Njegu kože

DIY - neverovatan način ponovnog korišćenja starih i sušenih oka i usana za olovke

DIY - neverovatan način ponovnog korišćenja starih i sušenih oka i usana za olovke

Zar ne mrzite kad svoj omiljeni eyeliner ili usne presuši i postaje vrlo teško se prijaviti? Znam taj osjećaj! To mi se dogodilo mnogim puta! Jedina opcija za većinu od nas je da se samo baciti ih tužna realnost svijeta šminke. Ili je to? Da li je zaista potrebno da baci svoj omiljeni usne ili olovka za oči samo zato što su oni postali suho? Ne baš! Možete zapravo ih prije koristili kao uz pomoć jednostavan trik! I to je upravo ono što će naučiti da rade danas!

Dovedite sve one olovke ste planirali baciti u kantu za smeće. To je put da smo im dali novi život!

Proizvoda potrebnih:

Hajde da pogledamo na proizvode koji vam je potreban da oživi svoj sušene i olovke za usne:

  • Oštrač
  • Vazelin
  • Svijeća
  • Olovka za usne
  • Tuš za oči

Kako da se oživi Sušeni usne:

Pratite korake da oživi sušene usne:

load...

Korak 1:

Uzmite sušeno usne i izoštriti ih sa oštrač. Ne morate izoštriti slojeva nakon slojeva, ali samo dati puni obrt za uklanjanje najviši sušene sloj formulu. Ako se za usne počinje topi ili pretvara kremasti odmah nakon oštrenje, već ste preporodila olovka za usne sa sobom ovaj korak. Jednom kada je nestao gornji sloj, stavite ga u zamrzivač za dobro 5 do 10 minuta da se ohladi i zaustaviti topljenje proizvoda.

Korak 2:

Ako vaš olovka za usne i dalje izgleda suho, možete ići naprijed s još dva koraka. Postavite vrh naoštren olovka za usne na kažiprst i utrljajte ga okrećući ga u kružnim pokretima. Također možete staviti gornji deo olovke između dlanova i utrljajte rigorozno za zagrijavanje proizvoda.

load...

Korak 3:

Zatim, uzeti vrlo malu količinu vazelina u tankom četkicom. Sada kaput vrlo tanak sloj vazelina preko olovka za usne u hidratizira formulu sebe i ukloniti dalje suhoće. Ostavite olovka za usne da upiju vazelin za dobru 5 do 10 minuta, a onda možete ići naprijed i koristiti ga. Ako primijenite malo previše vazelin, tvoje usne olovka će težiti do razmazivanja nakon nanošenja. Dakle, nikada ne zaboravite da obriše vrh nakon nanošenja vazelina lagano, a zatim nanesite ga na usnama ili na papiru karticu tkivo preko usana nakon nanošenja da upije višak masnoća i ulja.

Kako da se oživi Suho oko ulošci?

Pratite korake da oživi sušenog eyeliners:

Korak 1:

Oživljavanje sušeno olovke za oči je veoma lako i jednostavno. Postavite vrh olovke za oči u blizini svijeća plamen za dobro 1 ili 2 sekunde, a zatim ga izvadite iz plamena. Preporučujem radim ovaj trik sa svijeću kao toplota će biti lakši nego peć plamen. Nakon držeći ga za drugi možete primijetiti da je proizvod uključen vrlo kremasta i meka. Nemojte držati olovku za oči vrlo blizu svijeća plamen i ne držite ga za više od 2 sekunde.

Korak 2:

Zatim, stavite olovku za oči u papir tkiva da uklonite višak rastopljenim formulu. Testirajte toplinu kajal ili olovka za oči prije nego to direktno nanošenje na oči. I ste gotovi!

Ako imate kajals oko u lonac obliku i se pitaju kako da ih oživi, ​​onda sve što bi trebalo da uradite je miješati malu količinu vazelina sa ovom formulom. Odmah ćete primijetiti formulu postane kremasta i meka.

Evo, ja sam swatched su prije i poslije slike oka i olovka za usne da se pokaže kako kremast i pigmentirana formula su ispostavilo se da-a novi život, kao što sam rekao! Dakle, zgrabite sušeno usne i oči olovke i probati ove trikove. Zašto bacaju savršeno dobro oko ili olovka za usne? Uz ovaj trik ne samo da ćete biti u mogućnosti da se ponovo koristiti svoj omiljeni makeup proizvoda, ali će također uštedjeti novac! To je muzika za uši, zar ne?

Dakle, šta radiš sa svojim osušio usne i olovka za oči? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...