Vijesti

Top 10 poznatih poslovnih žena

Top 10 poznatih poslovnih žena

Izreka "ljepota sa mozgom" je zaista opravdano kao indijski žena danas su u rangu s muškarcima u svakom hoda života. Ove poduzetnih žena su odigrali ključnu ulogu u stvaranju konstruktivan i pozitivan imidž naše zemlje širom svijeta. Žene poduzetnice kroz svoju posvećenost i naporan rad su osvojili nekoliko priznanja i uzeti svoje poslovanje na novi nivo. Te žene nisu samo divili za svoje poslovne sposobnosti, ali i cijenjena za svoje dobro izgleda. U nastavku su navedene u top 10 poslovnih osoba žene u Indiji koji su isklesana nišu za sebe u svojim oblastima.

1. Kiran Mazumdar Shaw:

Predsjednik i MD iz Biocon, dr Kiran Mazumdar Shaw je jaka volje dama poznata po svojoj neobičan izbor. Njena snažna odlučnost dovela ova mala firma da postane jedan od najvećih biotehnologije poduhvate. Ona je također rangira na listi najbogatijih žena u Indiji.

2. Chanda Kocchar:

Chanda Kocchar je direktor i MD Ičići banaka i nalazi se na 20. Na Forbesovoj Svjetske liste 100 najmoćnijih žena '. Njen trud je zabio joj pregršt nagrada kao nagradu Rising Star, Business Woman of the Year 2005, Trgovina na malo bankara godine 2004. I izvrsnost u nagradu za bankarstvo sa stanovništvom.

load...

3. Shahnaz Husain:

Shahnaz Husain je istaknuti ime u indijskoj industriji lepote. Kozmetička kuća pod svojim imenom 'Shahnaz Husain Herbals' nudi više od 400 kozmetičkih proizvoda pod svojom zastavom s globalnim prometom od 100 milijuna dolara.

4. Naina Lal Kidwai:

Kao šef države HSBC, Naina Lal Kidwai je odigrala ključnu ulogu u praćenju funkcije i usluge te banke širom karijeri. Ona je bila prva žena na čelu međunarodne banke, prvi indijski žena završiti Harvard Business School i ujedno i prva žena zaposlenik PWC u Indiji.

5. Vinita Bali:

Vinita Bali je MD Britannia Industries. Ova dama sa svojim jakim odlučnost je preuzela poslovanje na novi nivo i profit su udvostručio od trenutka kada je preuzeo dužnost.

load...

6. Svati Piramal:

Dr. Svati Piramal je direktor svjetski poznatog Piramal Healthcare. Zajedno sa suprugom, počela je posao od nule i kroz njihove zajedničke napore izgradila je na veliku farmaceutskog giganta. Svati Piramal je sama doktor medicine i javnog zdravstva diplomirao na Harvardu.

7. Ayesha Thapar:

Kćer gigant Vikram Thapar, Ayesha Thapar je nasljednik Indian City Properties doo Ova kompanija je krilo nekretnina poznatih Thapar Group. Ayesha Thapar je diplomirani ekonomista iz Wellesley College u Bostonu. Ona je označena njeno prisustvo usvajanjem inovativnih i različite poslovne ideje i perspektive. Nimaya je nevladina organizacija je započeo joj da radi za osnaživanje žena.

8. Shikha Sharma:

Shikha Sharma je MD i izvršni direktor Axis Bank. Svoj posao stručnost i vještine su se Axis Bank na novu visinu i pod njenim vodstvom. Banka je svjedok 27% povećanje kvartalno svake godine do juna 2017. Ona je nekada bila u rangu s Chanda Kochhar za poziciju direktora u ICICI Bank. Iako je izgubila taj položaj, ona je bila istaknuta od osnivača stanovništvom ICICI i lične finansijske usluge.

9. Ekta Kapoor:

Poznatiji kao "Televizija kraljica ', Ekta Kapoor je osnivač i kreativni direktor od najpopularnijih produkcijske kuće, Balaji Telefilms doo Većina TV serije pod ovim produkcijske kuće su svjedoci rekordna TRPs i promijenio lice indijske televiziji. Nakon što joj je uspješne ograničenje u televizijskoj industriji, Ekta je sada zainteresovana za proizvodnju niša filmova pod njom zastavom.

10. Mallika Srinivasan:

Mallika Srinivasan je uklesan naziv za sebe u dominiraju muškarci industrije. Ona je predsjednik i izvršni direktor Traktori i oprema za farme (TAFE). Diplomirani iz Wharton School, Mallika preuzela TAFE da rangiraju među top tri traktora kompanija. Ove žene poduzetnici su napravili to velike i inspiracija za mnoge u Indiji. Oni su napravili Indija ponosni i njihov uspjeh priča je plod njihovog napornog rada, jaka volja i žrtvovanja.

load...