Vijesti

10 Drevna egipatska dizajna tetovaža

10 Drevna egipatska dizajna tetovaža

Egipat je zemlja velikih misterija. Uz bogatu kulturnu pozadinu i burnoj istoriji, postoji mnogo znati o Egiptu! Egipatski tetovaže obično uključuju prekrasan egipatskim simbolima i hijeroglifima. Piramide, mumije, Sfinga i Kip Anubis su neki od prekrasne artefakata i spomenika drevnog Egipta koji se često vide potpisali na koži fanatika. Isto enigma koja guta Egipat okružuje ove simbole i na taj način ih čini vrlo popularan. Štoviše, većina egipatske tetovaže ispostavi da kul i funky pogledati, a rezultat je većina ljudi ih dobiti, ne znajući svoj pravi smisao!

Egipatski tetovaže i značenja:

1. Ankh:

Ankh je simbol koji predstavlja ključ života. S obzirom da je glavna žila kucavica egipatske civilizacije je bio Nil, ona se koristi kao simbol rijeke. To je strašan tetovaža dizajn koji može biti potpisan na bilo koji dio tijela. To je vrlo lijepa za gledanje.

2. Udjat ili Eye:

U Udjat simbolizira ozdravljenja i zaštite. Ona ima prekrasne oči. Ovo je još jedan zajednički egipatski tetovaža koja izgleda sjajno na žene. Naziva se oko Horusa. Prema mitu, Horus je bio bog čije oči su uništili zli bog Set. To je rekonstruisan kasnije Tot. Oka predstavlja moć, mudrost, prosperitet i zaštitu. Također je poznat kao oku Ra.

load...

3. Shen ili Endless krug:

Shen simbolizira beskonačnost. Njen simbol je petlja koja nema ni početak ni kraj. To je često u kombinaciji s drugim simbolima da izraze različita značenja.

4. Hijeroglifi:

Hijeroglifi su simboli koji predstavljaju likovi egipatskog jezika. Oni nisu lako čitati, ali lepa za gledanje. Oni su čest oblik egipatskih simbola tetovaže.

5. Faraon:

Faraona su bili kraljevi drevnog Egipta. Kada su mumificirane, njihove mame su pozlaćenih i imali su zajednički lice. Faraona čine najveći dio egipatske slika i umjetnosti. Faraona maske obično nose mnoge. Ove tetovaže izgledaju najbolje kada su napravili veliki.

load...

6. Egipatski Gods:

Egipatski bogovi nisu tako brojni kao hinduistički gospodari, ali ima još dosta! Od ovih, najmoćniji i najstariji bog Ra koji je trebalo da bude bog sunca. Možete prilagoditi ove tetovaže da izraze ono što želite prenijeti. Ove tetovaže su šarene, složena i vrlo duboko.

7. Cat Tetovaže:

Mačke su dobile izuzetno važan status u starom Egiptu. Mačka simbolizira plodnost i materinstva. Prema egipatskom mitologiji, Bes, boginja mačaka, porazili zlo zmija AGEP i oslobođeni su Egipćani svoje probleme.

8. Sfinga:

Iako je ovo vrlo neobično tetovaža, to je prilično popularan! Sfinga je prekrasna statua koja je isklesan iz jednog mase od kamena. Ona ima lice čovjeka i tijelo lava. Njegova jedina svrha je da zaštiti piramide. Sfinge tattoo je teško stvoriti, ali vrlo lijepa za gledanje.

9. Scarab Beetle:

Je scarab buba je često potpisan sa ankh ili oko Horusa. Njegova krila su često dodaju drugim tetovaža dizajne da simbolizuje različita značenja.

10. Anubis:

Anubis, bog mrtvih, je također vrlo česta egipatski tetovažu. Ima mačje lice i crne boje.

Nadam se da ste pronašli ovaj članak na egipatske tetovaže zanimljivo! Ako volite davna prošlost, treba svakako ići za ovu vrstu tetovaža! Koji biste željeli da imate? Možete komentirati u okvir ispod.

Tetovaže može biti lako utjecaja, dajte tetovaža ideja dovoljno vremena prije nego što popraviti na njemu.

Slika izvor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

load...