Ženska fitness

7 efikasnih načina za povećanje stamine za fudbal

7 efikasnih načina za povećanje stamine za fudbal

The Beautiful Game-to je ono što je fudbal za većinu entuzijasta. To je ujedno i jedan od najvećih 'fizički zahtjevnije' igre. Dok je igrao nogomet, potreban vam je izuzetno visok nivo izdržljivosti da bi igra ide. Bilo da ste profesionalac fudbaler ili samo vikend nogometaš, koji vam je potrebno izgraditi svoj izdržljivost biti dobar u igri.

Kako povećati Stamina za igru?

Evo nekoliko načina pomoću kojih možete da napumpa vaše izdržljivosti i igrati "prekrasne igre":

1. Praksa specifične vežbe:

  • Kardiovaskularnih vježbi: Practice kardiovaskularne vježbe ili "aerobik" (plivanje, preskakanje konopca, trčanje, stepenice-stepping, trčanje, preskakanje, biciklizam, veslanje, itd) barem za 30 do 50 minuta svaki dan. To će dati poticaj na svoj izdržljivosti povećanjem aerobnog kapaciteta u velikoj mjeri.
  • Circuit Trening: Težina-based kružni trening (trbušnjake, sklekove, Iskorak, čučanj skokova, itd) možete puno pomoći u razvoju mišićne snage, i tako povećava izdržljivost. Ostvarivanje za 1 minutu na svakom od 10 do 20 stanicama krug se smatra dovoljno.
  • Pliometrijski vježbi: Utvrđeno je da pliometrijski vježbe (jedna noga skokova, kutija skokova, burpees, stepenice hmelja, i druge slične brzo eksplozivne pokrete), posebno ponderirana one, može značajno povećati energiju i otpornost fudbaler.
  • Istezanje: Stretch vaše tijelo prije i redovno nakon vježbe. To ne samo da će izgraditi svoj izdržljivost, ali i držati podalje od povreda.

2. Treniraj Yourself Pravilno:

  • Sprint: Od presudne je važnosti da trenira vaše tijelo unaprijed, tako da možete Sprint-Jog-sprint tijekom igre što je brže moguće. Obavlja ciklus 15-20 metara sprint (uključujući i vrijeme oporavka) svaki dan može vam pomoći neizmjerno da biste poboljšali izdržljivost. Takođe možete vježbati sprint bušilice sa dodatnim otpor (nosi ponderirana pantalone ili prsluka) da iskoristite svoj trening.
  • Brzina izdržljivosti: Ova posebna obuka je neophodna za povećanjem kapaciteta kreće oko različitih udaljenosti brzo i efikasno. Kao rezultat toga, vaš nivo izdržljivosti će ići veći.
  • Fartlek Trening: Ovo je modifikovana oblik brzine izdržljivosti staze, koji pomaže igrač potez za konstantnu trajanju od mijenjanja svoje brzine u skladu s tim. Budući da je randomizirana verzija, daje puno energije i izdržljivosti za pripravnika.
  • Soccer-Ball Drill: To je jedna od najefikasnijih opcije izdržljivosti trening za fudbalera. Kao što se koristi samog fudbala, možete ojačati svoj kontrola lopte, kao i posjed lopte vještine uz pojačavajući razinu izdržljivosti.

3. Konzumirajte izbalansirane obroke:

Zdrava prehrana je, bez sumnje, od suštinskog značaja za povećanje izdržljivosti, bilo da je to u nogometu ili bilo koje druge fizičke igre. Strogo slijediti dobro uravnotežena dijeta koja je visoka u ugljenih hidrata i niske u masti. Jedite najmanje 6 puta (3 velike i 3 mala obroka) dnevno da upije dovoljno hranjivih tvari. Drži se dalje od džunki, prerađene hrane, šećerni stavke, soda, itd Takođe, pokušajte da se upuste u realnom Whole Foods umjesto moći barova, energetskih napitaka i dodataka prehrani.

load...

4. Stay Hidratisani:

Pijte puno vode kako bi se hidrirani. Ako vaš ćelije tijela dobiti dehidriran, osjećat ćete se niske energije i to će svoj danak na izdržljivost kao i performanse. Tako pokušati i troše puno vode tokom dana i zadržati dovoljan broj boca sa vama tokom meča.

5. Dajte sebi dovoljno odmoriti:

Uzmite dovoljno odmoriti prije dva nastupa. Svaki igrač mora spavati bilo gdje između 7 i 9 sati dnevno noću. Dokazano je da noć je jedini put kada vaše tijelo pomlađuje i potpuno ne oporavi. Kao rezultat toga, dobit ćete dovoljno snage da optimalno sutradan.

6. Ne Over-praksa:

Nemojte previše trenirati sebe. Ako ostvaruju puno ili prakse svaki dan, od vas će se potpuno isprazniti bez energije, uticaja na nivo izdržljivosti znatno. To je važno da uzmete barem nekoliko slobodnih dana u razmaku od tjedan dana.

load...

7. Be Positive:

Uvijek misli pozitivno. Što više sebe gurati naprijed, to je veći vaš izdržljivost ide. Dakle, držati samo-motivirajuće. Nadam se da sada imate ideju o tome kako povećati izdržljivost za igru! Ovi savjeti nisu za nogometaši al nijanse. Sportom osoba može slijediti ove savjete za izgradnju snažne izdržljivosti. I zašto samo sportski ljudi, mi obični smrtnici možete profitirati od tih smjernica! Kako se povećati nivo izdržljivosti u utakmicama? Javite nam komentarišući ispod.

load...