Ženska fitness

5 jednostavnih koraka za praćenje zvezdanih skokova

5 jednostavnih koraka za praćenje zvezdanih skokova

Želite li montera i zategnut tijelo bez odlaska u teretanu? I da li želite da izvršite vježbu koja je i jeftin i jednostavan, a istovremeno vrlo efikasan? Onda zvijezda skokova bi trebao biti najbolji izbor!

Star skače, ili skakanje utičnice je divna vježba rutinu i ima velike prednosti. Želite znati kako to učiniti zvijezda skokova i prednosti koje nudi? Idi i čitati!

Kako izvršiti Star Skače:

Prije nego što počnete ovu vježbu, pobrinite se da imate stan, po mogućnosti podstavljene površinu za obavljanje vježbe iznad. Također, imajte ogledalo pri ruci da pomogne prilagoditi svoju poziciju bolje. Za pomoć u sljedećim pravcima, pogledajte ovaj video (1).

load...

1. Korak:

Stoje na ravnu površinu, sa stopalima u širini ramena. Savij koljena malo i držati ruke od vaše strane.

2. Korak:

Početi savijanje koljena i došao u čučanj položaj. Jednom tamo, skoči kao visok kao možete.

3. Korak:

Dok ste skočiti, proširiti vaše noge i ruke u stranu i formiraju oblik zvijezde sa svojim tijelo u vazduhu. Ruke bi trebalo da bude pod uglom od 45 stepeni sa svojim torzo.

load...

4. Korak:

Na silazak iz skoka, uvuci ruke i noge prema svom telu, uzimajući u poziciju da si prije skakanja. Osigurati da obavljate skok na laganim tempom. Ne idi prebrzo, ili možda ozlijediti sebe. Pokušajte i zemljišta tiho sa kolena savijena.

5. Korak:

Početi ponovo čučali i obavljaju drugi zvijezda skok, vodeći računa da slijedite gore navedene upute. Ova vježba se obično izvodi u brzom slijedu, obično u 3 - 4 seta za 10 - 15 zvijezda skokova. Povlačenjem ruke prema unutra će Vam pomoći da se pripreme za sljedeći skok.

Prednosti Star Skače:

Sada kada znate kako izvesti zvijezda skokova, možda želite znati koje su koristi od obavljanja ovom konkretnom vježbe su!

1. Jeftin:

Ovo je vjerojatno ciničan pogled, ali ovo je definitivno korist obavljanja zvijezda skokova. Osim joge mat, ne treba ništa drugo za obavljanje ove vježbe. Nema potrebe za veliki prostor, a to osigurava da možete izvesti ovu vježbu kod kuće, a ne treba ići u fensi teretani.

2. Pravovremeno:

Star skokova obično ne uzeti puno vremena. Nakon što ste navikli na pristojan tempo, izvodeći tri 12 - star-skok setova 15 vam neće trebati više od 25 minuta, čime se osigurava da ne morate da crnče na mašinama za sata da se spali puno masti.

3. Boost Metabolic Rate:

Metabolizam, također poznat kao bazalni metabolizam, je minimalna stopa potrošene energije po jedinici vremena po toplokrvne životinje kada su u mirovanju (2). I za one koji se bore gojaznost, ili jednostavno žele da zadrže u najboljem mogućem obliku, smatraju dodajući zvijezda skače na svoju rutinu. Star skok je velika vježba za jačanje metabolizma i koji izazivaju gubitak težine.

Varijacije:

Iako je zvijezda skokova su odlična alternativa za kardio i imaju druge prednosti u odnosu na konvencionalne metode vježbanja, postoje određene varijacije možete uključiti dobiti taj ripped tijelo.

Možete razmotriti obavljanje kombinacija zvijezda skok i čučanj potisak. To može dodati taj dodatni malo čvrstine sa svojim zvijezda skoka i pomaže vam da spali više kalorija. Međutim, ne vrše varijacije dok ne savladali zvijezda skok, kao neprijatno jesen ili pokret može dovesti do preopterećeni i umorni mišići.

Dakle, zašto čekati? Dodaj zvijezda danas skače trening sa svojim redovnim režima. Ako niste počeli ikada, ne brinite! Zvezda skok je osnovni vježba i možete uzeti u obzir početka vaše karijere vježba obavljanjem to. Ako izvodite bilo koji drugi varijacije ili znate za neki drugi zvijezda skokova prednosti, dijeliti svoje misli s nama. Ostavite komentar ispod.

load...