Zdravlje i wellness

10 koristi od jedenja Guavas tokom trudnoće

10 koristi od jedenja Guavas tokom trudnoće

Guava je drvo-voće najčešće uzgaja u tropskim i sub-tropskim. Njegova boja varira od žute do svijetlo zelena. Guava se najbolje pojede sirovo u svom prirodnom obliku. Takođe je jeo u voćnim salatama, u kombinaciji s drugim voćem i očuvana kao džemova, želea i sok za dugotrajnu upotrebu. Ćete; zaraditi da li je siguran guave tokom trudnoće ili ne.

Guava je izuzetno hranjiva i jedan od najzdravijih plodova na raspolaganju, koja se brine o više hranljivih zahtjevima vašeg tela. Visokog sadržaja vode, i relativno niže prisustvo masti, ugljikohidrata i proteina, što ga čini idealnom dio obroka.

Zdravstvene prednosti guava tokom trudnoće

Hranjive tvari u plodu guave čine bitan dodatak prehrani trudnica. Neki od guave naknada za vrijeme trudnoće se raspravlja u nastavku.

load...

1. Eating guava održava šećer u krvi u normalnim i zdrav nivo na taj način pomogne u sprečavanju gestacijski dijabetes kod trudnica.

2. Guava također pomažu u održavanju krvnog pritiska pod kontrolom. Tokom trudnoće, održavanje ravnoteže krvnog pritiska je bitno izbjeći pobačaja i prijevremenih poroda.

3. Grickanje na voće guave pomaže u smanjenju anemije u organizmu, voće sadrži esencijalne hranjive tvari koje pomažu povećati nivo hemoglobina u organizmu.

4. Od guava su bogate askorbinska kiselina ili vitamin C, pomaže da se poboljša imuni sistem trudnica. Ona također pomaže u uklanjanju drugih zdravstvenih problema, kao što su bolovi zuba, krvarenje desni, čireva, slomljena krvnih sudova i drugih teškoća u vezi trudnoće. Jedan guava voće sadrži oko 16 miligrama vitamina C, što je mnogo više od količine ovog vitamina potrebna je muško ili žensko tijelo.

load...

5. Guava pomoć u održavanju probavnog trakta zdravim. Mnoge žene se žale na opstipaciju tijekom trudnoće. Guava, sa svojim laksativ svojstva, pomaže kod lako creva. Kao posljedica toga, ova neverovatna voće sprečava bilo kakvu vrste problema u vezi varenja, što je apsolutno od suštinskog značaja za vrijeme trudnoće.

6. Guava sadrži antioksidanse, anti-toksina, kao što su vitamin C, vitamin E, izo-flavonoide, karotenoidi, polifenoli. Ovi pomažu u borbi protiv bakterija i infekcija u organizmu. Tako vođenja trudnica od mnogo bolesti.

7. Guava su poznati po svojim visokim sadržajem vlakana. Kada se guava konzumira sa sjemenkama, pomaže u prevenciji hemoroida i zatvor da su prilično česti tokom trudnoće.

8. Magnezij u guava pomaže živce i mišiće tijela da se opuste. Ovo je korisno za trudnice jer se debljanja, tijelo žudi za neke lakoće koji ovo voće pruža.

9. Guava ne samo da pomažu trudna žena u održavanju odgovarajuće zdravlje, nego i pomaže fetus. Plod guave je skladište folne kiseline ili vitamina B9. To je vitamin koji je od ključne važnosti u razvoju nervnog sistema bebe.

10. Sadržaj kalcija voća guava čini dobrodošao dodatak trudnoće dijete.

Sada znate da li će se guave dobro za trudnoću ili ne? Sada, omogućava razmotriti neke od negativnih efekata ishrane guave u trudnoći.

Nuspojave guava u trudnoći

Pogledati ovdje neke od najviše govorio o nuspojave jedu guave u trudnoći:

  • Jede previše guava, posebno neoljušten one, tokom trudnoće, dovodi do proljeva kao guava sadrži veliku količinu vlakana. Dijareja nije dobro za buduće majke jer joj slabi, izaziva iritaciju, nelagodnost i otežava njen opuštanje periodu. Takođe, dovodi do promjene u ishrani i potrošnju više pilula koja nije preporučljivo od strane doktora. A lijek je oguliti guave prije jela.
  • Ako se očekuje majka već ima neke stomatološke probleme onda nezrele ili poluzrelu guava bi moglo dovesti do boli zub.

Ne postoji dovoljno kliničkih podataka dokazati prednosti i nuspojave konzumiranja guave voća tokom trudnoće. Ali, kao što zajednička logika nam govori, bilo voća mora biti dobro kada konzumira racionalno.

Nadam se da sada znaš da li je to sigurno jesti guave tokom trudnoće ili ne. I sve veći može dokazati iritirajuća, posebno kada ste trudni. Dakle, pratite instinkt i neka vam zdrav razum donijeti odluku, ukoliko se uzme u obzir guave za trudnoću sada?

Preporučena Članci:

  • 12 dobrobiti jedenja Lubenica (Tarbooz) Za vrijeme trudnoće
  • Prednosti Custard Apple (Sitaphal) Za vrijeme trudnoće
  • Koju hranu da jedu i koju hranu izbjeći tokom trudnoće
  • 5 zdravo voće sokovi mogu uzimati tokom trudnoće

load...