Ženska fitness

Top 10 vježbanja i njihove prednosti

Top 10 vježbanja i njihove prednosti

Današnje sjedeći način života je izuzetno važno za ljude da redovno vrši. Kreten vježbe čine bitan dio svakog programa treninga snage. Najvažniji korist kreten vježbi je da uz jačanje glavnih mišića, postaje unesete iz drugih vitalnih stabilizaciju mišića kao dobro.

The Best budaletina vježbi

Pročitajte o znati o top 10 bučice vježba i njihove koristi.

1. Grudi pritiska na stabilnost loptu:

Ciljevi: grudi, ABS, ruke i ramena.

Prednosti: Balance je glavni sastojak ove vježbe koje dobro varijacija klasične kreten pritisne.

Izvršenja: Možete početi leži na loptu distribucijom glavu, gornji ramena i težinu gornjih leđa ravnomjerno sa ostatkom tijela koji je udaljen od lopte. Noge mora pasti ravno na podu, a onda se protežu ruke s bučicama dok su ravne i ponovite.

load...

2. Russian pletiva:

Ciljevi: trbušne mišiće i donji dio leđa od strane zakretanje nečijeg trbuha.

Prednosti: Izuzetno korisno za ljude koji žele da izgrade svoj torzo za sport kao što su bejzbol, plivanje, golf, hokej, itd

Izvršenja: Sjedi na podu sa savijenim koljenima i petama pritisnuo do poda. Onda nasloni, pokušajte osećam se uključe i podignite noge na pod. Pokušajte da dodirne kreten na pod od uvrtanja malo na desno i stalno ponavljam sa obje strane. Ovo je jedan od najboljih bučicama vježbe za ABS koji pokazuje neke sjajne rezultate.

load...

3. Bočni trbušnjaci:

Ciljevi: Biceps

Prednosti: Bolje držanje i jačanje drugim područjima oružja.

Izvršenje: Stand sa zajedno svojim nogama i rukama dole. Držite kreten u jednoj ruci. Sada dirati u hramu prstima vrhove lijevom rukom. Bend sa desne strane sa levog lakta pokazujući gore.

4. Sjedeći rame za novinare:

Ciljevi: Gornja mišiće tijela

Prednosti: Pomaže u svakodnevnom funkcioniranju i poboljšava čvrstoću.

Izvršenja: Držite bučice u svakoj ruci sa strane ramena i laktova ispod zgloba. Sada pritisnete ruke gore sve dok ne budu proširene pravo preko glave i da ih ponovo početni položaj.

5. Reverse muve:

Ciljevi: Gornja leđa, ramena, stražnja ramena i kralježnice mišiće

Prednosti: Jača ramena i gornjem dijelu leđa. Pomaže da se poboljša držanje na gornji dio tijela.

Izvršenja: Sedite na stabilnost loptu i držite bučice u svakoj ruci. Sagni se od struka kako bi se držeći ruke iza gležnja. Sada početi podizanje bučicama od svog strane sa palčevima na dole. Vratite se na prvu poziciju i ponovite.

6. Prednji podiže:

Ciljevi: Ramena

Prednosti: Pomaže u gornjem trening tjelesne težine.

Izvršenje: Stand na noge i držite kreten u svakom od ruke. Sada podignite desnu ruku držeći lakat dok ne postane paralelno sa podom. Sada se vrati u početni položaj i ponovite s lijevom rukom.

7. Upright redovi:

Ciljevi: Ramena i trapez mišića

Prednosti: Veliki dodatne vježbe za ramena i zamke kao dobro.

Izvršenja: stoji uspravno za ovo sa stopalima ramena-širini ramena. Držite bučice u neposrednoj blizini tijela ih podići u bradu. Držite ga do posjeta od dva i da se vratimo u start-poziciju. Ponovite najmanje 10 setova.

8. Slegne:

Cilj: Trapezius mišića

Prednosti: Jača i oslobađa napetost u mišićima trapez.

Izvršenja: Samo stoji uspravno sa bučicama u rukama. Sada samo podići ramena uspravno, kao da ste slegnuvši ramenima. Držite ga za 2 računa i oslobađanje.

9. Triceps mita:

Ciljevi: triceps.

Prednosti: Jača tricepsa.

Izvršenja: stoji uspravno pored klupi s jednom ruku i nogu na klupi i gornji dio tijela paralelno sa zemljom. Držite kreten i podigne ruku tako da je paralelno sa zemljom. Vratite se na početak položaj i ponovite.

10. Wide red ruku:

Cilj: Leđa i gornji dio tijela

Prednosti: Jača leđa i gornji dio tijela.

Izvršenje: Stand u čučećem položaju. Sada uzmite kreten u svakoj ruci i podignite obje bučice bez promjene koljena položaj. Video ovdje dat objašnjava korak po korak postupak za ostvarivanje.

Slika izvor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

load...