Zdravlje i wellness

5 neočekivanih neželjenih efekata Smrznute hrane

5 neočekivanih neželjenih efekata Smrznute hrane

Jeste li znali da svoj omiljeni zamrznuti pomfrit može imati mnogo nezdrave efekte na tijelo? Jesti smrznute hrane može dovesti do bolesti srca, dijabetes, pa čak i uništiti i oštetiti ćelije organizma. Dakle, koji su to potencijalne zdravstvene opasnosti i loše posljedice konzumiranja smrznute hrane?

Pročitate ovaj članak znati o neočekivanom nuspojave smrznute hrane.

1. Dijabetes:

Škrob se koristi za čuvanje zamrznute namirnice svježe. Ovaj škrob se dodaje okus i teksturu hrane. Međutim, škrob je u osnovi polimera (lanac glukoze) glukoze.

Vaše tijelo pretvara glukozu u šećer prije nego što se vari. Dok ne jede nikakve glukoze je prilično rizično i može dovesti do komplikacija, dijeta koja sadrži višak glukoze je loše za vaše tijelo. Višak šećera može povećati rizik od dobijanja dijabetesa istovremeno nanošenje štete na svoj tkiva (1). Ako imate predispozicije za dijabetes ili radi u obitelji, možda želite izbjeći iskušenje da imaju smrznute hrane.

load...

2. Bolest srca:

Ovo je još jedan zdravstveni rizik povezan sa zamrznutim prerađene hrane. Smrznuta hrana je bogata trans masti, koji povećavaju rizik od ugovaranja bolesti srca i doprinosi začepljene arterije. Trans masti podižu LDL (loš) kolesterol i nivo holesterola i niži HDL (dobar), koja je odgovorna za podizanje rizik od srčanih bolesti (2).

So se obično koristi dosta široko kao konzervans. Ponekad, zamrznuta jela sadrže više soli nego što se obično dodaje, što može povećati nivo holesterola, a istovremeno povećava krvni pritisak. Svi ovi faktori čine zamrznuta hrana opasna za vaše tijelo.

3. Elevate krvnog pritiska:

Zamrznute namirnice sadrže različite vrste konzervansa koji imaju mnoge različite efekte na vaše tijelo. Smrznuta hrana, koji je visok u šećer ili sol, mogu utjecati na krvni pritisak negativno i izazvati šiljaka krvni pritisak koji može dovesti do ozbiljnijih stanja poput hipertenzije. Mnoge studije ukazuju na to da so igra važnu ulogu u određivanju nivoa krvnog pritiska. Druge studije zaključuju da je smanjenje potrošnje soli je povezan s nižim ocjenama krvni pritisak (3).

load...

4. Rak:

Ovo je još jedna potencijalna opasnost konzumiranja smrznute hrane. Studije zaključuju da jedu smrznute hrane, mesa, posebno, može dovesti do raka pankreasa. Studija provedena je utvrdio da smrznute viršle i kobasice povećavaju rizik od raka ugovaranje za više od 65%.

Konzervanse kao što su kukuruzni sirup, koji se sastoji od glukoze, su uočene kao kancerogene tvari. Akrilamid, još jedna supstanca koja se nalazi na kuvana smrznute hrane, također pokazuje kancerogene tendencije (4).

5. Drugi rizici:

Znamo da je smrznuta hrana poravnat s potencijalno opasnim i štetnim hemikalijama koje pomažu hrana traje duže. Šokantna aspekt je da je FDA ili Food and Drug Administration nije testirao većina aditiva i proizvođači ne uzeti bilo koji dozvole da ih koriste.

Jedan od najpopularnijih dodataka, Monosodijum Glutamat ili MSG uzrokuje peckanje u udovima, mučnina, glavobolja, bol u grudima, lupanje srca, umor i vrtoglavica. Previše ovog aditiva može dovesti do ozbiljnih problema sa disanjem (5).

Ovo su neke od glavnih nuspojave smrznute potrošnje hrane. Dakle, stop kupuje te ukusna još potencijalno opasnih smrznute pizze i ostale smrznute hrane. To bi moglo izgledati kao više zgodna opcija za pripremu hrane od nule, a sve u glamuroznom pakovanju mogu izgledati unosan, ali vaše lijenosti može dovesti do različite vrste medicinskih stanja poput onih gore. Ne zaboravite kuhati svoju hranu u većini slučajeva i balansirati svoju ishranu dobro.

Recite nam kako vam je ova poruka pomogao. Ostavite komentar ispod.

load...