Njegu kože

Kako napraviti mehendi kod kuće

Kako napraviti mehendi kod kuće

Prekrasna privremeni dizajn body art kanom se zove mehndi. To je naširoko koristi od strane indijskih žena za tradicionalne funkcije, posebno vjenčanja. Žene ukrasiti svoje dlanove, stopala i drugih dijelova tijela kanom zalijepiti da se privremeni dizajn boja. U današnjem svijetu postoje različite vrste gotovih mehndi čunjeva na raspolaganju, ali i dalje originalni domaći mehndi što daje tamno crvene prekrasne boje naše kože nikada ne izlazi iz mode. Svako može dobiti mehndi čunjeva različitih boja od najbližeg ljepote radnju lako, ali čineći svoju prirodnu mehndi kod kuće je tako lijepo i prirodno iskustvo. Prirodni mehndi daje bolju boju i duže od ostalih kemijskih i vještačka traje. Da vidimo danas korake pripreme svoju mehndi konus kod kuće.

Kako napraviti mehndi konus kod kuće:

  • Prikupljati gomilu mehndi lišća, očistite ih i osušite ih na suncu dok se lišće okreće hrskava i suha. Sada fino samljeti te lišće kako bi dobili Mehendi prah. To nije dovoljno samo da ga samljeti, sada je potrebno da sito prah dva ili tri puta da se dobije fini prah. Novčanom kaznom i glatko prah je od suštinskog značaja za glatko aplikacija.
  • Mix jedan dio soka od limuna sa 3 dijela vode. Dodati 3 kapi eukaliptusa nafte i spremni Mehandi prah ovom razrijeđen sok od limuna. Blend ovu mješavinu dobro da se formira glatka pasta. Imajte na umu, pastu treba biti ni previše tanke niti debeo, to bi trebalo da bude u glatku kremastu konzistenciju.
  • Pustite da se prah potopiti u mješavinu limuna za 6 do 7 sati. Neka Mehendi pastom postala još glađe.

load...

  • Sada je vrijeme da ih popune čunjeva. Preporučuje se da se od 2 - 3 male šišarke umjesto popunjavanja u velikom jednom konus, jer je manji konus, lakše je aplikacija. Uzmite pravougaonog polietilena list i saviti ga Cone oblik. Traka na unutarnji kut i centrima s puno violončela traka za krutost. Ruba konusa treba dobro pokaza.
  • Nakon što je konus je dobro snimljen i kruti, mogu raditi na toj Mehendi Zalijepi unutar koristeći žlicu. Sada pažljivo savijte dna i zatvorite ga ponovo koristeći puno trake. Konus bi trebao biti krut i dobro prepuna trake za sprečavanje curenja.
  • To je sve. Vaš Mehendi konus je spreman za upotrebu! Kad god je potrebno, malo smanjiti vrh konusa i početi projektiranje.

Kako napraviti savjeti primjene Mehndi dizajna:

Evo nekoliko savjeta o tome kako napraviti dizajn mehndi traje duže na rukama i nogama.

load...
  • Mix sok od limuna sa šećerom da se napravi gusta serum. Nakon što vaš dizajn Mehndi je suho, tapkajte ovaj tečnost i kaput dizajn koristeći čist blazinicom. Ovaj proces sprečava ubacujući i na taj način možete dobiti tamniju boju.
  • Ostavite dizajn Mehendi za najmanje 5 sati kako bi se postigla prekrasan tamne boje.
  • Nemojte koristiti vodu ili sapun za uklanjanje Mehendi, to može dovesti do gubitka boje. Samo to odjebati i izbjeći korištenje vode na rukama deset sati.
  • Zagrijte malo klinčića u prahu na pan i dozvoliti da vam ruke biti izložena dimu za neko vrijeme, ovaj proces će zamračiti dizajn Mehendi.

load...