Ženska fitness

Kako hoda pomaže da se izgubi težina?

Kako hoda pomaže da se izgubi težina?

Nisam ljubitelj rigoroznih treninga? Pa, hodanje može biti savršen način da prolio one extra kilograma. Možete izgubiti i do sedam do osam funti nedeljno ako znate kako se to učinkovito. Najbolji deo hodanje je to što je ugodan i nije previše oštra na srce i zglobove.

Hodanje je postao popularan u posljednjih nekoliko godina kao odlično sredstvo za mršavljenje. To je razlog da su doktori i nutricionisti preporučujem hodanje za sve dobne skupine, kao ove aktivnosti mogu biti jednostavnu integraciju u svakodnevni život.

U ovom članku, mi raspravljati u detalje o tome kako će hodanje vam pomoći u postizanju tanko tijelo u kratkom periodu. Čitajte!

Walking da smrsate

 1. Kako pripremiti sebe za šetnju
 2. Kako da smrsate hodanjem
 3. Koliko kalorija Can You Burn?
 4. Uzorak Walking Raspored
 5. Koliko milja Da li da hodaš?
 6. Prednosti hodanja Za Mršavljenje
 7. Savjeti za sigurnost za razmatranje Dok Walking

1. Kako se pripremite za šetnju

Sta ti treba
 • Cipele za hodanje da se savršeno uklapaju bez povredi noge
 • Sportske majice i kratke hlače ili traku hlače ili Capris
 • Sportski sat
 • A fitness aplikaciju
 • Sipper

2. Kako da smrsate hodanjem

Morate držati neke stvari na umu ako želite izgubiti na težini hodanjem.

load...

(I) Tačka kalorija

Možete hodati koliko god želite, ali možda ne izgubiti jednu funtu ako ne bi pratili koliko jedete dnevno. Brojanje kalorija puno može vam pomoći, a postoji i nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da to učinite. Manji kalorija unosite, brže ćete izgubiti na težini. Ako nastaviš jesti i hodati za 30 minuta svaki dan, nećete izgubiti težinu na sve.

(Ii) postepeno povećavati tempo šetnje

Početi hodanjem na srednjem tempo za 15-20 minuta tri dana u tjednu. Kada su udobne (nakon jednog ili dva tjedna), početi brzo hodanje ili brzim tempom hodanja za 30 - 40 minuta svaki dan. Možete povećati vremena do 60 minuta dnevno. Povećanje tempo i vrijeme vaše šetnje će dati svoje tijelo vremena i snage da se prilagode novoj navike i stil života. Potrebna vam je podrška i obrnuto vašeg tela.

(Iii) Interval Walk

Ja garantujem za ovo hodanje strategiju kao što mi je pomoglo da izgubi oko pet kilograma za tri nedelje. Interval hodanja znači da trebate promijeniti tempo šetnju nakon svake minute. Početi hodanjem na srednjem tempom za oko 45 sekundi. Zatim, ubrzati i hoda za jednu minutu. Opet, usporiti i hoda za jednu minutu. Nastaviti raditi to onoliko dugo koliko želite.

load...

Volim hodanje interval jer daje moje tijelo vremena da se pripreme za brzom šetnju i pomaže da se opustite nakon završenog brz hoda bez zaustavljanja. Ovo je imala i moj mozak radi, što znači da nije bilo dosadno dok hoda. To me je stalno na oprezu i nasmijan, i, u stvari, napravio sam puno prijatelja koji su počeli nakon ovog hodanje strategije.

(Iv) Hrana treba da jedete

Uključiti puno voća i povrća u vašoj prehrani. Jedite najmanje dvije vrste voća dnevno. Ako je moguće, jedite voće, ne sok to. Povrće može jesti sirovo, kuhano, pečena ili na žaru. Također možete napraviti smoothie i piti odmah nakon šetnje.

Vaše telo treba dnevno snabdijevanje proteina kao dobro. Možete jesti ribu, Turska, pileća prsa, jaja, sočivo, grah, klice, soja, i gljive. Također se možete odlučiti za čiste rezove crvenog mesa, ali pazite da ne prejedete.

Mlijeko je dobar izvor kalcija, koji će ojačati vaše kosti. Dakle, piti barem jednu čašu mlijeka svaki dan. Možda želite izbjeći sir i okusom jogurta za sada. Postoji mnogo niskokalorične, non-okusom jogurta dostupnih na tržištu. Zapamtite, smrznuti jogurt je dobar zamjena za sladoled, ali ne upuštati u to previše.

Čaj od bilo koje vrste, koja je spremna bez dodavanja šećera ili mlijeka, je veoma korisno za vas. To ne mora nužno biti zeleni čaj. Također se možete odlučiti za crni čaj, ali budite sigurni da kupi kvalitetan čaj. Piti čaj svako jutro i navečer da bi se isprale toksina. Manje toksina u organizmu će vam dati snagu i povećati svoj imunitet.

(V) Tone Your Body

Raditi vježbe koje će vam pomoći ton mišiće i održavaju pravilnu cirkulaciju krvi. Toniranje mišića je važno, jer gubi na težini možete napraviti svoj saggy kože.

 • Potez ruke, jedan po jedan, u kružnim pokretima, pet puta u smjeru kazaljke na satu i pet puta u anti-smjeru kazaljke na satu.
 • Postolje sa svojim raširenih ruku. Donesite ruke zajedno i pridružite dlanove. Sada, vratite se na svoj stari položaj široko protezala ruke. To bi izgledalo kao da se vijori ruke. To možete učiniti sporim ili brzim tempom. Udahnite kada otvorite ruke i izdahnite kada ih okupi.
 • Čučanj je neverovatna vježba kada je u pitanju toniranje svoj donji dio tijela. Potez noge osim oko pola metra. Polako savijte kolena i dolaze u sedećem položaju. Držite poziciju za oko za 5 - 10 sekundi. Polako otpustite položaj i vratiti se u svoj početni položaj.
 • Air biciklizam je još jedan dobar vježba za toniranje butine. Lezite na leđa, podignite noge, i kreću noge kao da ste na biciklu. Da li je u oba naprijed i nazad smjernice za oko minut. Ponovite ovo za pet minuta.
 • Sit-ups će ton stomak.
 • Također možete pokušati Kapalbhati pranayama.
 • Ići na vježbe snage. Kickboxing, dizanje tegova, trbušnjake, itd će ojačati mišiće tijela.

(Vi) Sleep Well i izbjegavati alkohol

Moraš spavati najmanje sedam sati dnevno. San će vam pomoći da ponovo pokrenuti svoje tijelo i um. Dakle, sljedeći dan, kada krenete u šetnju, nećete osjećati vrlo umorni ili pospani.

Morate izbjeći alkohol za nekoliko dana. Alkohol je oborio u šećer, što u konačnici dobiva pohranjene kao masti.

3. Koliko kalorija Can You Burn?

U zavisnosti od vaše trenutne tjelesne težine, hodanja tempo i trajanje vremena, možete izgubiti i do 15 - 20 kilograma u periodu od 20 tjedana. Da bi se to postiglo, trebalo bi da žustro hodati za oko 30 - 40 minuta svaki dan. Međutim, ako želite da se polako izgubiti težinu, možete hodati normalnim tempom i spali 4-8 kalorija po minuti, u zavisnosti od trenutne tjelesne težine. Ako ste teški 120-140 funti, možete narezati 4 - 5 kalorija po minuti; ako si težak 160-180 funti, možete narezati 6 - 7. Kalorija po minuti, a ako ste teški 200 ili više kilograma, možete narezati 8 - 9 kalorija po minuti. Bilo da želite rezultate, prije ili kasnije, treba da uradite tijelo toniranje vježbe i slobodnom rukom vježbe.

Da biste dobili više specifičnih ideja, pogledajte u tablicama:

Sex: Žensko; Starost: 35 - 40; Visina: 5'5 "; Težina: 157 funti; Lifestyle: Slabo aktivne

Brzina penjanja (mph) Spaljene kalorije (kcal)
10 min 20 min 30 min
126.452.779.1
242.785.4128.1
361.4122.7184.1

Sex: Male; Starost: 35 - 40; Visina: 6 '; Težina: 196 funti; Lifestyle: Umereno aktivan

Brzina penjanja (mph) Spaljene kalorije (kcal)
10 min 20 min 30 min
121.643.364.9
240.681.8121.7
362.2124.5186.7

4. Uzorak Walking Raspored

Koliko dugo treba da hoda za izgubiti težinu? Ovdje je raspored šetnju uzorak za vas vodi. Možete povećati ili smanjiti vrijeme ovisno o odgovoru vašeg tela.

Sedmica Dan 1 Dan 2 Dan 3 Dan 4 Dan 5 Dan 6 Dan 7
1Sporo hodanje 10 minuta Srednjošću hodanje 10 minuta Srednjošću hodanje 20 minuta Srednjošću hodanje za 20 minuta toniranja Srednjošću hodanje za 30 minuta toniranja Interval hodanja 20 minuta toniranja Odmor
2Interval hodanja na 30 minuta treninga snage Brzo hodanje za trening snage od 5-10 minuta Brzo hodanje za trening snage od 10 minuta Srednji korak hodanja 15 minuta slobodne vježbe ruke u trajanju od 15 minuta Interval hodanja 20 minuta kapalbhati 15 minuta (odmori se između) Interval hodanja na 30 minuta treninga snage Odmor
3Interval hoda 40 minuta kapalbhati 15 minuta (odmori se između) Srednjošću hodanje za 15 minuta toniranja i trening snage Interval hodanja na 45 minuta treninga snage Brzo hodanje za 15 minuta toniranja Interval hoda 50 minuta slobodne vežbe ruke u trajanju od 10 minuta Brzo hodanje po 20 minuta tonaliranja kapalbhati Odmor
4Brzo hodanje 20 minuta treninga snage Interval hodanja 60 minuta Interval hoda za 60 minuta toniranja Interval hoda 60 minuta treninga snage Interval hodanja 60 minuta slobodne vježbe ruke Interval hodanja za 60 minuta tonaliranja kapalbhati Odmor

 5. Koliko milja Ako uđete na dan?

Poenta je da ne računaju na milja, ali da broji koliko kalorija uzimate u, i koliko ste u mogućnosti da se spali na dan. Na primjer, ako jedete nekontrolisano i onda za lijeni hoda oko četiri milje, sigurno će spaliti neke kalorije, ali to neće spaliti dovoljno pokazati vidljivo smanjenje težine. Kao što je već spomenuto, povećati tempo hodanja, smanjite unos kalorija, da li trening snage i tijelo toniranje vježbe, i dobiti dobar san.

6. Prednosti hodanja Za Mršavljenje

 • Burns Kalorije

Hodanje je dobro za one koji su tek zagrijavanje na ideju razrade. Sata hoda svaki dan, uz zdravu ishranu, je dobar način da se smanji dodatni salo. Broj kalorija spalio je direktno proporcionalan brzini zaposlenih i pređenih kilometara dok hodate. To čini hodanje za mršavljenje vrlo popularna ideja među početnicima.

 • Smanjuje rizik od bolesti

Hodanje povećava cirkulaciju krvi u organizmu, što drži sve bolesti srca se odnose na odstojanju. Redovno hodanje povećava gustoću kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze i drugih bolesti kostiju u vezi. Također je rekao da se značajno smanjiti rizik od razvoja raka dijabetesa, debelog crijeva i dojke, i kardiovaskularnih bolesti (1), (2), (3).

 • Energiju The Body

Hodanje potiče cirkulaciju krvi u tijelu i istovremeno povećava sve metaboličke aktivnosti. A brza šetnja podiže raspoloženje, Perks do nivoa energije i reguliše krvni pritisak i nivo holesterola.

 • Najbolji i Easy Workout

Hodanje je jedan od najlakših i najekonomičniji način da ostanu fizički aktivni. To se može učiniti gotovo bilo gdje i bilo kada. Iako hodanje na otvorenom može biti vrlo osvježavajuće, to može biti učinjeno u kući na pokretnoj traci.

 • Stres Buster

Hodanje je direktno povezana sa smanjenjem razine stresa. Njegove prednosti može izjednačiti sa onima aerobne vježbe koje pomažu da se smiri živce. Dok hoda, tijelo oslobađa endorfin, koji, zauzvrat, stimulišu opuštanje.

 • Jača mišiće

Hodanje održava kosti, mišića i zglobova zdrava. Redovito hodanje jača mišiće nogu, naročito zadnju ložu i kvadriceps. To također može biti od pomoći za one koji se oporavljaju od moždanog udara i povreda nogu (4).

 • Poboljšava pamćenje i mozga Funkcija

Vaš sretni hormona (serotonina i dopamina) su se, što u konačnici povećava vaše samopouzdanje u sebe i čini vas proaktivni. Takođe, poboljšava svoje pamćenje i kognitivne funkcije.

7. Savjeti za sigurnost za razmatranje Dok Walking

 • To je uvijek bolje raditi rano ujutro, tako da je tijelo dovoljno naponom i cirkulaciju krvi raste. Osim toga, u šetnju u jutarnjim satima je također povoljan za tijelo da apsorbira vitamin D iz prve zrake sunca.
 • A brza šetnja je potrebno da se spali više kalorija ako vaš cilj izgubiti nekoliko kilograma viška. Što brže hodate, više kalorija trošite.
 • Ne hodaj nakon obroka. Neki kažu da je hodanje odmah nakon obroka može poboljšati probavu. Međutim, to je lažna pojam kao hodanje ili rad odmah nakon obroka utiče na protok probavnih sokova, čime se ometa razgradnju hrane.
 • Podstiče tijelo sa puno vode dok hodate žustro nije preporučljivo jer to može naškoditi respiratornog sistema.
 • Hidratizira vaše tijelo tekućine prije nego što krene u šetnju ili pet minuta nakon završetka treninga. Pije prirodne sokove energije, kao što sok od cikle prije nego hodanje može revitalizirati metaboličkih procesa, čime se pomaže tijelu da se spali više kalorija.

Da li ste ikada razmišljali hoda za izgubiti težinu? Većina koristi koje bi proizlaze iz hoda u odnosu na gubitak težine će biti izgubljena ako se nivo aktivnosti ne čuva se. Dakle, to je put si stavio na cipele za hodanje i hoda svoj put do montera život. Dozvolite nam svoje iskustvo ili ako imate bilo kakve prijedloge ili savjete za komentirajući u polju za komentare.

Cheers to dobro zdravlje!

load...