Zdravlje i wellness

Na raspolaganju su najbolje brendove nafte u Kanoli - naš top 10

Na raspolaganju su najbolje brendove nafte u Kanoli - naš top 10

Canola ulje je izvađen iz sjemena biljke uljane repice. Nakon berbe, sjemenke se slomiti, a ulje je izvađen. To je 50% manje zasićenih masti od običnog jestivog ulja. Smanjuje bolesti srca, dijabetes i idealan je za bilo koju vrstu kuhanja. Ima neutralan ukus i svjetlo teksture. Oni su trans masti i holesterola i predstavljaju bogat izvor vitamina E i Omega 3. Koje zašto mi jednostavno samo morao saznati na koje su bile marke ulje repice dostupan u Indiji!

Ovdje su top 10 Ulje kanole brendova u Indiji:

1. Hudson Ulje kanole:

Hudson kanole se proizvodi Dalmia Continental i sadrži nizak zasićenih masti, visok MUFA, visoke Omega - 3, uravnotežen Omega - 6 Omega - 3, nula trans masti. Ovo ulje nudi dobru kombinaciju masti. To je standardna biljno ulje. Ovo ulje je svjetlo i neutralan ukusa i mirisa. To se može koristiti za sve vrste indijske kuhinje. To nema nikakve prepoznatljiv okus ili miris. Oni su izvađeni iz sjemena žute kanole cvijet. Ovo je bez sumnje najbolji ulje repice indijski brend možete pronaći.

load...

Cijena: Rs260.00 za 0,95 KGS

2. Sunny Izaberite Ulje kanole Natural Flavour sprej:

Ovo ulje je zdrav i vrlo hranjivo. Njegova potrošnja je dobro da ostanu zdravi. Ovo je prirodni okusom jestivo ulje koje se može koristiti za pripremu ukusan jela poput Thai žute curry, odrezak pitu od jabuka, bundeve juha i piletina Satay. To ima neke vitalne masnih kiselina. To se može koristiti za kuhanje ili kao salatu. Ovo je najbolji način da zamijeni maslac i margarin u vašoj ishrani. Ovo ulje sadrži sojin lecitin voda, ulje repice, a pogonsko gorivo ne chlorofluorocabon.

load...

Cijena: 170 gm za Rs.270

3. Zdrav život Ulje kanole:

Ovo je najzdravije ulje za kuhanje u svijetu. Brend zasniva Kanada. Ovo je visok u dobroj masti i nizak u lošem masti. Ona ne sadrži nikakve holesterol i najbolji izvor vitamina E. Ovo ulje može pomoći da riješi bolesti kao što su bolesti srca ili tip - 2 dijabetes.

Cijena: Rs.85

4. Laxmi Ulje kanole:

Laxmi kanole Nafta je blijedo žute boje i najzdraviji način da ostanu u dobroj formi. To pomaže da se smanji rizik od srčanog udara i dijabetesa. To nema nikakve prepoznatljivu aromu ili miris.

Cijena: Rs.130

5. Jivo kanole jestivog ulja:

Jivo kanole ulje je najzdravije na svijetu jestivog ulja koja je sada dostupan u Indiji. Ovaj sadrži mnoge nutritivne vrijednosti Omega, MUFAs i PUFA, masti, dobrih masti, a nula trans masti. Ovaj brend se koristi od strane mnogih vodećih maloprodajnih objekata hranu kao McDonald je, Taco Bell, KFC itd Ovo je broj 1 uljane repice brenda u ovom trenutku i najveći prodavac u Indiji.

Cijena: र 260.00

6. Satvični Ulje kanole:

Satvičan kanole ulje sadrži zasićene masti, mononezasićene masti, polinezasićenih masnih kiselina, omega - 6, Omega - 3, trans masti, kolesterola i vitamina E.

Cijena: Rs. 225.00

7. Wesson:

Wesson ulje repice za kuhanje je 100% čisto. To pomaže da se održi prirodan okus i sjaj hrane. Koristi se pržiti, oblače salate, pečenje ili za svakodnevno kuhanje. Ovaj brend je najbolje zadržati svoje zdravlje u vrhunskom stanju. To je bez kolesterola, a ne sadrži trans masti ili konzervansa.

Cijena: Rs.160

8. Mazola Ulje kanole:

Mazola kanole ulje je najbolje kada se koristi za salatu, prženje, pečenje i dinstanjem. Ovaj brand repice ulje je jedan od najboljih najviše onih predložio proslavljeni kuhara. Ovo je čisto holesterola i vadi iz kanole biljnog sjemena. Pakovanje je sigurnosnu plastične boce i lagan.

Cijena: Rs.150

9. Amber Ulje kanole:

Amber kanole se vadi iz uljane repice sjemena koje sadrže vrlo zdrava sastav hranjivih tvari. To je malo zasićenih masti. Zasićenih masti je glavni razlog za bolesti srca. To je 100% holesterola i koristi se za sve tipove kuhanja, ulje za salatu i prženje. Ovo ulje ima visoku tačku puši i ne učvrsti u prženu hranu. Sadrži veliku količinu važan hranljivim sastojcima Omega 3. To ima brojne zdravstvene prednosti:

  • Srce održavanje zdravlja
  • Krvi razrjeđivanje agent
  • Smanjuje hipertenzija
  • Balansira krvni pritisak
  • Smanjuje upalu
  • Smanjuje bolove.

Cijena: Rs 130

10. Dalda Ulje kanole:

Dalda ulje repice sadrži vitamin moć i izdvaja od svježih uljane repice sjemena. Oni koriste međunarodne tehnologiju i stručnost Dalda za ekstrakciju. Ovo ulje sadrži mnoge dodatne hranjive tvari za dodatnu energiju, superior zdravlje i okus.

Cijena: Rs 2.120 za 10l

load...