Zdravlje i wellness

15 najboljih pogodnosti Arrowroota za kožu, kosu i zdravlje

15 najboljih pogodnosti Arrowroota za kožu, kosu i zdravlje

Arorut ili arorut skrob je proizvod puderasti izvađen iz korijena arorut postrojenja Maranta arundinaceae. Postrojenje arorut ili također poznat kao 'Ararot' in Hindi je porijeklom iz Južne Amerike. To je mali, višegodišnja biljka sa širokim, ravnim, jajoliki u obliku lišća i raste do visine od 3 do 5 metara. To je mali, višegodišnja biljka sa širokim, ravnim, jajoliki u obliku lišća i raste do visine od 3 do 5 metara. Root je pod zemljom i to je mala, cilindrična oblika, krem-bela / light red krtole, prekriven tankim površine vage.

Šta je Arrowroot u prahu?

Sadrže oko 23% škroba. Prije nego vađenje škrob, oni se pere i skale se uklanjaju da ne bi bilo neprijatno okus. Korijenje se pere, isušeno, a smanjena na mrtvo što su ih tukli u minobacače. Ovaj mliječno tečnost prolazi kroz grubu tkaninu i nerastvorljivo, čisti škrob je dozvoljeno da se nastane na dnu. Ovaj škrob se suši na suncu ili "sušenje kuće", što dovodi do formiranja arorut praha. Ovaj prah je u redu, jasno bijelo, i bez mirisa, i koristi se kao sredstvo za zgušnjavanje u prehrambenoj industriji.

Arorut škrob se uglavnom koristi kao zgušnjivač u hrani, kao što su pudinzi i umaka. Njegova zadebljanje moć je dva puta veća od redovne brašna. Treba ga miješati sa hladnom vodom prije nego se dodaju u vruću tekućinu za sprečavanje grudica. Također se koristi u kolačiće i krekere kao zamjena za redovne brašno i stoga je odličan izbor za one koji su bez glutena netolerantan. Arorut keksi su dostupni u trgovinama i vjeruje se da smiruje želudac.

load...

Arorut Prednosti za zdravlje:

Lako probavljivost i sposobnost da se dobro miješati sa širokim spektrom sastojaka hrane čine arorut i najtraženijih skroba u dojenĉad i confectionaries. Pored svoje kulinarske svrhe, nudi nekoliko zdravstvene beneficije kao što je navedeno u nastavku.

1. Aids Probava:

Arorut pomagala probavu i regulira kretanje crijeva. Visokog sadržaja skroba djeluje kao blagi laksativ za one koji pate od sindroma iritabilnog kolona. Je blagotvoran efekti arorut praha može umiriti utrobu kod pacijenata sa sindromom iritabilnog crijeva. Arorut škrob se također smatra djelotvoran pravni lijek za proljev i puno drugih gastrointestinalnih bolesti. To može osloboditi mučnina i zamijeniti hranjive tvari koje su izgubljene zbog proljeva i povraćanja.

2. Održava kiselina i baza vage:

Kalcijum pepeo je jedini škroba proizvod prisutan u arorut. Ovaj kalcijev klorid, u obliku kalcijum, je od vitalnog značaja za održavanje odgovarajuće kiseline i lužine salda u ljudskom tijelu.

load...

3. Prikladno za Bebe:

Biti lako probavljiva u odnosu na druge škroba, to je pogodan za dojenčad. To može biti u želea da nahrani tek prohodao novorođenčadi. Također se može koristiti kao alternativa za majčino mlijeko, jer je lako probavljiva.

4. Gluten-Free:

Arorut je odlična alternativa za one koji su alergični na kukuruz i gluten. Može se koristiti kao zamjena za pšenično brašno i popularan sastojak u glutena pečenje.

5. Antidote zbog trovanja:

Arorut se često koristi kao antidot za određene vrste povrća otrov u nekim regijama. Prizemlje arorut rizoma se nanosi preko rana i uboda insekata i kaže se da su efikasni u izvlačenje otrov iz uboda škorpiona, pauka, itd

6. Blagotvorni u trudnoći:

Svježe korijeni su dobar izvor folata koji su od vitalnog značaja za vrijeme trudnoće. A 100 grama porcija arorut daje oko 338 g ili 84% dnevne potrebne razine folata. Uz vitamin B12, folna kiselina je bitna komponenta u sintezi DNK i podjela ćelija. Adekvatna potrošnja folne kiseline za vrijeme začeća perioda i tijekom trudnoće pomaže u sprečavanju defekt neuralne cijevi i drugih kongenitalnih malformacija u potomstvo.

7. Olakšava Mršavljenje:

Arorut je bez masti i malo kalorija. To ga čini korisno za mršavljenje. Možete jednostavno ga koristiti u umacima i supe bez brige o povećanim sadržajem masti ili kalorija.

8. Zdravlje srca:

Arorut je odličan izvor kalija, koji je važna komponenta ćelija i tjelesnim tekućinama koje pomažu u regulaciji otkucaja srca i krvni pritisak.

Arorut kože Prednosti:

Arorut je veliki biljni lijek za liječenje raznih kožnih problema. To može biti korisno za vašu kožu na sljedeće načine.

9. Liječenje male kozice i gangrena:

Arorut je biljni tretman za male boginje i gangrena koje mogu izazvati infekciju kože i svrbež.

10. Baby Powder:

U Južnoj Americi, arorut škrob se koristi kao puder za bebe. To je lagan, bijeli prah, koji, kada se primjenjuje na kožu, daje meku i glatku osjećaj.

11. Korišteno U Ovlaživači I Talk Puderi:

Arorut škrob se koristi u talk prah i ovlaživača kao zgušnjavanje. Kada se koristi u kozmetici, omogućava aktivnim sastojcima da prodru u višim nivoima vaše kože jer ima velike kvalitete vlagu upija. Arorut se često koristi u prah tijelo kako bi vaša koža silkier i glatko. To omekšava kožu, omogućujući da upija vlagu.

12. Liječenje kožnih problema:

Arorut prah je lagana, mekana i upijajući. Koristi se u izradi prah tijelu. Kada se primenjuje lokalno, pomaže suho mrlje, osip ili druge rane ili rane.

13. Liječenje Of atletsko stopalo:

Arorut se koristi za kontrolu vlage, a koji se bave problemima stopala, kao što su atletsko stopalo. Budući da ne posjeduje antifungalna svojstva, ona se koristi samo za kontrolu vlage.

14. Healing Kvaliteti:

Arorut ima veliku ozdravljenja kvalitete. Napravljen je u oblog i primenjuje lokalno za liječenje rizoma, čireva i rana. U Africi se koristi kao izvor hrane i za liječenje opekotina od sunca.

Arorut dlake Prednosti:

Arorut je naširoko koristi u kozmetičkim proizvodima kao zgušnjavanje. Iako ne zna mnogo o njegovim prednostima za kosu, njegova nutritivnu vrijednost ne čine ga korisnim u njegu kose.

15. Korišteno U boje za kosu:

Zbog svoje odlične zadebljanja svojstva i sposobnost da se miješati s drugim sastojcima, arorut se često koristi u boje za kosu.

Hranljive vrednosti Arrowroot:

Zdravstvene prednosti ovog škroba bogati, pod zemljom, puzanje rizom se može pripisati svoju nutritivnu vrijednost. Sirovog gomolja je u većini hranjiv stanje. Preradu arorut u brašno smanjuje svoju nutritivnu vrijednost znatno. Njegova nutritivne profil je objašnjeno u nastavku:

Pogledajte donju tablicu za detaljnu analizu hranljivih materija:
Strelica ( Maranta arundinacea), sirovo. Vrednost ishrane na 100 g
(izvor: usda nacionalna baza hranljivih materija)
Princip Vrednost hranjivih sastojaka Procenat rda
Energija 65 kcal 3%
Ugljeni hidrati 13,39 g 10%
Protein 4,24 g 7.5%
Ukupna mast 0,20 g 1%
Holesterol 0 mg 0%
Dijetalno vlakno 1,3 g 3.5%
Vitamini
Folati 338 μg 84%
Niacin 1.693 mg 10.5%
Piridoksin 0,266 mg 20%
Riboflavin 0,059 mg 4.5%
Tiamin 0,143 mg 12%
Vitamin a 19 iu <1%
Vitamin c 1,9 mg 3%
Elektroliti
26 mg 1.5%
Kalijum 454 mg 10%
Minerali
Kalcijum 6 mg 0.6%
Bakar 0,121 mg 13.5%
Gvožđe 2,22 mg 28%
Magnezijum 25 mg 6%
Mangan 0,174 mg 7.5%
Fosfor 98 mg 14%
Selen 0,7 μg 1%
Cink 0,63 mg 6%
Fito-hranljive materije
Karotin-ß 11 μg
Karoten-a 0 μg

  •  Kalorije: Arrowroot je vrlo malo kalorija. A 100 grama porcija svježeg korijene pruža samo 65 kalorija, što je manje od toga krompira, yam, manioke, itd Njegov sadržaj škroba je 80% amilopektina i 20% amiloze.
  • Vitamini: Arrowroot je bogat izvor vitamina. Osam grama porcija sirovog arorut daje 1% od preporučenog dnevnog unosa (RDA) vitamina A. Što se tiče vitamina B-kompleksa tiče, ona pruža 22% od RDI tiamina, 8% od RDI riboflavina , a 19% od RDI niacina. Ovi B-vitamina pomoći vašem tijelu razbiti hrane u energiju. Međutim, obrada arorut smanjuje ovih nutrijenata drastično. Fresh arorut također pruža 30% od RDI vitamina B6, 7% za pantotenske kiseline, a 192% za folata, dok brašno sadrži samo 1% od RDI vitamina B6, 3% za pantotenske kiseline, a samo 4 % za folne kiseline.
  • Minerali: Što se tiče minerala tiče, arorut brašno ima veću nutritivnu vrijednost od sirovog arorut. 8 unci svježe arorut sadrži 1% od RDI kalcija i 20% od RDI mangana. Sličan iznos od arorut brašna ima 9% od RDI kalcija i 53% od RDI mangana. To je odličan izvor kalija sa 100 grama služi pružanju 454 mg ovog minerala, što je 10% od RDI. Sadrži manje količine drugih minerala kao što su bakar, željezo, fosfor, magnezij i cink.
  • Protein: Proteini su komponente svaki dio svog tijela, gdje su se oborio u kontinuitetu. 8 unci sirovog arorut daje oko 19% od preporučenog dnevnog unosa proteina, dok ista količina arorut brašna pruža samo 1% od RDI proteina. U stvari, to sadrži više proteina od drugih izvora tropskih hranu kao jam, krumpir, manioka, bokvice, itd
  • Drugih hranljivih materija: Arrowroot brašno ima veći sadržaj ugljenih hidrata, kao i dijetalnih vlakana. Dok sirovi korijen sadrži 10% od RDI ugljenih hidrata, brašno sadrži 67% RDI ove grupe. Isto tako, količina vlakana je 12% i 31% od RDI za sirovog korijena i brašna, odnosno.

Nadam se da su sada svjesni različitih arorut koristi. Javite nam ostavljajući komentar.

load...