Vijesti

10 najboljih esencijalnih ulja za vašu kožu

10 najboljih esencijalnih ulja za vašu kožu

Da li smatrate da vaša koža postaje suha i beživotna? Ili kožu uključite masne često dajući vam rafal iritacije? Koža je jedan od osjetljivih i najizloženiji dijelova ljudskog tijela, i uzimanje redovne pobrinuti za to je bitno.

A ako se pitate kako možete uzeti veliku brigu o vašoj koži bez granatiranja dosta novca, eterična ulja će učiniti trik!

Žele da znaju najbolje eteričnih ulja za kožu? Ovaj post je vas pokriven! Čitajte!

1. Lavande (za suhu kožu):

Zapravo, iako se zna da je dobar za suhu kožu, to može čak i raditi čuda za masnu i osjetljivu kožu. Ima anti-bakterijske i anti-gljivične svojstva. Dakle, koristite ovo ulje za opuštanje kožom i ako ste pate od akni, ne daju ovom čudo nafte pokušati! To je jednako efikasna u smanjenju pojave ožiljaka i staračkih pjega.

load...

2. Sandalovine (za suhu kožu):

Čišćenje svojstva sandalovine nafte promovirati besprijekoran kože i vratiti vitalnost dosadan i suhu kožu. Njegova antiseptički pomažu u učinkovito sprečavanje infekcija i starenje kože.

3. Tea Tree (za masnu kožu):

Pa, ako je vaša koža je masna i osjetljiva, a zatim čajevca ulje je jedan od najboljih eteričnih ulja za suhu kožu. Njegova antibakterijska, kao i anti-gljivične svojstva, bi se osiguralo da akne se radi daleko sa dok je umiruje i pomlađuje kožu, naravno!

4. Limun (za masnu kožu):

Ako je vaša koža masna, što bi volio da se tretira s nečim što ima prirodna svojstva opora. Limun ulje je samo stvar za vas! To pomaže da se tretiraju masnu kožu sklonu aknama, a smanjuje pojavu pora kože i prenosim još ton kože.

load...

5. Ulje ružmarina (za masnu kožu):

Ona ima antimikrobna i antiseptički svojstva koja pomaže kod problema s kojima se suočavaju masnu kožu. Tretira akne i prenosi zdravi sjaj na vašoj koži.

6. Juniper (za masnu kožu):

Smreka ulje je prirodni sredstvo za čišćenje, stimulans, i detoksifikaciju. Njegova adstrigentno svojstva pomoći u prevenciji i liječenju akne. To pomaže da se očisti kožu.

7. Kamilice (za osjetljivu kožu):

Ovo ulje je poznato da imaju protuupalno, anti-infektivni, opuštanje i umirujuće svojstva. To je korisno u sprečavanju raznih stanja kože koja je osetljiva koža sklona, ​​kao što su osip, dermatitis, i alergija. Ona je efikasna u liječenju akni, kao i.

8. Neroli (za osjetljivu i zrelu kožu):

Želim da ton kožu i držite ga dalje od bore? Pa, neroli ulje, sa svojim antiseptičkim svojstvima, pomaže kod prava ravnoteža provjerom proizvodnju višak ulja i regulisanje izgled smanjuje suhu kožu. To regeneriše ćelije kože i ima akciju zarastanje na vašoj koži.

9. Sage (za zrelu kožu):

Sage ulje sadrži antioksidanse koji pomažu da se preokrenuti znakove starenja. Njegova antibakterijska svojstva čuda za kožu. To tonizira kožu i ublažava kožu nepravilnosti.

10. Cedarwood (za problematičnu kožu):

Cederwood ulje ima anti-infektivni, anti-gljivične i opora svojstva. To se može koristiti za ublažavanje akni, ekcema, psorijaze kože, ispucale kože i svrbež kože.

Tako je, vodeći računa o vašoj koži s eteričnim uljima može biti lako i stupili na snagu. Odaberite eterično ulje bazirano na vašem tipu kože i ljepote potrebama i dobiti zdrav i sjajne kože, naravno!

Postoji eterično ulje za sve tipove kože. Bilo da je vaša koža je suha, masna, osjetljiva, i zreo ili problematična, eterična ulja su uvijek najbolji izbor!

Sada kada znate najbolje eterična ulja za kožu, javite nam i da ćeš dati ovo probati. Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta!

load...