Zdravlje i wellness

7 Udobna joga Asanasa koja će vam pomoći da se nosite sa Vertigo

7 Udobna joga Asanasa koja će vam pomoći da se nosite sa Vertigo

Možda bi bilo zadovoljstvo biti vrtoglavicu u ljubavi, ali inače, to je najgori osjećaj na svijetu. Možda ćete biti u mogućnosti da se bave ako ste trudni ili pijan, ali ako imate vrtoglavicu - joga spasiti!

Šta je Vertigo?

Vertigo je poremećaj povezan sa poremećaj u smislu ravnoteže i ravnoteže u mozgu, a to izaziva vrtoglavicu. Obično pogađa područje koje je odgovoran za pravac kretanja, što je unutrašnje uho. Uzroci mogu biti ništa - u rasponu od nedostatka ili pad protok krvi u uho, kalcij ili akumulacija tečnosti, ili čak ulazak virusa. Pa, čak i jednostavan virus koji uzrokuje prehlade ili gripe može napasti unutrašnjeg uha i živaca veze do mozga, uzrokujući teške vrtoglavice. Oštećenje lobanje i uzrokuje gubitak sluha, mučnina, i vrtoglavicu. Tumor, sifilis, ili multipla skleroza može utjecati na vaš osjećaj za ravnotežu.

Kako li Joga Pomoć To Cure Vertigo?

Neki joga poze rade na nervni sistem i jača ga. Ove poze raditi na ravnotežu centara i unutrašnjeg uha, i pomoći u izgradnji koncentraciju i fokus. Joga radi na simpatički i parasimpatički nervni sistem i povećava cirkulaciju u glavu i ostatak tijela.

load...

7 Asane koji će vam pomoći prevaziđe Vertigo napad

 1. Balasana
 2. Pašimotanasana
 3. Viparita Karani
 4. Supta Baddha Konasana
 5. Halasana
 6. Salamba Sirsasana
 7. Šavasani

1. Balasana

Poznat i kao - Pose djeteta

Prednosti - Ovo asana je opuštajuće poza. To je značilo da smire um. Na početku je vrtoglavice napad, restorativni predstavljaju kao što će to pomoći da prevaziđu vrtoglavicu. Ova asana pomaže jačanju nervni sistem sa redovna praksa.

Kako se to radi - Dođite na svoj četiri. Sada, donijeti noge zajedno kao što proširiti kolena. Odmoriti abdomena na bedra i vaše stražnjice na noge. Postavite čelo na terenu. Donijeti ruke oko tebe, uz noge. Možete držati noge sa svojim dlanovima. Držite pozu za nekoliko minuta, i izdanje.

load...

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Balasana

2. Pašimotanasana

Poznat i kao - Sjedeći Forward Bend, Intense Dorsal Stretch

Prednosti - Ovo asana je veliki oslobađanje od stresa. Pomaže balans emocije i ublažava ljutnju, anksioznost i razdražljivost. To povećava protok krvi u glavu i balans centara, čime je pomogao s vrtoglavice. Vaš nervni sistem je ojačan sa ovim asana.

Kako se to radi - Pretpostavimo Dandasana. Zatim raširite ruke iznad glave, i blago savijte naprijed. Ovisno o tome fleksibilan ste, možete ili dodirnuti prste na nogama ili zapetljate. Spustite glavu koliko god moguće. Držite pozu za nekoliko sekundi, a zatim otpustite.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: pašimotanasana

3. Viparita Karani

Poznat i kao - Noge Up The Wall

Benefit - Ova asana je prvenstveno koristi onima koji imaju vrtoglavicu. To smiruje um i ublažava glavobolje povezane sa problemom. Zatvaranje oči i pomaže vam povratiti svoj osjećaj za ravnotežu.

Kako se to radi - Sedi preko zida i podići noge koristeći podršku zida. Legne lagano i ispružite ruke u stranu, skupljaju ih u laktovima tako da liči na kaktus. Postavite dlanovima okrenutim prema gore. Jednom kada ste udobno, zatvorite oči i dugo trajati, duboko udahni. Oslobodite nakon nekoliko minuta.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Viparita Karani

4. Supta Baddha Konasana

Poznat i kao - Ležaljka Bound Angle Pose

Prednosti - Ovo asane radi na centre za ravnotežu, i gotovo odmah smanjuje vrtoglavicu. To poboljšava cirkulaciju krvi kroz tijelo, uključujući i glavu. To je također izuzetno utješno pozu koja smiruje živce i svoj um.

Kako se to radi - Lezite na leđa. Savij koljena, i donijeti noge zajedno, čime se otvara noge sa strane. Podignite ruke iznad glave. Opustite se. Otpustiti kada ste zadovoljni.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: supta Baddha Konasana

5. Halasana

Poznat i kao - Plough Pose

Prednosti - Ovo asane jača vrat. Kao što to radi, radi na ravnotežu sistema, unutrašnje uho, i nervnog sistema. Oslobađa stresa na nervni sistem i smiruje um. Ona pomaže u rješavanju nuspojave vrtoglavice sa lakoćom.

Kako se to radi - Lezite na leđa. Podrška struka sa svojim rukama i podignite noge i povući se u prizemlju, koji dolaze u Salamba sarvangasana. Sada, lagano spustite noge, tako da noge dolaze na zemlju, i prste su u skladu sa glavom. Ispružite ruke u drugom pravcu. Držite pozi dok su udobne. Da izađe, lagano podignite noge i puštanje na slobodu.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Halasana

6. Salamba Sirsasana

Poznat i kao - Podržani Šef Stand

Prednosti - Ovo asane radi protiv gravitacije i odmah šalje novi mnogo šiklja krv u glavu. Ova krv je kisik i nutrijentima bogate, a uklanja sve akumulacije toksina. Smanjuje vrtoglavicu, a sa redovnim praksi, otklanja vrtoglavicu. Ova asana i smiruje vaš nervni sistem.

Kako se to radi - Klekni na podu. Postavite ruke na tlu ispred vas i interlace prstima. Laktovi moraju biti u širini ramena. Sada, staviti glavu na podu, koji odgovara vašem krunu protiv svoje sklopljene dlanove. Udahnite, podignite koljena sa zemlje, i krenu prema laktove. Izdahnite i podignite noge od poda. Postavite noge okomito na pod. Držite pozu za nekoliko sekundi. Pustiti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Salamba Sirsasana

7. Šavasani

Poznat i kao - Corpse Pose

Prednosti - Ovo asane potpuno opušta tijelo. To uklanja sve napetost i stres i pomaže vam da se vrati fokus. To je još jedan poza da pomaže u borbi protiv vrtoglavice gotovo odmah.

Kako se to radi - Lezite ravno na leđima, sa svojim dlanovima odmarajući pored tebe, okrenut prema gore. Raskomotite i osigurati da vaše tijelo je u ravnoj liniji. Zatvorite oči i fokusirati se na svaki dio svog tijela. Uzmite duboko, čišćenje udisaja. Ubaci u meditativno stanje, ali pokušajte da ne zaspi.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: šavasani

Stvari koje treba zapamtiti kada vježbate Yoga Za Vertigo

To su neke stvari morate imati na umu ako Jogom za vertigo:

 1. Uvijek obratite se lekaru pre nego što počnete joge. Jednom kada ljekar odobrava, tražiti ovjerenu instruktor joge će vam pomoći da vaše prakse.
 2. Razgovarajte o problemima sa svojim instruktorom, tako da on / ona može predložiti izmjene osnovnih joga poze, što ih sigurno za praksu.
 3. Ako redovno praktikuju jogu, pobrinite se da to učini uz zid u blizini za podršku u slučaju da izgubi ravnotežu dok radite out.
 4. Ako ne praktikuju naprijed zavoje, ustati ili sjesti vrlo sporo.
 5. Uvijek imati na umu kako ste postavite vrat. Izbjegavajte gledajući u svoje ruke u pozi koja zahtijeva da to učinite.
 6. Nazad savijanje poze koje vam je potrebno da se druži glavu može izazvati vrtoglavicu.
 7. Nemojte držati dah u bilo kojem trenutku.
 8. Tokom vašeg praksi, ako se osjećate vrtoglavicu u bilo kojem trenutku, odmah prestanite, a dolaze u Balasana.
 9. To je najbolje da se izbegne naprijed zavoja i prema dolje obloga predstavlja ako imate vrtoglavicu.
 10. Pobrinite se da se bave jogom polako ako imate vrtoglavicu. To će vam pomoći izbjeći vrtoglavicu.

Jeste li ikad pokušali bilo koji od ovih joga predstavlja za liječenje vrtoglavice? Stop oporavlja i početi osjećati odlično. Dok vrtoglavica može biti teško žive, joga će vam pomoći da se bave muke bez muke. Ona je vezana na posao!

load...