Ženska fitness

Da li je Kayaking dobra vježba?

Da li je Kayaking dobra vježba?

Jeste li umorni od izlaska iz kreveta da obavljate svoje iste stare fitness rutinu? Da li misao obavljanja avantura sport da se oslobodi tih dodatnih kalorija uzbuđuje? Pa, ako se to dogodi, trebalo bi da razmislite čitajući ovaj post. Ćemo pogledati kajakom i kako to može biti korisno za svoje tijelo.

Zašto Kayaking?

Teretane može biti konstruktivan i da se osjećate dosadno. Ponekad ste samo lijeni i ponekad se osjećati u klopci i iscrpljen. Kajak je prilično zabavna i ljudi obično zaboravljaju da kajak je vježba. Dok ste u kajak, vi se toliko uključeni u veslanja da ste zaboravili da shvatite da neki od vaših mišićnih grupa se zategnuta.

Sada kada znate kajakom može biti dobra vježba, možda žele da znaju kako je to korisno za vaše tijelo.

1. Jake ruke:

Jedna od najboljih stvari o kajak je kako to utječe na vaše ruke. Kajak povećava veličinu ruku i jača ruke i podlaktice. Kao što veslo, radite protiv vode i taj otpor trening pomaže razvijanju i ton vaše mišiće. Redovito kajak pomaže povećati obim ruke.

load...

2. Bolje držanje:

Na kajak, obično imaju tendenciju da se držite veslo prilično čvrsto. Ovo pomaže ojačati stisak i zauzvrat pomaže da poboljšate svoj prijanjanje u znatnoj mjeri.

3. Strong Ramena:

Kajak je najbolji način da se izgradi ramena, leđa i mišiće grudi. Kajak pomaže prosiriti ramena i pomaže tonira vaše tijelo. Kajak obično uključuje:

  • Podizanje veslo
  • Veslanja
  • Pushing veslo
  • Krivljenje gornji dio tijela

Ove akcije imaju sjajan utjecaj na leđa, ramena i mišiće grudi. Kada se redovito kajak ćete svjedoci stalni porast u gornjem veličini tijela.

load...

4. Zdravog srca:

Plivanje može biti najbolji vježba za liječenje bolesti srca, ali kajak je svakako najzanimljiviji. Redovno kajak osigurava da ne morate da obavlja druge kardio treninga. Osim toga, kajak na rijeci je zabavnije nego jednostavno radi na pokretnoj traci.

5. Povećava Snaga Core:

Vaš jezgra je najvažniji dio vašeg tijela. Umjesto da provodi sate i sate u teretani obavljanju ruku, leđa i donji rutine tijelo, da u tom kajak i rade svoj core uz ove važne mišićne grupe. Kontrolisano gornji dio tijela preokret koji kajakaša obično imaju pomaže da biste poboljšali jezgru snage.

6. Poboljšava karoserije:

Kajak pomaže vam izgraditi mišića i spali masti, što poboljšava vaše tijelo. Kajak i ubrzava razvoj mišićne. Da biste poboljšali sastav vaše tijelo, pobrinite se da možete smanjiti sadržaj masti i povećati mišićnu masu.

7. Poboljšava Donja čvrstoća karoserije:

Iako noge su obično stagnira kada krenete u kajak, oni su dosta efikasno, dok ste na kajak koristi. Potrebno je da se prijave konstantan pritisak sa svojim nogama da održi ravnotežu i biti stabilan dok veslati. Ovaj pokret obično pomaže vam povećati i poboljšati svoje niže snagu tijela.

Pored svega ovoga, Kajak vježba rutina može pomoći pacijentima Parkinsonove bolesti jer poboljšava njihovom krevetu mobilnost i rotacije prtljažnik (1).

Dakle, ako ste mlitavi i van forme i ne želim da idem u teretanu, ili ne može raditi motivaciju da ostvare u zatvorenoj prostoriji, trebali biste razmotriti kajak. To vam pomaže da de-stres i uživati ​​u vožnji, uz izgradnju mišićne grupe i pružajući vam važan treninga.

Čak i ako počnete ovu aktivnost želeći da se u boljem stanju, shvatit ćete da je to zli zabavno. Ako ne znaju da plivaju, razmotrite nosi prsluk kad izađeš na kajak. Ako redovno obavljanje kajak vježbe ili smatrate da počinje uskoro, ne zaboravite da nam kaže. Ostavite komentar ispod.

load...