Zdravlje i wellness

Joga za borbu protiv prevremenog starenja

Joga za borbu protiv prevremenog starenja

Preranog starenja je traumatično. Dull koža, prosede kose, i bore ugroziti svoj izgled, što se osjećate slabo i mrzovoljan. Borba da se uklopi u i tražiti svoje godine je konstantan uz koje se bave neugodnih tišina kada drugi pomisliti da budeš mnogo stariji. Ako je dosta svega toga i želim da preokrene svoj preranog starenja, evo 7 joga asane koje će vam pomoći. Hajde, provjerite ih!

Prije toga, hajde da vidimo kako joga pomaže kod preranog starenja.

 Joga kao lijek za preranog starenja

Živimo u svijetu ispunjen zagađenja i prašine. Povrh svega, svaki drugi komercijalni vidimo je za kozmetički proizvod. Oglasi su primamljivo, nema sumnje. Kao rezultat toga, mi kupiti proizvod i koristiti ga. Onda dosadi to, pogledajte drugom komercijalnom, a kupiti različite proizvode. Proces se nastavlja... Primena papazjanija kreme na vašoj koži nesumnjivo štete to. To je jedan dio priče.

load...

Da biste dodali da je naš sjedeći način života, gdje smo držali naše stolice za 8 sati dnevno i jesti junk, dok kod toga, pogoršati situaciju. A onda, tu su zagađenja i prašine. Tijelo cringes sa svim sranjem bačeno u njega. Koliko može trajati? Štetnih proizvoda i navike dovesti do preranog starenja kože, što nas panike i tražiti načine da poprave štetu.

Joga, sa svojim balansiranja, dobru cirkulaciju krvi, fleksibilnost i jačanje sposobnosti, vraća vaše tijelo na prethodnu slavu. Ali to se događa samo ako redovito učiniti i da su oprezni sa svojim dijetom. Zapamtite, šteta je lako, popravak je teško. Joga čisti vaš sistem, opušta ga, i na kraju ga obnavlja. Joga izgleda kao magija, jer može dati prirodan lift u lice i učiniti vaš sjaj kože.

Morate shvatiti da je joga nije eliksir. Vas neće zaustaviti starenje prirodno. Starenje je neizbježan i mora da se desi, ali postoji način da se uspori proces. Možda se pitate kako. Odgovor je isti - joga.

load...

Pa, šta čekaš? Hajde, da vratis sat sa sljedećim joga asane, i uživa u komplimentima ćete dobiti.

Anti-Aging Yoga Asane

  1. Simhasana (Lion Pose)
  2. Matsjasana (Fish Pose)
  3. Danurasana (Bow Pose)
  4. Ardha Pincha Mayurasana (Dolphin Pose)
  5. Vrikshasana (Tree Pose)
  6. Virabhadrasana II (Warrior II Pose)
  7. Utkatasana (Stolica Pose)

1. Simhasana (Lion Pose)

Simhasana ili Lion Pose je osnovni nivo Hata joga asana. Kada je u potpunosti preuzela, to izgleda kao urlajući lav, otuda i ime. Vježbajte asana u ranim jutarnjim satima na prazan želudac i čisti crijeva. Držite poza za 30 sekundi.

Simhasana kao anti-aging pomoć

Simhasana poboljšava cirkulaciju krvi u lice i pomaže njegovati iznutra. To čini vaše lice sjaj i zaglađuje bore. Poze poboljšava vid stimulacijom nerve u tvojim očima. To otklanja bolesti i čuva vas zdrav i aktivan.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: simhasana

2. Matsjasana (Fish Pose)

Matsjasana ili ribe Pose je dobio ime po čuvenom Matsya avatar Gospodina Višnua. Baš kao riba spasio mudraci iz velike poplave, ovaj asana će vas spasiti od starenja brzo. Praksi to ujutro na prazan želudac i držite ga za 30 do 60 sekundi.

Matsjasana kao anti-aging pomoć

Matsjasana poboljšava vaše držanje. To će vam pomoći da stoji uspravno umjesto pogrbljivanje od slabosti. Stimulira vaše trbušne organe i održava problema sa varenjem i zatvor u uvali, na taj način vođenja ste svjetlost i srdačna. Poze oslobađa napetost i razdražljivost i drži vas svježe i aktivan.

 Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: matsjasana

3. Danurasana (Bow Pose)

Danurasana ili Bow Pose izgleda kao žičanog luk kada preuzeo i time dobio ime. Kroz luk, cilj vam vaša strelicu desno i pogodio metu. Na isti način, praksu danurasana da izgleda mlađe i bolje. To je osnovni nivo Vinyasa joge asana. Držite ga za 15 do 30 sekundi.

Danurasana kao anti-aging pomoć

Danurasana poboljšava apetit i probavu, koji su znaci zdravog tijela. To poboljšava funkciju pankreas i čuva vaše hormone uravnotežen. Poze leči bol u leđima i to je blagodat za sve računar čarobnjaci kucanje dalje u lošem sednici položajima.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: danurasana

4. Ardha Pincha Mayurasana (Dolphin Pose)

Ardha Pincha Mayurasana ili Dolphin Pose je varijacija Adho Mukha Svanasana. U ovom asana, vaše tijelo čini obrnutim 'V' predstavljaju da može da podari mnoge prednosti na vas. Praksi to ujutro na prazan želudac i držite ga za 30 do 60 sekundi. To je osnovni nivo Ashtanga yoga asana.

 Ardha Pincha Mayurasana kao anti-aging pomoć

Ardha Pincha Mayurasana jača ruke i noge. Jak udovi su znak mladog tijela, a to asana pomaže vam doći. To pomaže u smanjenju visokog krvnog pritiska i simptome rane menopauze i čuva vaše reproduktivne organe aktivan.

 Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Ardha Pincha Mayurasana

5. Vrikshasana (Tree Pose)

Vrikshasana ili Tree Pose liči na graciozna i dostojanstven stav drveta. The Tree Pose je jedna od rijetkih asana u kojoj držite oči otvorene. Najbolje vrijeme za obavljanje Vrikshasana je u jutarnjim satima kada je vaš um je svjež i jasan. Vrikshasana je nivo početnik Hata joga asana. Držite ga za jednu minutu.

Vrikshasana kao anti-aging pomoć

Vrikshasana je sve o ravnoteže i stabilnosti u nogama. To će vas sastavljen i daleko od krhkosti. Gradi samopouzdanje i samopoštovanje - stvari koje imamo Oodles od kao deca i smanjiti kako starimo. Poze poboljšava koncentraciju i čini vas manje skloni zaboravu.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Vrikshasana

6. Virabhadrasana II (Warrior II Pose)

 Virabhadrasana II ili Warrior Pose dobio je ime po hindu mitološki ratnik zove Virabhadra. Riječ 'ratnik' ovdje podrazumijeva borbu protiv problema tijelo i um. Vježbajte Virabhadrasana II ujutro na prazan želudac i čisti crijeva. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Držite ga za 30 sekundi.

Virabhadrasana II kao anti-aging pomoć

Virabhadrasana II otvara grudnog koša i pluća i utire put za bolje disanje. Gradi izdržljivost da vas ide. Poze energiju umorni udovi i omogućava vam da se krećete aktivno. Prostire ramena, držeći ih čvrsto i iz spuštenim.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Virabhadrasana II

7. Utkatasana (Stolica Pose)

Utkatasana ili predsjedavajućeg Pose izgleda jednostavno, ali je teško ostati u. To je kao da sjedi na imaginarnom stolicu, ali bez udobnosti sjedi na stvarnom. Vježbajte Utkatasana ujutro ili navečer na prazan želudac. Utkatasana je nivo početnik Vinyasa joge asana. Držite pozu za 30 do 60 sekundi.

Utkatasana kao anti-aging pomoć

Utkatasana stimulira srce i abdominalnih organa, držeći ste daleko od bolesti srca i problema sa varenjem. To jača leđa i pomaže da zadrži svoj stav pametan i uspravno. Poze čini odlučni i motivirani da obave posao.

Znati više o pozu i kako se to radi, kliknite ovdje: Utkatasana

Sada, da odgovori na neka najčešće postavljana pitanja o anti-aging i joge.

Odgovori stručnjak za Čitatelji pitanja

Ono što je pravo do godine početi koristiti anti-aging kreme?

Anti-age kreme neće biti potrebno ako redovno praktikuju jogu, ali ako i dalje želite da koristite jedan, odaberite onaj koji je bez hemikalija i početi da ga koristite sa svojim kasnim 20-ih.

Da li prekomjerne joga uzrok neželjenih efekata?

Da jeste. Previše bilo čega je problem i joga nije izuzetak.

Naša tijelo dobiva stariji iz dana u dan. To je neizbježno, ali je čar u starenja graciozno i ​​usporava proces prateći zdrave navike. Kada je lako dostupan naučiti i prakse nešto poput joge, treba da ga probati i sačuvati svoj mladalački ljepotu za duži vremenski period.

load...