Zdravlje i wellness

Top 10 neverovatnih prednosti Sok od jagoda za kožu, kosu i zdravlje

Top 10 neverovatnih prednosti Sok od jagoda za kožu, kosu i zdravlje

Planirate li na promjeni svoje redovne sok? Želim nešto osvježavajuće na vrelom suncu, osim limunade? Pa, pokušajte da zamenite ga sa čašom soka od jagode. Vjeruj mi. To je sljedeći najbolja stvar nakon čokolade. Ove slatke, sočne jagode ne samo da izgledaju dobro i ukusno, ali oni su također natovarena antioksidansima, vitamin C, vitamin K, kalij, folna kiselina, kalcij, jod, magnezij, mangan, kalij i zdrave omega - 3 masnih kiselina.

Dok niko ne može odoljeti šarm bogate crvene boje jagode i na taj način su na odgovarajući način poznat kao voće zavođenja i iskušenja. Radije nego da jedem sam, vlastitim sok može se pripremiti kao dobro. Juicing je ukusan način da uživate u jagode za sve njihove ishrane.

U nastavku je pregled različitih hranjivih tvari nalaze u šolju i prednosti soka od jagode. Čitajte !!

Zdravstvene prednosti Strawberry Juice:

1. Jagoda sok je pun antioksidanata. Jedan od primarnih antioksidansima prisutan u jagode je ellagic kiselina koja se zna da štite organizam od oštećenja stanica slobodnim radikalima. Studije su pokazale da su visoke razine vitamina C i voćnih pektin u ovom sok pomaže da se aktivira proteine ​​u našem organizmu koji povećavaju interne antioksidans proizvodnju i pomaže u uklanjanju toksina iz ćelija.

load...

2. Vitamina C, folata i ellagic prisutna kiselina u soku od jagode su poznati za sprečavanje razvoja raka. Folata regulirati gen metilacije dok vitamin C i ellagic kiseline štite organizam od raka promoviranje slobodnih radikala.

3. Ako se razbolite vrlo često tretiraju sok od jagode kao najbolji prijatelj. Visok sadržaj vitamina i anti-oksidansa također promovira imunitet i pomaže u zaštiti organizma od infekcija

4. Dodavanje ove ukusne sok vašoj ishrani će pomoći u promociji snagu tkiva i jačanje proces ozdravljenja tijela. Vitamin C povećava proizvodnju kolagena održava vašu kožu mladi i zdravi, sprečava kidanja kože i slabljenje kostiju. Visok sadržaj mangana, s druge strane podržava proizvodnju kolagena i pomaže organizmu da zaraste brže.

load...

5. Jagoda sok biti bogat vitaminom C je vrlo dobra za oči. Redovni unos vitamina C pomaže u jačanju rožnice i mrežnice našim očima što zauzvrat pomaže u sprečavanju pitanja kao što su slab vid, u blizini kratkovidost i katarakte.

6. Za vrijeme trudnoće, to je bitno za tijelo da ostane hidrirana posebno u vrijeme kada su žene pate od jutarnje mučnine. Jagoda sok ima vrlo visok sadržaj vode koja pomaže tijelu da ostane hidratizirana bez previše teško na želudac. Također sadrži rastvorljiva vlakna, što je dobro i za majku i za bebu srce. U folata, kalija i magnezija osigurati zdrav razvoj jake kosti i zube.

7. Žudnja onih čokolada prekrivena jagode, ali zabrinut za tebe visok šećer u krvi i visok nivo holesterola? Pa, pokušajte da zamenite ga sa čašom soka od jagode. To je kao ukusna, ne samo kao i svaki drugi desert, također bolje za vaše zdravlje jer sadrže manje šećera, a manje ugljikohidrata i samim tim održava nivo šećera u krvi stabilan i zdrav. Kalijuma u to osigurava da vaše kolesterola ostaje u kontroli i vaše srce ostaje zdravo.

8. Jagoda sok je veliki izvor fitonutrijenata. Ove hranjive tvari pomažu u prevenciji upalnih bolesti kao što su astma i artritis. Dakle, pobrinite se da ovaj sok redovito konzumiraju kako bi se ovi problemi na odstojanju.

9. Ellagic kiseline i vitamina C čini jagoda sok najbolji prijatelj vaše kože može imati. To usporava proces starenja, održava bora u uvali, smanjuje nepravilnosti i pigmentaciju i štiti ih od štetnih ultraljubičastih zraka sunca. Nanesite sok na vlastitu ili mix od 2 - 3 kašike sa ružina vodica i koristiti ga kao tonera. Također možete dodati nekoliko kapi na svoje redovne kreme za sunčanje i primijeniti ga.

10. Suočavanje pada pitanja kosu ili problema vlasišta? Samo masirajte vlasište sa svježim sokom od jagode prije pranja kose i nakon redovne upotrebe za nekoliko tjedana primijetit ćete promjene. Ne radi samo to osigurava da vaše vlasište ostaje zdrav, takođe prenosi sjaj kose.

Jedino upozorenje je da jagode su goitrogen i mogu ometati funkciju štitnjače, posebno kod ljudi sa hipotireoze tako da u slučaju da imate u vezi štitnjače zdravstvenih problema, koža ovaj.

Da li ste se zaljubili u jagodama ?? Uživajte ih u svakodnevnoj ishrani i za njegu kože recepata za lijepe i sjajne kože ikad! Dijeliti svoje komentare o tome kako to funkcionira!

load...