Zdravlje i wellness

10 efikasnih kućnih lijekova za Tendonitis

10 efikasnih kućnih lijekova za Tendonitis

Svi mi volimo da vidimo našu djecu sprint na stazi, zar ne? Ponos koji dolazi sa vidimo vaše dijete smanjiti preko te crvene vrpce, je ogromna. Ako je vaše dijete je sportista, tendonitis nije novi termin za vas! Tendonitis je uobičajeno, ali nije ograničen samo na one koji su uključeni u atletske aktivnosti. Ako je tendinitis muči, možete oduzeti mnogo bola, bez razbijanje se dugo medicinske računa, pomoću ove jednostavne tendonitis kući lijekova.

Početna Nadoknade za tetiva

1. Ice Pack:

Bolje je da se počne sa najjednostavniji lijek prvo au slučaju tendonitis, to je led. Leda smanjuje upalu i otekline. Sve što trebate učiniti je staviti malo leda u zatvaračem vrećicu, zamotajte ga u ručnik i stavio ga na zahvaćeno područje. Također možete koristiti kesu smrznutog graška i povrće umjesto leda.

2. Maslinovo ulje:

Ovo je još jedan jednostavan lek za tendonitis. Trljanje maslinovo ulje nježno na zahvaćeno područje će smanjiti rizik od upale i dati vam olakšanje od strahovite bolove. Masiranje ulje dva puta dnevno po deset minuta može učiniti čuda za tendonitis pogođeni tkiva. Senf i susamovo ulje može se koristiti i za masiranje.

load...

3. Gazirana voda:

To je vrsta čudno, ali vrlo efikasan lijek za tendonitis pogođene noge. Potopite stopala u gazirana voda (ne soda ili bilo slatko piće) za petnaest minuta, dva puta dnevno. To čini noge manje sklona upalama. Također se možete piti gazirana voda za ubrzanje ozdravljenja.

4. Epsom soli:

Baš kao i gazirana so, potapanjem tendonitis pogođene noge u toploj Epsom slanom vodom je vrlo djelotvoran pravni lijek. The sulfat magnezijum prisutan u slanoj pomaže zamjene izgubila magnezija u nogu. To uzrokuje malo suhoće, pa budite sigurni da se prijave hidratantnu kremu nakon potapanjem.

5. Mišjakina:

Ova biljka, bogata hranljivim materijama kao što su mineralima i vitaminima, poznato je da se smanji upala, nježnost, bol i ukočenost - sve simptome povezane s tendonitis. Možete napraviti svježe paste biljke i primijeniti ga na zahvaćeno područje, a zatim isperite kad osuši. Također se možete piti infuziju mišjakina u čaju.

load...

6. Sirće:

Ocat oblozi su prilično efikasne kada imate tendonitis, što uzrokuje puno boli i upale. Možete dodati sirće sa vodom, u omjeru 1: 1, navlažite ručnik u otopini i omotati ga oko zahvaćenog područja. Možete naizmenično hladnom i toplom wraps (pomoću hladne i tople vode) za bolje rezultate.

7. Brašno:

Imajući brašno tokom tendonitis je stroga ne-ne, jer pogoršava upalu, ali brašno se može koristiti kao tretman previše. Napravite labave paste brašna i bijelog vina, odnose se na bol u području i ostavite ga pola sata prije ispiranja. Radim ovo nekoliko puta svaki dan može smanjiti bol i ubrzati ozdravljenje.

8. Kupusa:

Ovo je još jedna opicena ali put testiran tendonitis lijek. Možete potopite kupusa u vodi za pola sata i pritisnite ih na ugroženom području, koristeći ručnik ili maramica za kraj, drži ih na mjestu koliko god možete. Radim ovo za nekoliko dana može smanjiti upalu.

9. Sage:

Ova biljka ima puno popravnih imovine koji se mogu koristiti da zaraste tendonitis. Crush neke svježe kadulje u dlanove i kuvajte ih jabukovog za pet minuta. Namakanje peškir u ovim toplim rješenje, nanesite ga na bolno područja za olakšanje.

10. Cayenne Pepper:

Cayenne sadrži dosta kapsaicin, koji ublažava bol. Možete ga potopiti u toplu vodu i držite noge u njoj za deset minuta. Možete čak i pospite malo na krpu i pritisnite ga lagano na zahvaćeno područje za neko vrijeme, ali ne zaboravite da isprati hladnom vodom nakon toga.

Jeste li ikad pomislio kupus svih stvari mogu doći na svoj spašavanja u liječenju tendinitis? Sada znaš! Probajte ove jednostavne home pravni lijekovi sljedeći put vi ili vaše dijete osjeća strahovite bolove, od vas će biti zbunjeni kako se lako oni ublažiti simptome i smanjiti bol!

Jeste li pronašli ovaj članak koristan? Da javite nam u komentarima ispod teksta!

load...