Vijesti

5 Cool trikovi koji vam mogu dati prekrasnu kosu preko noći

5 Cool trikovi koji vam mogu dati prekrasnu kosu preko noći

Zar ne bi bilo super ako svaki dan bio dobar dan za kosu? Buđenje u preslatko brave možda zvuči kao san, ali ga možete ostvariti u snu. Kako ?? Pa, to je jednostavno !!

Možemo vam pomoći da se probudite uz savršen i sjajnom mane. Ne, ne sanjaš! Evo nekoliko noći trikova da se prekrasna kosu dok spavate. Dakle, korak naprijed i uhvati se na one prijeko potrebnu 8 sati.

1. Sleep sa kosom UP!

Labave kosa dobiva zamršena i Frizzed se lako, stvarajući gnijezdo ptice svako jutro. Bacanje i okretanje stvara čvorova i klupka što dovodi do stresa na kosu dok perete ga. Bolje je da veže labavu punđu, konjski rep ili pletenica koja ne dodati pritisak na vlasište.

load...

2. Stanje Your Hair Noćenje:

Koristite Fortifying masku ili ostaviti u uređaj u noći i probuditi se skokovito, nahranjena mane. Pobrinite se da vaša lanci se dobro uslovljeni. Ostavite-u uređaja prodiru duboko u zanoktice kosu i potpuno izliječiti ih.

Savjet: Nosite kapa za tuširanje u krevet da se izbegne prosipanje masku ili uređaj preko jastuk i plahte.

3. Redovno Podmazivanje:

Naša bake uvijek zakleo, i to se ogleda u njihovoj sjajan i njegovani Tresses. Pa, ima puno istine iza uvjerenje da redovna podmazivanje možete napraviti svoj brave jači i pomoći im da rastu brže. Prstima lagano stimulirati vaše vlasište. To će poboljšati protok krvi što dovodi do zdravog obrazac rasta, raspršivanje prirodne i hidratantna ulja u cijeloj kosi.

load...

Kokosovo ulje je, ruke dole, koji se smatra jednim od najboljih rješenja za hranjivi kosu. Ulje je bogato proteinima koji pomažu u poboljšanju čvrstoću kose i zdravlje vlasišta. Slather kosu s njim i probuditi se na sjajnom grivom !!

4. Beat The sitnog:

Ne možeš to neposlušno frizz? Yep - vam nedostaje jedan korak prije udara krevet. U noći, nanesite dobar umirujuće, sjaj serum za kosu do kraja, a zatim okrenuti ga u labavu punđu. Pustite lepinja ujutro, a vi ćete ostati s kosom koja je kovrča bez i sija. A glatka i svilenkasta jastuk se ispostavi da je zdrava i za kosu i kožu.

5. Cut The Heat:

Ako planirate doći do alata grijanje ujutro, možete smanjiti svoje vrijeme na to! Kao što je predložio stilistima, pranje kose noć prije, a zatim češljanje ga lagano sa širokim češljem zub možete li odoljeti da koriste za kosu u jutarnjim satima - i smanjenje količina toplote da koristite na svoju kosu. Do jutra, vaša kosa će biti osušen i mekše. Polako sa stilom proizvode, jer oni mogu završiti čineći vaš skalp suho. Pokušajte da ih često koriste, ali ako morate, primijeniti ih na pramenove umjesto primjene direktno na vlasište.

Pored svih ovih, zdravu hranu može vam pomoći sa svojim bujnim brave (ne preko noći, ipak). Protein promovira zdravu kosu. Dnevna porcija jaja, piletina, riba ili soje može učiniti čuda.

Folna kiselina i vitamina B - 6 i B - 12 su također važni za vašu kosu. Možete dodati namirnice bogate vitaminima B - 6 i B - 12 u vašoj ishrani - tu spadaju spanać, banana, krompir, mliječne proizvode i agruma.

Sada možete izbaciti iz kreveta sa odlično u kosu! Ali staviš neke napore prije nadoknađujemo "ljepote-san". Naravno, nema muke, nema nauke, zar ne?

Banner Image filma: cc licencirani (PO SA) flickr

load...