Briga za kosu

7 neželjenih efekata smirivanja kose Trebali biste biti svjesni

7 neželjenih efekata smirivanja kose Trebali biste biti svjesni

Postoje razni tretmani pojedinac može usvojiti da se poboljša kvalitet kose, ali svi moraju biti vrlo oprezni dok odabirom proizvoda, kao svaka osoba ima drugačiji tip pletenice. Samo nakon šampon, postaje naporan za kontrolu kose i ako pojedinac ima suhe i neposlušnu kosu, postaje još van kontrole. Za ljude koji imaju suha, neposlušnu, kovrčavu kosu postoji nekoliko pravnih sredstava kao što su poliranje i ispravljanje u pletenice. U izglađivanje, kosa dobiva silkened i bezalkoholnih ostavljajući iza prirodnu strukturu. Pojedinac sa mrtvim kosa može usvojiti takve metode da se izvuku sa problemima kose. Ove metode kada je usvojila može pomoći pojedincu postići divnu kosu i pomaže da se izvuče zaplete na kraju pletenice. Pojedinac mora biti vrlo oprezni i pažljivi dok su odabrali proizvode kako bi se poboljšala kvaliteta kose koliko ima mnogo metoda koje se mogu usvojiti lice da se za takve procese.

Kosa Smoothing Side Effects:

Kao tehnika i metoda povećanja kvalitete kose su vrlo atraktivna, pojedinac dobiva privlači ove procese. Dalje se preporučuje od strane lekara da ne usvoji takve metode na rutinskoj osnovi jer su štetne za kosu u budućnosti.

1. Izaziva Vrtoglavica, Mučnina, utiče na oči i larinksa:

U procesu ravnanje kose, hemikalija i materijala koji se koriste u procesu može uzrokovati vrtoglavicu i mučninu na pojedinca. Senzacija gorućih može se osjetiti prema očima pojedinca i svrbež larinksa može se održati. Kada je primjena na toplom rješenje treba koristiti zaštitu.

load...

2. Kemikalije prodiru u vlasište Modificiranje dlake Cells:

Teksturu i strukturu kose mijenja zbog korištenja jakih i štetnih kemikalija i tvari. Korištenje takvih spojeva ima tendenciju mijenjati ćelije unutar kose i oni prodiru u tijelo kroz kožu glave glave.

 [Read: dlake Smoothing Kreme U Indiji]

3. Nad primjenom serum Uključuje kose Masna:

Na serumi i losioni dostupni na tržištu za izradu kosu glatkom uvijek ne donese željene rezultate. Nuspojava izglađivanje kose sa njima mnogi. Primjene seruma prema sušnim kosa se ne preporučuje, a preporučuje se primjena ga prema mokre pletenica. Primjene seruma u ogromnim količinama može poravnati pletenice i čine kosu uljanih.

load...

4. Utječe Fingers & raspaljuje Mid vlasišta:

Zbog opsežnog korištenje prstima, mišići oko prstiju može se oslabila i tokom procesa kose ravnanje kose može imaju tendenciju da se upaljeni od sredine vlasište.

 [Read: Ljekarna dlake Smoothing Proizvodi]

5. Slabi i Thins kose:

Gubi kosu u minimalnim količinama, zbog hormonalnih promjena je sasvim normalno, jer svaki pojedinac ima tendenciju da gubi 50-100 vlasi kose svaki dan. Korištenje različitih kemikalija kose ima tendenciju da se oslabila i razrijediti. Razrjeđivanje kose može izazvati ozbiljan problem kao korijeni imaju tendenciju da se opustio i prirodno kosa ima tendenciju da se odvojiti od korijena.

6. Skin & Lung povezanih problema:

Tretmani kose ravnanje može uzrokovati različite vrste problema kože i pluća. Je spoj poznat kao aldehid ne može se nazvati kao kancerogen i izaziva razne štetne posljedice. Iritacije i nelagode uzrokovane prema očima, epidermis može biti štetno u budućnosti. Korištenje kemikalija može dovesti do problema s disanjem koji utiču na respiratorni sistem jedne osobe.

7. Porijeklo Perut:

Zbog ove metode postoji pretjerane upotrebe toksičnih kemikalija i ovih toksičnih kemikalija izazvati vlasište da se sušnim i čine ga vrlo sklon da se razbio. Zbog suhoće i prekomjerne upotrebe kemikalija i topline, vlasište postaje veoma svrbi i to dovodi do rasta peruti.

Nadam se da će članak o nuspojave kosa ravnanje je informativno. Molimo vas da podijelite svoje stavove i komentare sa nama.

load...