Njegu kože

10 najboljih saveta za masnu kožu

10 najboljih saveta za masnu kožu

'Masna koža' - čim smo to čuli, počnemo zamišljajući prljave lice sa puno maraka, bubuljica, zakrpe itd Nije li tako? Međutim, ovo je samo mit da ako se ima masnu kožu, on / ona ne može da izgleda dobro. Ja zapravo mogu dokazati ovaj mit u pravu. Imam masnu kožu sebe i ovaj "problem masne kože" je uporan, jer sam bio 13 godina, suočeni sa mnogo problema sa kožom već dugi niz godina. Koristila sam mnoge masti (medicinski), kreme, tonici itd, ali nijedan radio za moje lice. Kao rezultat toga, izgubio sam samopouzdanje i počeo pokušavaju da ostanu kod kuće, a ne izlaze na zabave i sl

Međutim, sada sam stvarno sretan sa svojim licem kao što sam pronašao pravi dom pravna sredstva da bi mi koža izgleda bolje i mnogo pravednije. Danas, ja sam dijeljenje ove tajne sa svim što je divan čitaoce Stylecraze. Obično se oslanjaju na alopatski lijekovi i masti, kao što smo mitove u našim glavama da rade mnogo efikasnije od kuće lijekova. Ali to nije istina.

Svi na ovom svijetu želi izgledati pravednije, glamurozno i ​​blistav. Dakle, evo nekoliko domaće pravičnost Savjeti za masnu kožu će vam pomoći da izgledaju mnogo pravednije i lijepa. Nadam se da sve će vam se svidjeti ove savjete. Siguran sam da bi se svi ovi dostupne stavke u vašem domu. Dakle, budite spremni da rade na sledeće savete:

load...

Brza i jednostavna Pravičnost Savjeti za masnu kožu:

1. Prvo, operite lice hladnom vodom, 7-8 puta na dan. Kupiti za čišćenje lica za masnu tipu kože. Uvijek pokušati izabrati one proizvode koji imaju prirodne sastojke u njima. Pokušajte kupiti organske proizvode.

2. Dodajte malo soli u vodu kada perete svoje lice kao slana voda upija višak ulja.

3. Nakon pranja lice, potapše ga osušite kao tiho kao što možete. Ne klepnite lice oštro jer će povrijediti vaše kože. Isto tako, ako imate bubuljice, to će ih ogrebe. Biti nježan sa kožom moguće.

load...

4. Kupite tonera kože. Jedan bi trebao obaviti čišćenje-toniranje hidratantni režim svakodnevno tj čistiti lice sa mlijeko za čišćenje; nakon toga, primjenjuju tonera na licu. Toner potpuno čisti kožu i pore, ali i smanjuje veličinu pora. To će smanjiti šanse za bubuljice pojava. Također, kupite ovlaživač za masnu tip kože i vlaže kožu nakon toniranje.

5. Sada, evo tipične kućne lijek. Uzmite krastavac i sok od njega. Zatim, dodajte nekoliko kapi meda da ga i primijeniti. Naći ćete instant pravičnosti na licu.

6. Evo još jedan savjet, značilo za svakodnevno. Možete pripremiti lice za pranje domaću za sebe.

Kako?

Uzmite jednu papaja i zgnječi ga. Dodati nekoliko kapi meda na njega i dobro miješati. Zatim dodajte od 2 - 3 žlice mlijeka u to. Sada, primijeniti ovaj na tvoje lice pravilno. Nakon 30 minuta, isperite hladnom vodom i potapše osušite lice s pamuk / peškirom.

7. Ovdje je savjet za ne-vegetarijance. Nedeljno možete primijeniti bjelanjak na lice dva puta. Možete ga primijeniti kao pravičnosti masku.

8. Isto tako, trebalo bi primijeniti piling oraha piling na lice dva puta tjedno. Ovo će ukloniti nečistoća u porama vaše kože. To će također oprati suvom i mrtve kože. Dakle, vaša koža će steći pravedniju ten.

9. Sirovo mlijeko je zaista vrlo efikasna da se pravednije tonusa kože. Mnoge majke koriste ovu formulu za svoje bebe.

10. Na kraju, ali ne i najmanje važno, uzmi gram brašna (besan), dodajte prstohvat kurkume i šafrana, i malo mlijeka da ga. Napravite gustu pastu. Nanesite ga na lice i ostavite oko 20 - 30 minuta, te isperite. Vidjet ćete instant promjenu u vašem tenu. Nije ni čudo zašto nevjeste izgledati tako divno!

Nadam se da vam se sviđa post. Pa ovi masnu poštenje kože savjeti svakako će vam pomoći da postignu lepu kožu. Ostavite nam vaš feedback ispod.

load...