Njegu kože

5 načina da olakšate kožu čak i dok spavate

5 načina da olakšate kožu čak i dok spavate

Najmanje 8 sati svake noći. Zvuči poznato? Pa, mora da si čuo bezbroj puta od majke, vaš liječnik, i čitati u knjigama i člancima koji se odnose na zdravlje. Ako postoji jedno pravilo koje morate apsolutno slijediti za vođenje dobar i zdrav način života, to je da se najmanje 8 sati neprekidnog sna svake noći. Ako mislite da je ovo samo još jedan "činjenica" da je bačen na vas, razmislite još jednom. Spava najmanje 8 sati svake noći može dati svoje tijelo, kožu i zdravlje mnoge prednosti. Zdravstvene prednosti su nešto što ćete doživjeti u periodu od vremena, ali koristi koža će biti vidljivi puno sooner.Here je kako možete dobiti lepu kožu kada se spava.

Prekrasna san kože

1. Očistite lice:

Prvi korak kako bi bili sigurni da je vaša koža postaje da diše pravilno kroz noć je da ga očistite lijepo vodom. Ovo će također ukloniti sve tragove šminke ili proizvode koje ste možda koristili kroz dan.

2. Hidrataciju:

Nakon što ste očistili lice, pobrinite se da da dobro ovlaživač i nanesite obilno po licu. Umasirajte kremu lepo na lice i ostavite da prodiru kroz kožu da vam zdravu kožu ujutro. Vaša koža postaje dehidrirana dok spavate, tako da koristeći dobar ovlaživač će mu dati potrebno hidrataciju.

load...

3. Krema za oči:

Da li ćete u krevet rano ili kasno, primjenom dobro oko-krema je uvijek dobra ideja. U slučaju da ne koristite Eye-kreme, uzmite blagi ovlaživač i nanesite ga lijepo oko očiju, dotting ga i lagano masiranje oko očiju. Koža ispod i oko očiju je najtanja područje na licu, tako da je dobra ideja da se više hidratantnu kremu pustiti da prodre u i spriječiti Puffy oči i bore. Dobra krema s vitaminom E je veliki hidratantnu kremu koju možete koristiti.

4. Piling od usana:

Možda ste primijeniti niz proizvoda na usnama cijeli dan, primjenjujući opet, i opet i dodirom se mnogo puta. Ako niste, tvoje usne možda osušio tokom dana, ostavljajući suho peruta koža i boli. Odličan način da se probudi do lijepe glatke usne ujutro je piling vaše usne prije nego što odete u krevet svake noći. Jedan od najjednostavnijih načina da se to postigne je po vlaženje četkicu za zube i trlja preko usana, bez paste na. Ovo pomaže uklanja mrtve kože i pahuljice. Da bi vaše usne piling kod kuće, mix 1 žlica zemlju šećera 1 žlica maslinovog ulja i piling preko usana. Kada ste oprao ga nanesite dobru hidratantnu usne-melem za noć.

5. Sock Up:

Nosi čarape na hladna stopala u krevet ima prednosti, kao što pomaže da bolje spavate i povećava cirkulaciju krvi. Visok čarape su OK nositi čak i ako se osjećaju malo uske jer se ne primjenjuju nikakve značajne količine pritiska. Nošenje visok, uske čarape može učiniti vaš stopala osjećati bolje na kraju dana, jer je pritisak povećava cirkulaciju, što može pomoći noge osjećati manje umorni, manje teške i imaju manje otoka. Dodatni sloj ispod pokrivača može poboljšati cirkulaciju u ekstremitetima, koji vam može pomoći da zaspite brže.

load...

load...