Ženska fitness

4 efikasna načina za povećanje kapaciteta pluća za trčanje

4 efikasna načina za povećanje kapaciteta pluća za trčanje

Dakle, već je znao da su cigarete smanjiti kapacitet pluća i dajući im više će vam pomoći da nadoknadi neke svoje izgubili izdržljivost. Ali, kako se povećati kapacitet pluća? Pa, pročitate ovaj članak i saznajte kako da upravo to i biti u stanju da se za to rano jutro jog ste oduvijek željeli da!

Potreba za povećanjem Vaš kapacitet pluća:

Obično, većina nas motivirati sebe da radi, i čim počnemo, nalazimo da smo bez daha u prvih pet minuta. Dakle, postaje važno povećati svoj kapacitet pluća, tako da možete pokrenuti više.

Danas postoje stotine gadgeta koji vam mogu pomoći povećati kapacitet pluća i poboljšamo svoj tehnike disanja. Međutim, vježba je dokazano da je najefikasniji način da se poveća svoj kapacitet pluća i poboljšati svoje tijelo izdržljivost.

load...

Kako povećati kapacitet pluća za pokretanje:

Sljedeće su neke druge načine koji vam mogu pomoći povećati svoj kapacitet pluća:

1. Odvikavanje od pušenja:

Ovo je najočigledniji način da se poveća svoj kapacitet pluća. Ne postoji ništa što utječe na pluća gori od dima.

Pušenje može ostaviti nikotina i katrana flastera u plućima, koji zauzimaju puno prostora i ograničite normalno disanje. Pušenje je također kancerogena i može dovesti do raka pluća. Dima sužava cijevi vjetar i pluća potrebno je da prekovremeni rad da apsorbuju potrebnu količinu kisika (1).

load...

Pasivno pušenje također mogu biti vrlo štetni za vaše tijelo i može direktno ometa disanje i smanjiti kapacitet pluća. Odvikavanja i izbjegavanje pušenja je vjerojatno najočitiji način za povećanje kapaciteta pluća i poboljšati sveukupno zdravlje vašeg tela.

2. Na velikim visinama obuke:

Visoke visinske pripreme nije nešto što možete izvesti ako živite na ravnice. Međutim, utvrđeno je da je jedan od najučinkovitijih načina za povećanje svoj kapacitet pluća.

Ti bi uočili da čim pređete na viši visine, počnete osjećati vrtoglavicu i umorni (2). Ovo vrtoglavicu osjećaj je zbog pluća. Oni moraju da rade teže izvesti kisika iz zraka već kisika prazna. Ako redovno vježbaju u velikim visinama, vaše tijelo gradi na viši nivo crvenih krvnih zrnaca, koja poboljšava svoj ukupni kapacitet pluća.

Imajte na umu da ovo nije dugoročno rješenje i svoj kapacitet pluća poboljšava samo za kratko vrijeme prije povratka u normalu.

3. Kardiovaskularne Aktivnost:

Najviše stalna i efikasan način za povećanje kapaciteta pluća za trčanje kroz kardio treninga. Redovito kardiovaskularne aktivnost pomaže stimulirati RBC proizvodnju i drži vas kiseonikom.

Ako želite početi jogging, ali nisu sigurni o nivoima izdržljivosti imate za to, počnite spor i raditi neke osnovne vježbe za stimulaciju kardiovaskularne aktivnosti. Intervalni trening sprinta, koja je u osnovi obavlja kratak moćan sprint, je efikasan način za povećanje kardiovaskularnih kapaciteta.

To pomaže da se smanji fizički utjecaj na vaše tijelo, ali će Vam pomoći da dobijete rezultate koje dobijete od normalnog treninga izdržljivosti.

Razmislite o biciklizam, plivanje i aerobik kako bi se povećala svoj kapacitet pluća (3). Ove aktivnosti kardio-aktivnosti zasnovane su efikasni u povećanju kapaciteta pluća.

4. Opremu za disanje Trening:

Ako redovno rade i žele da povećaju svoj pluća u većoj mjeri, treba uzeti u obzir koristeći opremu za disanje treninga.

Ovi uređaji mogu biti sve, od elektroničkih naprava na maske za obuku. Maske za obuku pomoći simulirati visinske treninge blokiranjem nekih dišnih putova, čineći vaš normalno disanje restriktivnih i pomaže vam izgraditi svoj kapacitet pluća. Dijafragme radi teže i postaje jača pomoću maske za disanje. Obično, neki strojevi izgledati manji i prenosiv ronjenje cijevi koje pomažu izgradnji otpor pri disanju. Međutim, za razliku od maske, možete podesiti razinu otpora u takvim cijevi.

Dakle, sada da znate kako povećati kapacitet pluća za trčanje, šta čekaš? Get danas počelo. Recite nam kako vam povećati i poboljšati svoje kapacitet pluća kada radite van. Dijele svoja iskustva ispod.

load...