Zdravlje i wellness

10 neočekivanih neželjenih efekata kampora

10 neočekivanih neželjenih efekata kampora

Vi bi koristili kamfor za mnoge mnoge svrhe; bilo da je to za lečenje suhog kašlja ili svrab, ili čak i kao lijek za ljuštenje. Ali, da li ste ikada da ako kamfor može imati neželjene efekte? Nikada, zar ne?

Ali činjenica je, kamfor ima nuspojava. I vođenje te na umu da ti poštedi neke teške posljedice.

Dakle, ovo su neke od ozbiljnih Kamfor sporedne efekte koji mogu vas podsjetiti da kamfor treba koristiti samo u umjerenim količinama.

1. Usne suhe:

Kamfor može uzrokovati usne da nad osuši. Ona se inače koristi za liječenje raznih upala kože, ali to može dovesti do akutnog usne suhoće kao dobro. Usne koža počinje piling i ljuštenje. Potrebno medicinske smjernice za liječenje usne suhoće uzrokovane kao alergijsku reakciju na kamfor.

load...

2. Osip:

Kamfor dovodi do crvenila kože i osip kada se koristi preko-. Crveni osip razvije sve preko kože. Oni osip može biti bolno i svrbi povremeno. To može biti izuzetno teško da se bave svrab i bol uzrokovane zbog takvog osipa kod kuće.

3. Ekcem:

Ekcem je još jedan stanje kože koje mogu biti rezultat kamfor nuspojave. Ekcema je označen pretjeranom sušenje kože, oticanje u regiji oka i drugih mekih lica tkiva, bol, iritacije i ljuštenje. Ovo je ozbiljna stanje kože koje se ne mogu tretirati kod kuće. Potrebno je hitnu medicinsku pomoć za trenutne i dugoročne olakšanje. Jedna stvar koju trebate znati je da kamfor nije jestiva. Strogo je značilo za vanjsku primjenu. Dakle, vrlo je opasno da se prijave kamfor na slomljenom i oguljene kože. Izuzetno je otrovan ako se unese na bilo direktne ili indirektne sredstvima.

4. Toksičnost:

Kamfor je vrlo otrovan za ljude. Njegova malim količinama previše može dovesti do smrti kod djece i toksičnosti kod odraslih. Kamfor hepatotoksičnost je ozbiljna nuspojava kamfora gutanja. To dovodi do oštećenja jetre i iznenadne smrti.

load...

5. Napadi:

Kamfor može uzrokovati akutne kemijske neravnoteže u mozgu. To dovodi do napada. Ovo je vrlo ozbiljna nuspojava kamfora gutanja. To je razlog da treba biti oprezan korištenja kamfora u bilo kojem obliku, ako imate epilepsiju.

6. Respiratornih problema:

Kamfor takođe može uzrokovati disanje uznemiren. Ovo je akutno zdravstveno stanje za djecu i bebe pate od respiratornih poremećaja. Izbjegavajte korištenje kamfor potpuno o djeci koja boluju od bronhitisa ili astme. Kamfor je veoma opasan za takvu djecu, jer uzrokuje zagušenje grudi i iznenadne respiratorni zastoj.

7. Trudnice i dojilja:

Kamfor je veoma opasno za dojilje majke i trudnice. Postaje apsorbuje placentu i može dovesti do neuroloških i fizičkog oštećenja fetusa. Može se lako se apsorbira kroz pukotine kože i posegnuti za mlijeko u dojilja. To dovodi do kamfor hepatotoksičnosti kod djece i novorođenčadi kao što je već spomenuto.

8. Parkinsonova bolest:

Kamfor je izuzetno opasan za ljude koji pate od Parkinsonove bolesti. Ometa lijek se koristi u Parkinsonovoj i povećava razinu toksičnosti. To može pretvoriti u biti vrlo otrovan u takvim slučajevima.

9. Vlasište pitanja:

Primjena kamfora u obliku kamfor ulje se smatra neverovatan terapeutski terapija. Međutim, ona ima rasprostranjena opasnost previše. Izuzetno je rizično da se prijave kamfor na svrbi, slomljena i ljuštenje vlasišta. Može se lako apsorbuju se kroz pukotine na koži glave. Ovo je jedna od najopasnijih neželjenih efekata kamfor ulje koje dovodi do daljnje svrab vlasišta i kamfora trovanja.

10. Chest Problemi:

Kamfor može dovesti do nelagodnost u grudima. To izaziva osjećaj stezanja i punoće u i širom regiona grudi. To također može dovesti do oticanje zahvaćenog područja. Kamfor je konvencionalno je nazvao ozdravljenja biljka. Ali ljudi su ostali u neznanju od teške nuspojave kamfora. Ona ima isto toliko neželjenih efekata kao što se koristi. Možda razmislite o korištenju kamfor u malim količinama, ali je veće doze su fatalne.

Da li i dalje osjećati kamfor je sigurna biljka za ljudsku upotrebu? I dalje imaju nekoliko pitanja o Kamfor neželjenih efekata? Podijeliti s nama u komentarima!

load...