Zdravlje i wellness

Kako odabrati pravu jogu

Kako odabrati pravu jogu

Baš kao što trke imaju puno opcija kada je u pitanju njihove cipele, tako da jogiji, kada je u pitanju njihov otirača. Sa popularnost ove fantastične prakse puše sa krova, proizvođači su inspirisani da različite otirača tako da odgovaraju potrebama različitih ljudi. Ali ponekad, kada ima previše opcija, ti imaju tendenciju da se zbuniti, a možda samo završiti branje pogrešnom mat.

Dakle, ovdje je vodič koji će vam dati popis razmatranja da kad odemo kupovati savršenog yoga mat. Kada je u pitanju pokupiti arsenal za vaše joga prakse, ne možete priuštiti da "sudi knjigu po koricama". Morate razmatrati i uzeti u obzir sljedeće točke.

Prva - Vaš Tip karoserije

Da! Istina je. Vaš tip tijela mogu odrediti vrstu yoga mat morate investirati u.

Ako ste tanki i Petite, ide u za podstavljena yoga mat je preporučeno. Vaše tijelo prirodno ima manje jastučića, s obzirom da su manje ili nimalo džepove masti. A yoga mat da je oko ¼ debljine inčni trebalo biti u redu. Čak i oni koji imaju zglobovima moraju pokupiti deblje prostirke kako bi trening udobnijim.

load...

Oni koji su "zdravi" i dobro jastuk možete uzeti prostirku koja je debljine oko ⅛ inča. A standard yoga mat je obično dugačak oko 68 centimetara. Ako su visoki, morate uzeti u obzir dužinu mat. A standard yoga mat je dovoljno dobar za one čija je visina ispod ili oko 5 '6 ". Ako ste viši od toga, pitajte za super razvučeno yoga mat.

Drugi - Yoga Tip

Morate uzeti u obzir vrstu joge da su upisani u kada se investira u mat.

Ako ste novi u jogi, pobrinite se da kupiti jeftinije mat. Idi za osnovne. Ako se nakon nekoliko tjedana u praksi shvatite joga nije za vas, neće biti kriv o troše previše na mat. Osim toga, možda ćete shvatiti da je mat ste kupili ne odgovara vašim potrebama jednom kad u joga ritam, a zatim možete promijeniti svoj mat ovisno o vašim potrebama.

load...

Zapamtite ovo:

Vinyasa joge uključuju složene pokrete, tako da ćete morati prostirka s više trenja, tako da ruke i noge ne klize.

Yin Yoga je ispun klase, gdje ti su pokreti bi trebalo da bude sporiji i intenzivan, tako meku i jastuk mat je više apt.

Ako ste u Hot Yoga ili Bikram Yoga, gdje u klasi odvija u grijanom sobi, morate investirati u prostirke posebno dizajniran za ove klase. Ove prostirke ne apsorbiraju znoj, tako da mat će ostati čist za dugo. Ako ste u ovu vrstu joge, definitivno ne može koristiti osnovni mat jer će oštetiti.

Treće - Mjesto prakse

Morate imati na umu gdje ćete biti vježbanje joge kada kupujete otirača. Ako ste vežbanje joge kod kuće, osnovni mat će učiniti. Ali ako vježbate jogu u pokretu, lagani mat preporučuje. Ovo će biti više prenosiv. Ako putujete puno, mogli razmislite o kupovini drugog otirač da ponese na putovanjima.

Četvrto - Na Materijal Mat je izrađen od

Materijal joga prostirke je imperativ kad izaberem mat. Ovo su neke opcije koje će imati kad izađem na tržištu kupiti prostirka za treninga.

1. PVC Mats

Ovo je vjerojatno jedan od najčešće korištenih materijala koji se koriste da bi osnovni, jeftin joga prostirke. Međutim, ove prostirke nisu visoko preporučeno od strane Jogi. Polivinil klorid je kancerogen. To nije ni dobro za vas, niti okolinu, jer je tako teško reciklirati. Radi svoje zdravlje, i za dobrobit svoje okoline, pokušati izbjeći to mat po svaku cijenu.

2. Gumeni Mats

Gumeni tepisi su bolji izbor. Izrađena je od prirodne gume, yoga entuzijasta podržati ovaj mat. To je osnovni, jednostavan mat da nije preskupo ni. Kada izađete na tržištu, od vas će biti u stanju da vrlo lako naći ove prostirke.

3. Podstavljena Mats

Ove prostirke su mekana i udobna. Obično, unutrašnjost ovih prostirke izrađene su od pjene, koja je prekrivena tkaninom. Ove prostirke dati više podrške nego u prosjeku mat ali dajte manji grip. Takođe, mogu biti samo djelomično pere - a to je lako oprati pokriva platno, pjena se ne može oprati.

4. Pamuk Mats

To su najprirodniji od svih prostirki na tržištu, i iako upijaju znoj, oni su lako pere. Oni su meki i dati više razumijevanja nego podstavljene prostirke.

Peti - Površina Mat

Potražite non-slip mat kad kupite svoj mat, pogotovo ako će se raditi snažniji oblici joge. Ovi otirači će vam dati hvat vam je potrebna, bez obzira na to koliko se krećete.

Možete odabrati non-stick prostirke. Dok su ovi otirači su grube teksture i može iritirati kožu ako ste osjetljivi, to će biti velika prednost kada vježbate intenzivne joga pozama.

Šesti - debljina Mat

Standard yoga prostirke su ⅛ centimetra. Ako ste početnik, može se uzeti u obzir ulaganje u mat koja je ⅙ centimetra. Ove prostirke su također lako valjanje, tako da ima ih više prenosiv. Ako imate problema sa zglobovima, ili ako praktikuju Yin Yoga, morate odabrati otirač koji je ¼ inča debljine.

Sedmi - Jednostavno čuvanje

Prostirku koja se lako prodavnica je uvijek veliki kupiti! To može biti prilično bol za čuvanje prostirke koje ne roll. Pick prostirku koja se lako radnje. To je uvijek dobra ideja da ulažu u laganom prostirke. Oni zamotana lako i da su super jednostavan za čuvanje i nošenje. Kada idete da kupite svoj mat, pobrinite se da roll ga nekoliko puta kako bi bili sigurni da lako manevara.

Osam - dodatke MAT

Ako ste joge redovni, mogli razmislite o kupovini dodatnog pribora za mat. A ručka, pamučne ručka, a torbica su neke opcije na raspolaganju tamo. Uzmi svoj izbor, ovisno o tome koliko i kako koristite svoj mat.

Deveti - Cijena Point

Cijena je također važan obzir prilikom kupovine mat. Obično se ⅛ inča debeli PVC prostirka bez suvišnih detalja je najjeftiniji. Pogledajte u cijenu. Ali ove prostirke nemaju dug život, i da će imaju tendenciju da se istrošiti brzo. Ako ste ozbiljni o svojoj praksi, mogli biste razmotriti kupnje otirač koji je skuplji. Pazi za neke dobre brandove koji jamče kvalitetu proizvoda. Ako ste u potrazi za funkcije kao što su padding i non-stick ili ljepljive prostirke, to će koštati više. Ali, ako je to ono što je potrebno, to se isplati!

Dobra gear je uvijek inspirativan, a kada je u pitanju vježbanje joge, vi jednostavno ne mogu priuštiti na kompromis. Vaš mat bi trebala biti zadnja stvar koja vam omogućava niz praksi. Sada kada znate šta uzeti u obzir, dok kupovine da mat, vi ste sigurni da napravite pravi izbor!

load...