Šminka

Bengalski svadbeni šminka

Bengalski svadbeni šminka

Brak je ceremonija boja u Indiji, donosi radost i sreću za mladu, mladoženja i porodice i da se ne razlikuje za bengalski mladu. Bengalski neveste su poznati po svojoj milosti i ljepote; a danas mi smo tu da dijele nekoliko detalja o tome kako lako napraviti prekrasan bengalski svadba šminka.

Bengalski Bridal šminka Tutorial

Dakle, ispod su korak po korak makeup savjete za svatove.

Korak 1:

Očistite lice popusta na sve prethodne šminkanje / ulje ili prljavštine. Učiniti svoje redovne čišćenje, toniranje i hidrataciju režima, i pobrinite se da ostavite hidratantnu kremu na koži za 5 - 10 minuta prije početka šminke. Na ovaj način hidratantne kreme će potopiti duboko u kožu. Ja sam koristio hranjiva krema od Avon. To je dobra krema napravljena pomoću bademovog ulja.

load...

 [Read Bridal šminka Video]

Korak 2:

Nanesite dobar Primer ili baza za šminku, prije nego što počnete glavne dijelove. Ako imate masnu kožu pobrinite se da koristite pravo priming proizvode ,, ostvariti bez problema primjene. Ovo je također važno kao želite da vaša šminka ostati dugo na koži. Nisam koristio nikakve prajmer, ali je poželjno da koristite dobru osnovu za to da izgledaju dobro u slikama, kao i za šminku da ostanu duže.

Korak 3:

Nanesite temelj i korektor. Ih uklopiti dobro. Ih Pat dobro, tako da ostanu na duži period. Izbjegavajte trljanje kao ona može ostaviti mrlje.

Korak 4:

Mi ćemo početi sa šminke oko očiju prvi. Nanesite Black Shadow sjajilo za oči kao osnova za smokey eye. Za bengalski svadba šminka, smokey izgled radi najbolje. Ja ću učiniti koral smokey eye ali boja se može manipulisati po nečije potrebe. Ako nemate krem ​​sjene da ubrljan Kohl olovku i nanesite debeli linija je na poklopcu. Sada razmazuje sve Kohl i stvoriti bazu. Dodali slojeve za intenzivniju boju.

load...

Korak 5:

Nanesite korala sjenilo na unutarnji kut oka i primijeniti do unutrašnjeg 2 - 3 oka. Osim toga, dodajte više sjenilo da se intenzivira hladu. Koristite plosnati kist za primjenu tako da postoji minimalan pad auta. Sada uzeti kist i spoji crnu i korala hlad zajedno.

Korak 6:

Uzmite tuš za oči i da se postroje gornji kapak i donji poklopac sa Kohl. Ne prave debele linije kao što smo već imati dramatičan šminke oko očiju čine smokey izgled. Također uzeti malo koralja hlad na ugaoni četkom i čišćenja ispod donje trepavice do 1 - 3 unutra.

Korak 7:

Završite šminke oko očiju izgled sa upotrebom highlighter hlad ispod obrva da dodatno istakne šminke oko očiju.

Korak 8:

Dodajte nekoliko slojeva maskare na trepavice i oči čine se radi. Bridal šminka za oči naglašava ljepotu na viši nivo. Očistite bilo ispadanje i nastaviti sa ostatkom izgled.

Korak 9:

Nanesite rumenilo na obrazima i primijeniti kompaktan cijelom licu dati mat finiš u lice.

Korak 10:

Bengalski nevjeste imaju svoje čelo i obrazi ukrašen crvenim i bijelim dekorativnim motivima. Polazište je crveni Bindi na čelu i korištenje Kalki oblika je uobičajena zajedno s lišćem. Ja sam se odlučila za vrlo lako svadba šminka bengali izgled. Tradicionalno bijelu je chandan i crveni je Vermillion pomiješan s vodom ili kremama, ali ja više volim kože prijateljski boje. Koristio sam crvene i bijele boje kako bi ove motivima. To su vrlo jednostavna i može se lako vrši pomoću tanke četke ili zub pokupiti ili šibica. Koristio sam šibica.

Korak 11: 

Sada, nakon obrasce privlači ono što je ostalo su usne. Nanesite malo balzam za usne, a zatim primijeniti za usne, popuniti ga. Sada primjenjuju ruž preko balzam za usne. Nakon sloj ruža za usne, vijak i naneti još jedan sloj. Možete dodati sloj sjaja preko ruža za usne. Koristite bijelu marker olovkom kako bi se naglasila Amorov luk i vi ste spremni.

Evo konačni izgled:

Takođe možete pokušati druge Indian Bridal Makeups za različite poglede

load...