Šminka

Top 5 alternativa za zamjenu Drage četkice za šminkanje

Top 5 alternativa za zamjenu Drage četkice za šminkanje

Četkice za šminkanje su bitne alate potrebne za primjenu šminke savršeno. Ali, ulaganje u skup dobrih šminke četke može biti skupo za većinu nas. No, dobra vijest je da možete ih zamijeniti sa jednostavan i jeftin alternativa da uživaju u zabavi obavljanja šminke. Žele znati vrhu tajne pronalaženja jeftinije alternative zamijeniti skupe četkice za šminkanje, onda samo napred i pročitati ovaj članak.

Top 5 Jeftini alternativa skupe četkice za šminkanje:

Ovdje su 5 tajne otkrio je da ideš na proračun-friendly šminku.

1. Cotton Swab Kao mrlju četkom i Olovka Brush:

Kupiti Cotton Swab Kao mrlju četkom i olovka Četka za ₹ 1,126.06 @ www.amazon.in/cotton-swab-as-a-smudge-brush-and-pencil-brush

Jeste li ikada pomislili da pamuk brisevi može se ispostaviti da mora haves u popravni neseser? Da, vatom može raditi ne manje nego čudo kako bi vaš look.

Možete jednostavno zamijeniti svoj mrlje i olovku četke za pamuk brisevi. To se može koristiti za jednostavno primijeniti sjenilo na donji ili gornji liniju trepavica, razmazuje tvoju kajal ili jednostavno podesiti kajal sa sjenilo za dugotrajan finiš.

load...

Ako ste početnik u šminku, pamuk brisevi vam može pomoći da napravite eyeliner savršen. Ne morate više brinuti kako možete jednostavno popraviti eyeliner greška čistom vatom. Vi apsolutno neće trebati nikakve šminke ili vode za ovaj trik. Sve što treba da zapamtite je, nakon što ste završili radite svoj eyeliner ili maskaru, sljedeći korak je da ispravi grešku. Kao eyeliner i maskaru formule postaviti i suha brže, morali biste probati i brzo popraviti grešku. Jednostavno ispraviti eyeliner ili čak maskaru greška hvatajući čistom vatom, a zatim, stavite ga preko grešku i stvoriti mekan i tamo-amo pokrete da biste ga uklonili. I sada ste gotovi!

2. Tkiva papir za rumenilo i puder za prijavu:

Kupiti tkiva papir za rumenilo i puder za ₹ 297.00 @ www.amazon.in/tissue-paper-for-blush-and-powder

Tkiva radova se najčešće koriste za upijanje vaša koža odmah ukloniti višak ulja i sjaj. Ali, da li ste znali da postoji nekoliko načina za korištenje svoje papire tkiva za šminku. Lako možete preskočiti u prahu i rumenilo četke za papire tkiva. Da, čuli ste kako treba. Rumenila daju prekrasna zajapureno izgled za obraze. Ali trik je da se ispiranje izgledaju prirodno i bez gledanja oštre ili podebljano. Većina nas lako imaju tendenciju da se pretjerati naše rumenila nakon čega imamo jake pruge crvene ili ružičaste tonove na našim obrazima. Ali evo naše novine skroman tkiva dolazi da spasi!

load...
 1. Savijte papir tkivo da ga dati trougao oblik i koristiti ga za primjenu rumenila ili u prahu.
 2. Da ispravi teško učiniti rumenila pomesti čistu tkiva na koži. Ja ću ukloniti i uklopiti dalje sve višak boje.
 3. Sve što treba zapamtiti je da uvijek koristite papir čist tkiva kako bi se izbjegli bilo kakve bubuljice zbog bakterijske infekcije.

3. Sponge Savjet aplikatori za sjenilo za oči Primjena:

Kupi Sponge Savjet aplikatori Za sjenilo Za ₹ 1,400.82 @ www.amazon.in/sponge-tip-applicators-for-eyeshadow

Spužva tip aplikatori su lako dostupni i da su super jeftino za svoj džep. Oni su stan u formi, što čini sjenilo aplikacija savršeno.

 1. Možete jednostavno primijeniti sjenila cijelog kapka ili nanesite ga samo na najudaljenije uglove očiju.
 2. Zatim, koristite drugi spužva vrh aplikatora za spoj bilo kakve oštre rubove u šminke oko očiju.

4. Pokušajte Kistovi:

Kupiti Paint Brush serija za ₹ 210.00 @ www.amazon.in/paint-brush-series

Boje četke su najbolje jeftin četkice za šminkanje. Onda, zašto ih ne koristite za šminku? Korist je da oni dobro rade za oko nanošenje šminke poput onih koje skupe četkice za šminkanje.

 1. Ugaoni četke boja radi savršeno za primjenu eyeliner ili gel liner na svoj gornji, kao i donje linije trepavica.
 2. Tanko šiljatim četke boja rade nevjerojatno za primjenu kajal na svoj vodene linije ili za precizno postava vaših očiju.
 3. Također se može izabrati kratak stan nakostrešio četkom Pat sjenilo sve preko očiju.

5. DIY vlastitu četkice za šminkanje:

Jeste li ikada pomislili da možete lako DIY svoj jeftin četkice za šminkanje?

 1. Jednostavno uzmi olovku sa krajnjim gumicu. Zatim izvucite gumicu uz pomoć tupim makaza.
 2. Sada možete čak i koristiti svoju kosu ili kosu vašeg ljubimca za izradu čekinje.
 3. Nakon odabira čekinje, stavite ih u kraj gumene postavljen i pritisnite metala čvrsto da osigura čekinje na mjestu.
 4. Sada, koristite oštre škare za trim rubovima u skladu sa svojim željama.
 5. Lako možete napraviti stan sjenilo četke, pod uglom šminke oko očiju četke i stapa četke za oko nanošenje šminke sa ovim DIY.

Eto vam naš top 5 jeftini alternative zamijeniti skupe četkice za šminkanje. Koji je vaš favorit u listi? Ne zaboravite da dijele svoja iskustva s nama u komentarima ispod teksta.

load...