Zdravlje i wellness

Zen meditacija i njene prednosti

Zen meditacija i njene prednosti

Prolazi kroz dan kao da je utrka na 100 metara nije način da se živi. To će isisati energiju iz vas i da vas beživotno. U kombinaciji sa zujanja nasumičnih misli poplava glavu, a ti su osuđeni na propast! U takvom scenariju, sve što želite za neki mir, fokus, i bezbrižnost. Srećom za vas, evo sveobuhvatan vodič za 1500-godišnji je pokušao i testirani praksa Zen meditacije koje će donijeti spokoj u svoj život.

Ono što je Zen Meditacija?

Poznat i kao - Zazen, što znači da sjedi meditacija

Postoji više načina da to meditaciju - neki izuzetno popularan sa verni, i mnogi u velikoj mjeri nepoznat. Svjesni dah i tijelo je osnova meditacije. Dodaje pozitivnost na život i pomlađuje vaše biće. Zen meditacija je dio kineskog budizma i ima korijene u duhovnosti.

load...

Legenda kaže da je Bodhidharma, a South Indian kralj, koji je putovao sve do Kine za širenje 'pravi' budizam, uveo pojam Zazen. To je praksa u budističkim manastirima monasi kao način življenja. S vremenom, ova drevna praksa proširila kroz putovanja i učenja Zen majstora, a na kraju je pronašao mjesto u dnevnim sobama običnih građana. Hajde da pogledamo kako se to radi.

Kako to učiniti Zen Meditacija

  • Priprema

Proces je vrlo jednostavan i fokusira se uglavnom na držanje i mir. Pronađite adekvatno osvijetljena soba sa ugodnu temperaturu. Uzmite srednje veličine jastuk, tradicionalno pod nazivom "Zafu ', i postavite ga na prostirku da ćete sjediti na. Jastuk osigurava da se kukovi su povišeni, a koljena suočavaju dolje prema zemlji. Nosite široku, prozračan i udoban odjeću i sjedi na jastuku ni u Full Lotus Pose (Padmasana) ili Half Lotus Pose.

load...
  • Sedi

Za puni Lotus Pose, postavite oba stopala na suprotnoj bedrima, na obje strane. A Half Lotus pozicija kada postavite neki od tvojih članaka na suprotnoj butinu. Ako sjedi ovako dobiva neugodno, klečećem položaju ili sjedeći na backless klupi će učiniti. U idealnom slučaju, sedećem položaju se preporučuje. Pobrinite se da vaša leđa uspravno i uspravno. Držite tijelo uravnotežen, ne previše opušteno ili napeto.

  • Položaj ruku

Ruke je potrebno da se formira kosmičke mudra. Da biste to učinili, neka dlanove okrenut prema gore, a zadržati desnu ruku na lijevu ruku. Sad se i na vrhove palčeve da dodiruju lagano, formirajući gotovo ravna linija. Zadržavajući ovoj formaciji strane netaknuta, postavite zglobova na butine i unutrašnjih ivica ruke protiv želuca. Ne dozvolite da ruka mudra iskrivljuju kao što je pokazatelj stabilnosti vašeg uma. Ako ste pustiti ruku olabaviti svoje mudra, tvoj um nije dovoljno koncentriše na držanje.

  • Eye Gaze

U Zen meditacije, oči nisu u potpunosti zatvorena. Djelomično zatvorene oči vam pomoći da ostanete budni i izbjeći pospanost. Držite oči poluzatvorene i usmjeriti svoj pogled dijagonalno niže, prema zemlji. Ne morate da se fokusiraju na nešto posebno. U idealnom slučaju, to je najbolje da sjedi ispred zida izbjeći ometanja.

  • Pravo disanje

Najvažniji aspekt Zen meditacije diše. Pobrinite se da vaša usta zatvorena dok to učinite. Disati samo kroz nos. Dok udisanje dogodi prirodno, koncentrirati na izdisaja. Pronađite ritmički obrazac i pratite ga. Pobrinite se da zadrži brojanje udisaja da povećate svijest.

  • Set Your Mind

Dok sedite u meditativnom položaju i diše, misli zakopani duboko u podsvesti su dužni da se ponovo pojave i igrati oko u glavi. Nemojte tražiti te misli ili davanjem u njima ili izbjegavanje ih kao da će utjecati samo ti više. Pustite ih da prolaze poput teče rijeka.

Da bi olakšali ovaj proces, predlažem da obrate više pažnje na svoj stav i disanje kad god vaš um koleba. To će učiniti trik i pomoći vam miran meditaciju. Kao što nastavite da radite Zazen, osjećanja smanjiti, a um postaje miran. U idealnom slučaju, početnici bi trebao provesti 15 - 30 minuta na Zen meditacije. Vodite računa o vremenu sa alarmom.

Zen Muzika

Zen muziku se sastoji od kolekcije muzike pismenog vekovima monasi. Obično se misli da je umirujuće, ali autentičan klasičnom obliku igrao na flautu (šakuhačiju) može zvučati neugodno novog slušaoca. A ne-tehnički način sviranja flaute (Suizen) pomoćnici kontrole disanja za vrijeme meditacije, i mogli dati da probati. Provjerite video ispod da znam kako.

MUSIC link- youtube.com

Kako to pomoć?

Ova jednostavna meditacija može riješiti velikih psiholoških problema. Zen meditacija je van biti samo lijek ravnoj površini. To vam pomaže da se bave duboko ukorijenjene anksioznosti i depresije, a također u pronalaženju odgovora na pitanja koja su vas muči. To vam ponovo povezuje sa životom, dovodi do unutarnje svijesti i empatije, i djeluje kao katalizator da živi život punim plućima.

Zen meditacija će vam napraviti tragalac znanja i shvate suštinu života. To vam govori o svom mjestu i svrsi u svijetu. To će Vam pomoći da odvojiti od očekivanja i počastite se ljubazno. I, najvažnije od svega, to vam pomaže da živite u ovom trenutku i drži anksioznost na distanci.

Hajde sada da pogledamo nekoliko najčešće postavljana pitanja u vezi Zen posredovanja.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Je Zen religije?

Zen je više duhovna nego vjerski i vodič za miran život. To je izbor stila života izvan religije i pokušaj da razumiju život bez jezika ili logike kao barijera.

Što je zen budizam?

Zen budizam je praktično iskustvo samospoznaje i dolazi iz škole mahayana budizma.

Zašto budistički redovnici meditira?

Budistički monasi meditiraju da ostvari prosvjetljenje, najviša svrha života, po njima.

Šta zen budizam naučiti?

Zen budizam propoveda original i untampered učenje Bude sa meditacije kao jezgro.

Ko je osnivač zen budizam?

Bodhidharma, indijski monah, osnovan koncept zen-budizma u Kini, povratku u BC šestom stoljeću

Zen stanovišta drugih religija

Zen je otvorenog uma i slaže se s onim drugim religijama imaju da kažu. To je čvrsto vjerovao u osnovnim principima svih religija bez dodatnog dekoracije.

U početku, to može biti teško isključiti svoj um na određeni period i mirno sjediti, ali ne prestati pokušavati. Da li dalje sa opsesija dobivanja metoda u pravu. Neka se to desi na vlastitu; to će na kraju pasti na svoje mjesto. Čak i ako je to pet minuta, dobiti svoje pravo disanje, i vi ste dobro ide.

load...