Ženska fitness

Goblet Squat - šta je to i koje su njegove prednosti

Goblet Squat - šta je to i koje su njegove prednosti

Da li obavljanje čučnjevi ostaviti sa upale donjeg dijela leđa? Želite li zategnut noge i bedra bez tih bolnih uganuća? Onda imate odgovor na sve vaše probleme! To je 'pehar čučanj'!

Međunarodno poznati trener snage Dan John izmislio pehar čučanj kao alternativa regularnom nazad čučanj i kreten čučanj. Pehar čučanj potiče svoje ime od načina težine se održava. To je lakše i efikasnije alternativa regularnom skvotove koji često imaju vi iskrivljenih i protezala na bolne položaje. Lakše je izvesti i ima mnoge prednosti u odnosu na redovne čučnjeve.

Želite provjeriti šta hype je sve o? Onda moraš pročitate ovaj članak!

Koja je pehar Squat?

Pehar čučanj je rutinska vježba koja tonizira bedra, telad i noge dok jačanje vaše jezgre. Za razliku od svojih drugih čučanj rutinske rođaci, ova vježba je izuzetno nježan na donji dio leđa. Pehar čučanj se obično izvodi sa Kettlebell ili kreten. Vježba je dobra alternativa za one sa uskim fleksora kuka, slaba ramena, ograničenim kretanjem gležnja, slaba fleksibilnost zgloba i neproporcionalno dugih nogu.

load...

Kako da izvrši pehar Squat?

  1. Za početak, potreban vam je Kettlebell ili kreten.
  2. Držite kreten vertikalno između dlanova ili održavanje Kettlebell svojim rogovima.
  3. Držite stopala van širine ramena i noge uperio tad vani. Ako su visoki, možda ćete morati povećati širinu nogu.
  4. Spustite tijelo polako savijanjem koljena i čučne dole. Pobrinite se da se ne naginje naprijed ili pogrbljivanje ramena.
  5. Nastavite kao niska kao možete. Pobrinite se da vaše noge stoje čvrsto na zemlji.
  6. Jednom kada dođete do dna, lagano iščetkajte laktove protiv unutrašnjost nogu i gurnuti koljena prema van. Držite poziciju za nekoliko sekundi.
  7. Početi podizanje vaše tijelo i vratite se u početni položaj. Ponoviti.

Pogledajte video kako napraviti pehar čučnja ovdje (1).

Prednosti pehar Squat:

Sada kada znate pehar čučanj je lakše i manje naporan varijanta regularnom čučanj, hajde da pogledamo neke prednosti pehar čučanj:

1. Donja Body Workout:

Pehar čučanj pomaže ton noge i butine dok jačanje četvorki, hip fleksora, lats, telad, glutealne mišiće i zadnje lože. Pehar čučanj je, dakle, jedan od najboljih treninga za jači tijelo.

load...

2. Core Strength:

Pehar čučanj pomaže ojačati mišiće i pomaže u održavanju pravilno držanje. To je efikasniji od ab trbušnjake, i svojih drugih prednosti čine ga više komunalnih treninga. Ovo je jedna vježba koja vam može pomoći da se one ripped lean ABS.

3. Burns Kalorije:

Biti više mišića treninga, pehar čučanj uključuje mnoge mišiće. Njegova karakteristika radnog toliko mišića istovremeno čini ga idealnim vježba rutina, ako želite da se spali kalorija brzo.

4. Gentle Na Donja Leđa:

Normalno natrag čučanj pruža mnoge prednosti, ali je stresno za donji dio leđa i početnici mogu se ozlijediti izvodeći ovu rutinu. Pehar čučanj nudi lakši položaj i manje stresno na donji dio leđa. To je vježba odlična za početnike za one koji žele da pokrenu čučnjeve.

Upozorenja:

Iako postoje mnoge varijante pehar Squat, kao što je rotacija sa pehar čučanj i dvostruki pehar čučanj, morate biti vrlo oprezni o stavovima. Pogrešan pozicije može uzrokovati mišićne ozljede. Dakle, početi sa manje težine i povećati ponavljanja, dok se ne izgradi dovoljno snage da se poveća težinu.

Pehar Squat je tako efikasan i lakše opciju na leđa čučanj. Pa šta čekaš! Prvi koraci danas i dobiti koji naginju ripped tijelo plaže ste oduvijek željeli!

Da li ste ikada obavlja pehar Squats ranije? Podijelite svoje iskustvo u polju za komentare ispod!

load...