Briga za kosu

Kako voda pomaže u rastu kose?

Kako voda pomaže u rastu kose?

Koliko nas prate "8 čaša dnevno" pravilo? Svakodnevno uzimanje tečnosti uzmemo u uključujući i late, čaj je oko 5 do 6 čaša. Ali zapravo nikada nismo stići do 8 čaša. Pa, tu je zanimljiva činjenica koje bi trebali znati ovdje pije adekvatna voda će zapravo podržati svoj rast kose i hidrira kosu.

Da ste čuli u pravu, voda !! To je jeftino! Lako je dobiti! Većina svih njenih zdrav! Pa zašto ne iskoristite to? Vode hidratizira tijelo i pomaže u regulaciji krvotoka, koji hrani folikul dlake, što onda potiče rast kose. Ako je vaša kosa korijeni su deficitarna na adekvatan vodostaja svojim uvojcima na kraju će postati suhe, lomljive i može prestati rasti.

Dakle, ne dozvoljavaju sebi da ima opravdanja. Ono što trebate učiniti je da se konzumiraju najmanje 6 čaša vode dnevno. Podesite timer ili kako god. Samo to uradi!!

load...

Dakle, evo preporučujem svima da piju vode koliko možete, i redovno ostvaruju. Ako je prirodna kosa je ono što zaista želite, onda je čudo pilula je voda. Ready set omogućava piće za zdravlje i prekrasna kosa!

Dehidracija i rast kose:

Nedostatak vode uzrokuje dehidraciju, ali vrlo malo ljudi zna da dehidracija ima direktan utjecaj na rast kose. To je zajednička činjenica da je naše tijelo se obično sastoji od 60 - 80% vode. Kada se ne dobije adekvatnu količinu vode kako bi održali zdravlje stanica i reprodukcije, postaje dehidrirana što direktno utiče na rast kose. Možete unos fistfuls vitamina kose i drugih dlaka raste dodataka, ali ako se ne konzumira apt količinu vode da zadovolji dnevne potrebe H2O vašeg tela, ćelije koje su odgovorne za rast kose neće biti u mogućnosti da rastu i razmnožavaju i kao rezultat, vaša kosa će postati izuzetno suhe i uvenule. To može zaustaviti prirodni ciklus rasta kose.

Na dnevnoj bazi, ljudsko tijelo ima tendenciju da izgube 2 do 3 litre vode oko, na mnoge načine kao što su znoj i drugih procesa uklanjanja vode. Naša koža previše ima visoku koncentraciju vode koja ima tendenciju da stalno ispari u sitnim zrakom prenosivih kapljice.

load...

Ako se korijeni kose su manjak potrebnog nivoa vode, Tresses kose na kraju će postati lomljiva, suha, gruba i moguće je da oni mogu prestati rasti u svoj genetski stopa. Korijeni kose su jedini način na koji se voda isporučuje iz tijela kosi. Roots upiju vodu i pružaju hidrataciju za kosu, koji automatski i interno povećava se rast kose.

Prednosti vode za rast kose:

Postoje razne pogodnosti pitke vode za rast kose. Oni su kako slijedi:

1. Voda je korijen izvor energije za svaku ćeliju našeg tela. To uključuje te ćelije previše, koji su odgovorni za rast kose i njenog zdravlja.

2. Vode njeguje ćelije i daje im potrebne vitamine za kosu.

3. Stvara magnetski i električne energije koja se smatra kao ključnog snage za održavanje života. To se radi kroz proces koji se zove hidrolize.

4. Koren kose i našeg vlasišta imaju mnogo energije osjetljive i fotosenzitivne nervnih završetaka. Voda aktivira sve ove nervne završetke i drugih senzora u našoj koži i vlasišta koji poboljšava prirodnu vitalnost korijena kose.

5. Za piće dovoljno vode također može pomoći da riješi peruti i kosa stanjivanje problem.

Zaista je rekao da je voda život. Ne samo našoj koži i zdravlje, ali voda promovirati rast kose previše i imaju tendenciju da se bori sa drugim izazovima kose i vlasišta. Pa čak i blaga dehidracija može SAP energiju iz korena kose i dovesti do gubitka kose.

Dakle, sada, imate još jedan jak razlog da piju 8 do 10 čaša vode dnevno. Šta ti misliš? Hoćete li uključuju efikasan količinu vode za rast kose? Nemojte dijeliti svoje komentare.

load...