Njegu kože

6 jednostavnih koraka za upotrebu vodonik peroksida za lečenje akni

6 jednostavnih koraka za upotrebu vodonik peroksida za lečenje akni

Da li pate od akni ili drugih lica kožnih problema? Da li ste se pitali što možete učiniti da biste dobili osloboditi od tih problema? Onda ste došli na pravo mjesto! Ovaj post govori o tretmanu čudo - vodikov peroksid - koji mogu pomoći u liječenju vaše kože lica i vratiti sjaj uvijek imala!

Želite znati više? Nastavite sa čitanjem!

Kako se koristi Hidrogen Za Acne

Čine vodik peroksid deo vašeg dnevnog čišćenja rutinu i može razjasniti akne i ožiljke koji dolaze s njim. Slijedite ove jednostavne korake za korištenje ovog tretmana:

load...

Korak 1

Pobrinite se lice ti je čisto. Pažljivo oprati lice sa blagim, sve-prirodni za čišćenje lica za uklanjanje šminke, prljavštine i ulja iz vaše kože.

Korak 2

Nježno potapše lice osušite mekom ručnik. Čekati 5 minuta ili tako da bi bili sigurni da vaše lice je potpuno osuši. Primjenom bilo kojeg proizvoda na vlažnu kožu koja ima akne će uzrokovati ubod. Suha koža će također biti u mogućnosti da bolje apsorbuje vodikov peroksid.

Korak 3

Uzmite sterilizirano pamuk loptu i potopite ga sa peroksidom. Lagano ga utrljati na kožu, koncentrirajući se na područjima koja su pogođena akne. Primjenom ga po licu da bi se osiguralo da ne dođe do budućnosti breakouts.

load...

Korak 4

Sačekajte oko 5 minuta kako bi se omogućilo peroksid da radi svoj posao. Vidjet ćete znati da je vrijeme za sljedeći korak kada mjehurića prestane.

Korak 5

Ponovo oprati lice vodom. Ne morate koristiti sredstvo za čišćenje ovaj put. Napuštanje peroksid na svojoj koži će učiniti više štete nego koristi, kako bi bili sigurni da ste uvijek isperite.

Korak 6

Pat vaša koža suha i primenjivati ​​hidratantne kreme bez ulja. Vodikov peroksid ima učinak sušenja na koži, tako da uvijek pobrinite se da koristite hidratantnu kremu za sprečavanje vašu kožu od isušivanja.

Pomoću vodikov peroksid svaki dan, možete efikasno tretiraju akne i jasno ožiljaka i drugih nepravilnosti na koži.

Savjeti To Remember

  1. Za teške akne, koristiti 3% vodikov peroksid i ako je to na blaži strani, koristite 1%. Kao i druge antiseptici tamo, vodikov peroksid je citotoksičnih. To je razlog zašto je važno izbjeći koristeći velike koncentracije. Kada je ova antiseptik koristi u malim količinama, to ubrzava proces lečenja rana.
  1. Nepotrebno je reći, to je važno kako bi bili sigurni da je ovaj antiseptik se držati dalje od očiju. To bi moglo dovesti do spaljivanja, pa čak i ekstremno spaljivanje u nekim slučajevima. Takođe bi trebalo držati podalje od obrve i kosu jer može bleach kosu.
  1. Ako imate bolove, iritacija ili vrlo suhe kože, to je najbolje da prestane da koristi vodikov peroksid odjednom. To može dovesti do ozbiljnih oštećenja koja mogu biti nepopravljive na kožu.
  1. Kada očistite lice prije nanošenja vodikov peroksid, uvijek koristite blagi sredstvo za čišćenje ili sapun. Jer može dovesti do isušivanja kože i iritacije, može se pogoršava sa čišćenje koje su oštre na koži.
  1. Uvijek koristite hidratantnu kremu koja je krema za sunčanje u njemu. Na ovaj način, ne morate koristiti dodatni proizvod koji može učiniti vašu kožu masnu. Kao što znate, masna koža je sklona aknama.

Vodikov peroksid je odlična opcija ako ste pokušali drugih tretmana neuspješno. To vam može dati koži to je jasno i bez iritacije, crvenila, ožiljaka i drugih nepravilnosti. Kada ga pažljivo koristiti, to može raditi čuda, dajući vam koža koja ste oduvijek željeli za.

Da li ste ikada koristili vodikov peroksid za ožiljke od akni? Kako je to ti je pomogao? Nemojte nam reći komentarišući u prostoru ispod.

load...