Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti esencijalnog ulja Spikenarda

10 neverovatnih prednosti esencijalnog ulja Spikenarda

Jeste li znali da možete zamijeniti svoj dezodorans sa nard eterično ulje? Jeste li znali da nard eterično ulje može pomoći jasno bakterijskih infekcija? Koje druge beneficije ne nard eterično ulje ima? Pročitate ovaj članak i saznajte sve o prednostima nard eteričnog ulja.

Ono što je nard eterično ulje?

Nard ili muskroot je eterično ulje potiče od cvijeća, a ovisno o tome ko je miješanje ulja, cvijeće može varirati (1). Nard eterično ulje je parfem stoljećima. To je teško utvrditi šta tačno sastojak, ali Jatanmasi (2), a cvatnje Himalaja biljka iz Indije, je glavni kandidat.

Sada kada imamo grubu ideju o nard eterično ulje, pogledajmo neke od svojih prednosti, koje uključuju:

1. Antibakterijska:

Nard eterično ulje je moćan lijek za mnoge bolesti kože uzrokovane bakterijske infekcije. Nard ne samo da pomaže u eliminaciji bakterija iz kože, ali se može koristiti interno kao dobro. Možete se prijaviti da rane da ih zadrži od ugovornih bakterijskih infekcija. Nard eterično ulje također pomaže izliječiti bakterijske infekcije u bešici, uretri, bubrega i želuca. Nard pomaže liječiti atletsko stopalo, kolere, trovanje hranom, septička, i tetanusa (3).

load...

2. Antifungicid:

Zajedno s antibakterijskim imovine nard-a, antigljivično karakteristike eteričnog ulja čine ga na djelotvoran pravni lijek za infekcije kože. Nard ne samo leči gljivičnih infekcija kože, ali i pomaže iskorijeniti trovanje hranom i drugim internim gljivične probleme. Nard ulje pomaže jednostavnost dermatitis, svrbež kože, deformacije kože i psorijaze (4).

3. Antiinflamatorni:

Nard eterično ulje je efikasan anti-upalni agens. Pomaže ublažiti većinu oblika upale, da li to utiče na nervni, respiratorni ili digestivnog sistema. Tematska primjene ovog ulja može pomoći u ublažavanju upale kože, kao i (5).

4. Dezodorans:

Nard eterično ulje ima zemljani miris na njega. Miris umiruje svoj um i smiruje tijelo. Nard ulje umiruje živce, a eterično ulje je efikasan dezodorans. Dakle, sljedeći put kada izađeš, tapkajte dve kapi nard na zglobovima i miris božanske. Miris ublažava glavobolje i ne dovodi do kože svodi ili alergije kao i drugi sintetički dezodoransi učiniti (6).

load...

5. Laksativ:

Nard je efikasan laksativ; pomaže osloboditi mnogih želuca bolesti kao što su zatvor i nepravilno izlučivanje. Laksativi pomoći, ali ne mogu imati loše efekte na probavni sistem. Nard eterično ulje ima malo nuspojava i nije tako oštra kao laksativi na probavni sistem. Laksativi mogu isušuje crijevni zid i izlučivanje trakta dok nard nema takve efekte (7).

6. Sedative:

Nard eterično ulje je snažan sedativ i pomaže u održavanju fizičke, mentalne i psihološke ravnoteže u vašem tijelu. To može pomoći u ublažavanju vaše nesanice i upala probavnog i nervnog sistema. Ako se osjećate nadraženu, depresivni, anksiozni, uspaničio ili ljuti, uzmite u obzir nanoseči neki eterično ulje nard na zglobovima. To je također vrlo efikasan u sedativni nervozan nevoljama i snažan opuštanje (8).

7. Materice:

Nard eterično ulje je efikasan maternice, što znači da se podstiče lučenje estrogena i progesterona, dva hormona neophodna za održavanje odgovarajuće zdravlje i reproduktivne mogućnosti na reproduktivnih organa (9).

8. Ostali Prednosti:

Nard eterično ulje ima mnoge druge zdravstvene prednosti. Leči alergije, ublažava hemoroide, tretira proširenih vena i smanjuje angine bol. Ulje također ima dokazane regeneracije ćelija aktivnosti. Nard ulje pojačava cirkulaciju krvi i oksigenacije ćelija, tkiva, mišića i organa. Aromaterapeuti koriste nard za postizanje mentalnog mira.

Tipično, nard esencijalno ulje je pomiješan sa uljima poput tamjana eterično ulje, miro eteričnih ulja i drugih poput petit grain, naranče, ruže i kadulje eteričnog ulja. Takođe, možete kreirati svoj spoj.

Nadamo se da ste našli post koristan. Recite nam nešto o bilo kojoj drugoj nard eterično ulje koristi da ste svjesni. Ostavite komentar ispod.

load...