Zdravlje i wellness

Kako napraviti Uttanasana i kakve su njegove koristi

Kako napraviti Uttanasana i kakve su njegove koristi

Uttanasana, Intense Forward-savijanje Pose, Intense Stretch Pose, Stalna Naprijed Bend, Stalna Forward Fold Pose, ili stoje jedan na koljenima Pose je asana. Sanskrit: उत्तानासन; Ut - Snažan, Tan - da se protežu, Asana - Stav; Proglašen - OOT-tan-AHS-Ahna

Kada prevesti Uttanasana bukvalno na engleski jezik, to znači snažan istezanje pozu. Na engleskom jeziku, ova asana se zove Stalna Naprijed Bend. Ali bez obzira na ono što se zove na bilo koji jezik, ova asana ima neke sjajne efekte na vaše tijelo. On ne samo da liječi, ali i podmlađuje tijelo. U ovom asana, glavu je ispod srca, a to omogućava cirkulaciju krvi u glavu umjesto na noge, dajući svoj ćelije nalet energizovanog kisika. Bacite pogled na ono što više to neverovatno asana može učiniti za vas!

Sve što vam treba da znate o Uttanasana

 1. Ono što bi trebali znati prije Uradi Uttanasana
 2. Kako da se uradi Uttanasana
 3. Mjere opreza i kontraindikacije
 4. Početnički Savjet
 5. Advanced Pose Variation
 6. Prednosti Uttanasana
 7. Science Behind The Uttanasana
 8. Pripremni Poses
 9. Pratite-Up Poses

Ono što bi trebali znati prije Uradi Uttanasana

Morate biti sigurni da zadrži svoj želudac i crijeva prazna prije nego što se bave ovim asana. Neka vaše obroke najmanje četiri do šest sati prije nego što učiniti asane tako da hranu dobiva vari i ima dovoljno energije za vas da se proširi u praksi.

load...

To je najbolje da se bave jogom prva stvar ujutro. No, u slučaju da ne mogu raditi u jutro, to je u redu da ga praktikuju u večernjim satima.

Nivo: Intermediate Stil: Hatha Yoga Trajanje: 15 do 30 sekundi Ponavljanje: Nema Rasteze: kukova, zadnje lože, Telad jača: Koljena, bedra

Kako da se uradi Uttanasana

 1. Stoje ravno na mat, i odmori ruke na bokove. Udisati.
 1. Izdahnite i lagano omekšati kolena i savijte naprijed, sklopivi sa kukovima. Potrebno je da se suprotstave težine tijela. Da biste to učinili, morate kretati kukove i trtičnu kost blago natrag kao i ostatak vašeg tijela kreće naprijed.
 1. Ne zaboravite kako bi kolena mekan kao i ti sve ovo. Ovo će omogućiti guzove da ukaže i kukovima da se krene naprijed u gornji bedrima.
 1. Neka vaše ruke počivaju na terenu, pored noge. Noge mora biti paralelno jedni od drugih, i vaš drugi i srednji prsti moraju ukazati naprijed. Neka vaše float grudi preko noge. Proširi prostor između grudne kosti i pubis. Osjetite puta i na potezu od vašeg kuka. Ako ga osjetiti iz zaokruživanja vaših donji dio leđa, radite nešto pogrešno.
 1. Morate osjetiti istezanje u zadnje lože, kao i, a ako još nisu to osjećaj, proširiti koljena malo više.
 1. Uključite butina prema unutra, i iskorijeniti se u pete. Ovo će omogućiti bolju usklađenost.
 1. Tvoja glava mora ostaviti da visi, kao da je kruna dostiže pod. Pogledajte kroz noge, i držite pozu.
 1. Kada želite da oslobodi pozu, ugovor o jezgra i stomak mišića. Udahnite i stavite ruke na bokove. Rise polako, osiguravajući da je produljenje u leđa. Neka bude udaljenost između stidne kosti i koštane grudi. Polako ustane.

load...

Mjere opreza i kontraindikacije

Ovo su neke bodove oprez morate imati na umu prije nego što ovo radite asane.

 1. Izbjegavajte ove asane ako imate sljedeće probleme:

A. A donjeg dijela leđa ozljede b. Suza u zadnje lože C. Išijas d. Glaukom ili samostojeća retina

 1. Ako imate ozljede leđa, uradi ovo asana držanje koljena savijena. Također se možete učiniti Ardha Uttanasana stavljanjem ruke na zid, tako da su paralelno sa podom. Pobrinite se da vaša noge okomito na svoj torzo.

Početnički Savjet

Kao početnik, to može biti teško da se poveća potezu. Da bi se lakše, lagano savij koljena, i zamislite sakruma tone duboko u zadnjem dijelu karlice. Sada, smanjiti udaljenost između trtičnu kost i pubis. Kao što se osjećate otpor, gurnite gornji deo butina i pritisnite pete dole. Ispravite koljena. Ali budite sigurni da ne zaključate kolena kad ih ispraviti.

Advanced Pose Variation

Da bi se povećala potezu u leđima i nogama, mršav naprijed i podignite vaše tijelo na loptice od stopala kao što povucite petama oko pola inča s poda. Povucite unutarnji dio svog prepone u karlicu. Zatim, sa visine prepona, produžiti pete natrag na pod.

Prednosti Uttanasana

Ovo su neke sjajne prednosti Uttanasana.

1. Ova asana daje leđa, kukova, teladi, a zadnju ložu dobar istezanje. 2. Smiruje vaš um i ublažava anksioznost. Ona također pomaže mirnom uma. 3. Pomaže osloboditi glavobolje i nesanice. 4. Ovaj bend daje svoj probavnih organa dobra masaža, čime se poboljšava probavu. 5. Bubrega i jetre su aktivirani. 6. Bedra i kolena postati jak. 7. Menopauza i menstrualne tegobe se ublažiti. 8. Ova asana pomaže izliječiti visoki krvni tlak, astma, neplodnosti, upale sinusa, i osteoporoze.

Science Behind The Uttanasana

Ova asana proteže sa zadnje strane tijela u potpunosti. Ona pokriva svaki dio iz tabanima sve do zadnje noge. Proteže se na niže, srednje, i gornji dio leđa, pa sve do grla, ide sve do vlasišta, a zatim sve do čela, a završava između obrva. Kao što ide u ovaj asana, možete se protežu čitavom prostranstvo mišića i vezivnog tkiva.

Možda nećete shvatiti, ali ovo je veliki posao za svoje tijelo. Morate pripremiti za to, tako da uvijek zapamtiti da se zagrije prije nego što se u ovu asanu.

Pripremni Poses

Adho Mukha Svanasana Janu Sirsasana pašimotanasana supta Padangusthasana

Pratite-Up Poses

Stajao poze, inverzije, ili sjedi naprijed krivina.

Sada kada znate kako to učiniti Uttanasana, šta čekaš? Joga nije sve o posežu za dlanove. Riječ je o dodirom u svoje ideje - ono što želiš? Gdje želite da bude? Šta želite da postignete kada ste tamo? Iako je ovo tipičan poza koje ćete tada učiniti u svakom joge, svaki put kada to uradi, vi ćete imati drugačije iskustvo. Ove različita iskustva čine potezu isplati.

load...