Zdravlje i wellness

Jaggery: Kako vam pomaže da izgubite težinu?

Jaggery: Kako vam pomaže da izgubite težinu?

Jaggery se koristi kao prirodni zaslađivač u mnogim ukusnim desertima. Uprkos svom nerafinirani sirovi izgled, niko ne može poreći terapeutske koristi povezane sa Jiggery. Ovaj lijek šećer bez dodatka kemikalija. Dakle, to je uvijek bolje zamjena za bijeli šećer.

Jaggery ima karakterističan zlatno smeđa boja koja varira od svjetlo do tamno. Ona sadrži saharozu za zaslađivanje. To je obogaćena dobrotu proteina, vlakana, minerala i kalorija. Zbog svoje pripreme od šećerne trske sok, sasvim je ukusan u svom ukusu. Da bi ovaj prirodni zaslađivač, šećerne trske sok je kuvano, hladi i onda sipa u kontejnerima kristalizira. Sa 50% saharoze, 20% vlage, 20% šećera i hranjivih tvari, jaggery se pokazao kao odličan lijek za mršavljenje.

Jaggery Za Mršavljenje:

Je Jaggery dobra za mršavljenje? Jaggery olakšava probavu hrane, jer ima visok sadržaj hranljivih materija. U isto vrijeme, čisti krv i ispira toksine iz tijela. Evo kako Jaggery pomaže u mršavljenja:

load...

1. Zadržavanje vode u telu:

Jaggery ima skladište esencijalnih minerala, uključujući kalijum. To pomaže da se kontroliše zadržavanje vode u organizmu. Kao takav, možete upravljati svojim režim mršavljenja vrlo efikasno konzumiranjem jaggery na dnevnoj bazi.

2. Poboljšava metabolizam:

Visok nivo vitamina i minerala u jaggery povećati svoju sposobnost da izazove gubitak težine. Ove hranjive tvari pomažu u održavanju ravnoteže elektrolita i poboljšati metabolizam. Tako je, za dobro napregnut tijelo, uključuju ovaj lijek zaslađivač na svoj plan prehrane.

Jaggery Recepti za mršavljenje:

Sada kada ste upoznati sa svojstvima koje posjeduje Jaggery za mršavljenje, neka nam otkriti način da ga uključiti u svoju ishranu. Evo dva zajednička jaggery recepte da uživaju u svojim ukusnim i hranjiv okus:

load...

1. Jaggery Sweet Candy (Chikki):

Ovaj recept je odličan za koji raspolažu sve prednosti jaggery, posebno u zimskom periodu. Sastojci:

 • Srednje veličine lopta Jiggery
 • Neki oguljene kikiriki
 • Susama
 • Ghee za razmazivanje ploča

Kako pripremiti:

 1. Peku seme susama u tavi i ostavite da se ohladi.
 2. Zagrijte jaggery loptu na srednjem plamenu u non-stick pan. To će trajati samo 2 minute za topljenje.
 3. Isključite plamen odmah. U suprotnom će vaše bombona postati dovoljno jako da se crunched po zube.
 4. U ovom rastaljenog jaggery, dodati pečeni susam i kikiriki.
 5. Pour ovaj preparat u prethodno podmazane ploča.
 6. Pustite da se postaviti, a zatim smanjiti uredno nožem u obliku po svom izboru.

Usta zalijevanje Chikki je spreman sa svojom sočnom sladak okus. Možete dodati i malo oraha da daju hrskav ukus.

2. Jaggery Tea: 

Jaggery čaj je jednostavan i lak za pripremu.

Sastojci:

 • Čaj
 • Jaggery

Kako pripremiti:

 1. Možete pripremiti ovaj čaj na uobičajen način.
 2. Da bi ovaj poseban okusom čaja, samo trebate dodati jaggery umjesto šećera. Međutim, dodajte ga u moderiranje za umirujuće okus i adekvatan unos.

Čine ga naviku uključiti ovaj čaj u svakodnevne rutine. Ovaj čaj pomaže u kontroli kalorija posjeta u vašem organizmu. Zbog saharoze, to vam štedi od štetnih efekata bijelog šećera.

Koliko Jaggery To Eat Za Mršavljenje:

To je vrlo važno da kontrolišu količinu jaggery da konzumirate svakodnevno. To nikada ne bi trebalo da prelazi u prihvatljivim granicama. Za normalna osoba, 2 kašičice od jaggery je dovoljno na dnevnoj bazi.

Upozorenje:

Uvijek imajte na umu da je preko prepuštanje jaggery može preokrenuti njegove prednosti za vaše zdravlje. Umjesto smanjenja težine, to može dovesti do značajnog debljanje u nekim slučajevima. Dijabetičari se savjetuju da izbjegavaju jesti jaggery. Ima šećer sadržaj koji može biti štetno za njihovo zdravlje.

Jaggery je lako dostupna u prodavnicama hrane u sirovom obliku. Pića su izrađeni od jaggery. Uključiti ovu divnu zaslađivač u kuhinji da otkrijete ove Jaggery koristi za mršavljenje. Naravno, uz određene mjere opreza!

load...