Briga za kosu

5 prirodnih kose Agencije za bojenje koje biste trebali pokušati

5 prirodnih kose Agencije za bojenje koje biste trebali pokušati

Za bojenje kose počelo kao trend unazad nekoliko godina, a gotovo svi danas se navukao na to. Bojanje se može učiniti da promijeniti prirodnu boju kose ili za pokrivanje sive pramenove ili jednostavno dodati nekoliko naglašava za zabavu izgled. Ali boje za kosu se učitavaju s kemikalijama, tako da je uvijek problem oštećene kose kasnije. Srećom, priroda nam je pružilo nekoliko alternativa, prirodnu kosu bojila, koji ne može biti potpuno bezopasan, ali barem nisu štetni kao kemikalija.

Prirodna kosa bojanje Proizvodi

Osim kane što daje vrlo očigledno narančaste boje, evo nekoliko zanimljivih opcija. Čitajte da biste saznali više prirodnih bojila.

1. Lemons:

Limunov sok je jedan od najčešćih metoda koje se koriste za razvedri ili označite kosu. Djeluje kao prirodni izbjeljivač kada je izložen suncu i pretvara tamna kosa crvena ili svijetlo smeđe. Možda će biti potrebno nekoliko aplikacija tocne boju koju želite. Ali koliko god da je ovo jedan od najčešćih prirodne proizvode za kosu boja u Indiji.

load...

2. Kava:

Snažno pivo crna kava može potamniti kosu kada se primjenjuje na njega. Pomešajte granule kafe sa jeftin uređaj. Da bi se to dodajte 1 - 4 šolja je pivo ili instant kave i miješati dok se sve meša u dobro. Umasirajte mješavinu u kosu i vlasište. I zamotajte u plastičnu za 15 - 30 minuta. Nakon toga možete isprati mešavine i vaša kosa je obojena!

3. Tea:

Snažno pivo labave čaj ili čaj vrećice u kipuću vodu se može koristiti i za zatamniti kosu. Koristite ohladi tečnost za tu svrhu. Čaj od kamilice može raditi kao highlighter na sajmu ili plavu kosu. Pripremite se na isti način kao što je gore spomenuto. Kada se ovo rješenje je potpuno hladan onda isperite kosu s njim za 3 do 10 minuta, a ako želite dublje boje onda pustite ga da radi 15-20 minuta. I voila! Vaša kosa je obojena.

4. Beetroot i mrkve sok:

Sokovi od ove dvije povrća pojedinačno ili zajedno mogu se koristiti za davanje crvene nijanse na prirodnu kosu. Ako ste ih pojedinačno ili zajedno koristeći postupak je isti. Perite ruke maženju osušite dok je vlažna. Preliti na kosu i ostavite ga da se zadovolji jedan sat. Tada možete koristiti svoj uobičajeni šampon za pranje ga.

load...

5. Marigold cvijeće:

Kuhati nevena cvijeće u vodu, smanjiti tečnost, cool i naprezanje. To se može koristiti kao highlighter za plavu kosu ili dati crveni pramenovi u crvenom kosom ili zlata pramenovi u smeđoj kosi. Ne ostavljaju ga predugo ili se može dati žućkast trag na svoju kosu!

Ne zaboravite da se temeljito oprati kosu nakon upotrebe prirodne boje. Upotreba jabukovog sirćeta razrijeđen ili miješati sa svojim šampon za najbolje rezultate. Također je potrebno da budu strpljivi kao dobiti pravo boja može zahtijevati nekoliko aplikacija. Što duže ostavite boju u kosi, više dramatične rezultate.

Dakle dame, sada možete su obojene kose i kloni kemikalija u isto vrijeme! Isprobajte ove boje prirodne kose, ako ste očajni da promenite boju kose.

load...