Njegu kože

CTM Routine - osnove njege kože

CTM Routine - osnove njege kože

Na kraju krajeva, što je prirodno je ono što je važno! Šminka može samo poboljšati vaše ljepote ne čini za vas. Dakle, da prihvate činjenicu da je održavanje da koža mlada i zdrava je ključ za tražim prekrasne duže! Čišćenje, toniranje i hidratacija (CTM) rutinu treba da postane dio svog života. Dozvolite mi dati opis o tome kako da se o ovome čišćenje kože, toniranje i hidratacija.

Osnovni Njega kože: CTM Routine- kože za čišćenje, toniranje i Moisturizing

Čišćenje kože Savjeti:

Prvi i najistaknutiji, očistite religiozno. Sapun nije preporučljivo jer isušuje kožu, ali nemojte koristiti dobro lice pranje na dnevnoj bazi. I sve što čine ljubitelje morati koristiti dodatni proizvod kao što je mlijeko za čišćenje ili ulje kako bi se osiguralo da proizvodi ste koristili na licu i vratu otpasti sprečava začepljenje pora. To se zove dvostruko čišćenje.

Brzo Savjet: Bilo biljno ulje ili baby ulje su veliki make-up za uklanjanje ih tako koristiti umjesto kao oni njeguju vašu kožu previše. Masirajte lice i oči veću količinu svoj omiljeni ulja i ostavite ga za 3 - 5 minuta da pomogne ulje olabaviti off čitav ostatak svih proizvoda na licu. Obrišite sve ekstra ulje pamuka ili pranje krpom. I slijedite sa licem pranje ili sredstvo za čišćenje. To je lakši način za uklanjanje šminke oko očiju previše što je prilično tvrdoglav u odnosu na druge proizvode.

load...

Toniranje za kožu:

Negdje se, mislio je toniranje biti potpuno beskoristan režim za njegu kože, ali ona ima neke suptilne prednosti za kožu koja je vidljiva na duži rok. Postoji mnogo tonera dostupni na tržištu i se smatra da je glavna funkcija da su to uklanjanje preostale šminke ili proizvoda. Ali, kada dvaput očistiti svoje lice, tvoje lice je čist i nije proizvod ostaje da se ukloni.

Dakle, ono što je upotreba tonera sada? Pa, prije svega, tonera treba dodati hidrataciju kože da je elastičnom. Dakle, izbjegavajte tonera koji imaju alkohola u njima i samo kupiti hidratantna tonera. Ovih dana, vi također dobiti lice magle. Možete ih koristiti kao tonera previše jer je njihova funkcija da dodate vode u koži i razbudi ga. Dakle, bilo ih prskati izravno na licu ili uzeti malo količinu tonera / magle na dlanu i potapše lice s njim.

Brzo Savjet: Ako želite da koristite prirodne proizvode, možete ići na zeleni čaj ili ružine vode kao običan tonera. Oni čine vašu kožu podatnom, zategnuti kožu i uljepšati svoje lice. Splash zeleni čaj ili ružine vode na lice nakon čišćenja ga. I, pustite da se osuši. Pratite odmah hidratantne kreme.

load...

Hidratantna za kožu:

I dolazimo do posljednji korak naše rutinu za njegu kože. No za njegu kože rutinu je potpuna bez ovog koraka. Hidratantna se suočavate sredstva koriste proizvod koji će spriječiti gubitak vlage iz vaše kože stvarajući sloj između kože i izvan atmosfere, tako da vaša koža ne izgleda suho i izgleda dosadno. Uvijek primijeniti ovlaživač na vlažnu kožu da voda unutar kože. I odaberite hidratantnu kremu prema tipu kože. Ako vam je koža suva ili zrela, potreban vam je težak hidratantne kreme dok je za masnu i mješovitu kožu, svjetlo hidratantnu kremu bez ulja će učiniti.

Brzo Savjet: Bez obzira na tip kože je, nikada ne preskočite na ovlaživač !!! Ovo je poruka za masnu ljepote kože koji imaju tendenciju da preskočite hidratantnu kremu. Postoji mnogo proizvoda koji su dostupni na tržištu danas i neke ili drugi bi ti definitivno odgovara. Tako saznati proizvod koji je pogodan za vaš tip kože i držati marljivo ga. Ti bi vidjeti razliku u svojoj koži u nekoliko dana.

Dakle, ovo su tri koraka ovog osnovnog rutinu za njegu kože koji se mora učiniti svaki dan - jednom ujutro i jednom prije nego što odete u krevet. Da li to i osjetiti razliku!

load...