Ženska fitness

5 efektnih vežbi Twist za vašu Abs

5 efektnih vežbi Twist za vašu Abs

Svi mislimo da trbušnjaka će nam dati da savršeno Washboard ABS, zar ne? Ali činjenica je da crunches sama ne može učiniti ništa da se topi masne naslage iz vašeg ABS. Prvi korak do snažnog jezgra se rješava svih stomak salo. Twist vježbe učiniti upravo to. Oni ciljaju masti i istovremeno raditi na vašem core mišiće. Twist vježbe ne samo raditi na gornji i donji trbušni mišići, ali i radi na kosoj mišića.

Vrste Twist vježbi:

Dakle, pojačajte zvuk visoke svoju muziku i počnimo uvijanje naš način da awesomesauce ABS!

1. Ruski Twist:

Ovo je potpuno u trbuhu twist, koji uključuje balansiranje, snagu i izolaciju. Jača jezgru, cinches struka i istovremeno, jača ruke. To možete učiniti ove vježbe s bučicama ili Kettlebell. Ako ste početnik, onda to možete učiniti bez ikakve opreme.

load...
 1. Sede na podu sa stopalima ravno na podu i koljena savijena. Držite leđa ravna i abs čvrsto. Uzmi svoje kreten ili Kettlebell.
 2. Sada, zavaliti se oko 15 stepeni sa jakim leđima i zategnuti jezgra. Ne slutnja ramena ili dizalica vrat.
 3. Sada, polako podignite noge na pod i podignite telad kao visok kao možete ili dok su paralelno sa podom. Ako ste početnik, ne podignite noge.
 4. Pokret - držite kreten u oba ruke. Twist i prvo uzeti kreten na jednu stranu, a onda natrag u centar. Zatim okrenuti i uzeti kreten na drugu stranu.
 5. Do 15 ponavljanja.

2. Criss-Cross:

Criss-Cross, također poznat kao Bicikl Crush, je kriza vježba koja uključuje twist. Tako da ćete dobiti koristi od oba svijeta. To cilja mišiće, jača ih i istovremeno daje vam dobar kardio. Odličan način da napadne da ab-salo!

 1. Ravne na leđima na podu s koljenima savijenim i stopalima na podu. Držite ABS čvrsto i donji dio leđa pritisne u zemlju.
 2. Stavi ruke iza glave, ne čipke prste i podignite glavu i gornji deo leđa sa poda.
 3. Sada, podignite obje noge sa poda i ispravite lijevu nogu dok je desna noga ostaje savijena.
 4. Pokret - ono što trebate učiniti je twist i dodirnite lijevi lakat na desnom koljenu. Zatim ispravite desnu nogu i savijte lijevu nogu i okrenite i dodirnuti desni lakat na lijevom koljenu.
 5. Povećati brzinu i držati naizmenično sa strane. Da li onoliko koliko možete i učiniti ih brzo. To možete učiniti 50-100.

3. Windmill:

Vjetrenjača je veliki preokret vježba za ABS, oblikusi kao i donji dio leđa. Ležećem zaokret je jedna od najvećih na leđa. Ovaj potez je vrlo efikasna za smanjivanje svoj sve veći struk previše.

 1. Ravne na leđima. Držite ramena i donji dio leđa pritisne u zemlju.
 2. Savij koljena i podignite noge na pod dok se telad postati paralelno sa zemljom.
 3. Sada ispraviti ruke sa strane i pritisnite dlanove ravno u pod.
 4. Pokret - krivljenje kičme uzeti svoj savijene noge na lijevu stranu. Pokušati doći do tla, ali ako nisu toliko fleksibilan da je sve u redu, ići nisko kao možete.
 5. Donesite svoje noge natrag u centar i zatim okrenuti na drugu stranu.
 6. Držite naizmjenično strane i radi 10 sa svake strane.
 7. Pobrinite se da ne savijete leđa i ruke ne napuštaju zemlju.

4. Hip Twists:

Ova vježba je mora da se pokrene treba uključiti u svoj trening režima. Usmjeren je svoj donji stomak masti, totalno udara u muffintop području i radi na mišiće. To cinches struka kao korzet.

load...
 1. Lezite na dasku, tijelo u ravnoj liniji, ispruženih ruku, abs čvrsto i lopatice nazad.
 2. Sada savijati laktove i sići u podlakticu dasku.
 3. Pokret - Twist kukove i dodirnite vi desnog kuka do poda, ponovo okrenuti za lijeve strane i dodirnite lijevom kuku na pod. Držite naizmenično sa strane za 1 minutu.

5. Leg Circles:

Noga krugovi su nevjerojatno efikasna u oslobađanje tog tvrdoglava donjeg stomaka pseto. Ova vježba također s tim iritantan ljubavi ručke i gradi snažnu ABS.

 1. Lezite na podu sa svojim ispruženim nogama ravno. Držite ABS čvrsto i donji dio leđa pritisne na pod.
 2. Podignite noge ravno prema gore dok ne budu okomito na pod.
 3. Pokret - start pravi velike krugove sa svojim nogama pridružio zajedno. Polazeći od centra, zaokružite uzimajući noge na lijevo, a onda dole i više desno i natrag u centar.
 4. Da smeru kazaljke na satu, kao i anti-u smjeru kazaljke, 10 puta svakom pravcu.

Dakle, pokušajte ovih predivnih twist vježbe i izgrade jake, rock-hard ABS. Najdivnija stvar je da možete učiniti nekoliko hip preokreta i nekoliko vjetrenjača čak i dok gledate TV-win situacija win, ako mene pitate!

Dakle, da li vaša vježba režim uključuje obrte? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...