate osigurati da vaš probavni sistem funkcioniše dobro. Vježba na taj način može pomoći da odredite odgovarajući probavni rutinu (4).

load...

Joga za digestiju

Jedan od najboljih vježbi za varenje, joga je nisko energetska vježba koja se fokusira na jačanje i istezanje mišića da pomogne promovirati probavu. Jedan od najboljih poza za varenje je deva pozu.

Camel Pose (ustrasana):

Deva poza je vrlo dobro za probavu i crijeva, a takođe veliki vježba za leđa. Čini se da je teško učiniti, a to je priča da negativno utiču na leđa. Međutim, studija je dokazao da ustrasana ne samo jača mišiće leđa, ali i olakšava probleme želuca i pomagala probavu (5).

Oprez:

Iako je umjeren, rutinski i lagane vježbe poput joge boost digestivnog zdravlja, znati svoje granice. Danas ne preopteretiti vaše tijelo samo zato što ste propustili jučerašnje sjednice. Imajte na umu da je ovo postepeno vježbanja i rezultati neće odmah biti iskusan.

Ne treniraju na pun stomak; to može dovesti do mnogih komplikacija poput daha, mučnina, povraćanje, pa čak i vrtoglavica. Ako ste imali obrok prilično punjenje, prošetajte ili obavljati neke osnovne probavnog joga poza. Hodanje je jedna vježba koja nije teška na tijelu i radi svoj posao, odnosno poboljšava probavu (6).

Dakle, da li ste spremni da se udubi u ovih efekata vježbanja na probavni sistem? Nadamo se da smo bili u mogućnosti da se istakne kako vježba pomaže proces varenja. Da li ste iskusili bilo koji drugi učinak vježbe na probavni sistem? Podijeliti s nama ovdje. Ostavite komentar ispod.

load...