Vijesti

Najbolji Sanskar Bharti Rangoli dizajnira - naš top 10

Najbolji Sanskar Bharti Rangoli dizajnira - naš top 10

Rangoli odluka je jedinstveni umjetnički rad popularno na svaki kutak i kutak Indije. Generalno je u dnevnim sobama i dvorišta, ovo dekorativne umjetnički rad uljepšava domova i radnih mjesta, posebno za vrijeme festivala i posebnim prilikama.

Odabrati pravi dizajn od hiljada na raspolaganju može biti težak zadatak. Danas ćemo vam predstaviti jedinstven i popularan rangoli dizajn - Sanskar Bharati - za ovu Diwali. Donose na svečanosti sa ovim šarenim dizajna.

Boju:

Sanskar Bharati Rangoli je popularna rangoli odluka stil iz Maharashtra. Ove rangolis su napravljeni pomoću posebne tehnike u kojoj tri ili pet prstiju koriste se obrazac.

load...

Je tehnika u kojoj se koriste pet prstiju se zove "paach Boti 'u marati. Čak je i pesnicom se koristi ponekad da ove dizajna. Danas je poseban Rangoli odluka lijevak ili olovke se takođe koriste.

The Best Of Sanskar Bharti Rangoli Designs:

1. Kolo u obliku Sanskar Bharti rangoli je zajednički plan. Ovaj dizajn Rangoli je posvećen festival svjetla i boje - Diwali. Sveti 'Om' znak u sredini se vrši pomoću tri jarke boje - žuta, crvena i plava. Bijela boja se koristi kako bi složene projekte i da bi Nadan dizajna.

load...

2. Ovaj Sanskar Bharti rangoli dizajn je prilično složen za početnike. Mnoštvo boja koje se koriste u izradi ovog čini savršen izbor za svaku priliku. An 'Om' dizajn krasi srednjem dijelu. Paleta svijetle boje kao što su zelena, plava, crvena i roza čini ovaj rangoli živa i lijepa izbor za posebne prilike.

3. Ovaj dizajn je svijetle i šarene. Glavne boje ovdje koriste su žute, crvene i plave. Detalji oko dizajna napravljeni su bijele boje u prahu.

4. To je kompleksan dizajn i treba godina iskustva napraviti jedan. Nije za početnike. Boje se ovdje koristi nisu odvojeni kao u prethodnom dizajnu, ali se primjenjuju u nepreglednom nizu. Zamršene dizajn pomoću bijele boje u prahu su napravljeni da bi ovo rangoli izgledaju istaknuti i lijepa.

5. Ovaj dizajn ima mnogo koncentričnih krugova u vanjskom sloju. Korištenje zelene, crvene i tamno plave boje čini da izgleda jarke i svijetle. Također, boje se međusobno nadopunjuju savršeno. Centar je ukrašen cvijećem.

6. Ovo kolo Sanskar Bharati rangoli izgleda jednostavno zapanjujući sa upadljivim nijansama svijetle ljubičaste i roze. Žuta boja koja se koristi u sredini stvara prekrasan kontrast s ostatkom biti hladne boje. Centar je ispunjen sa tupim zelenu nijansu. Bijela boja se koristi za zamršene obrasce unutar dizajna.

7. To je ogroman i kompleksan dizajn Rangoli. Očigledno je da je potrebno stručnjak. Jarke i svijetle palete boja koja se ovdje koristi su pažljivo odabrani. Korištenje zelene, crvene ljubičasta, roza, žuta i crna se bavi stručnosti. Beli dizajn dodati ljepotu na njega.

8. To će biti savršen izbor za one koji žele napraviti korner Rangoli. Ovaj dizajn je četvrtinu kruga i stoga zahtijeva manje vremena i napora u odnosu na punu oblika Rangoli kružni. Boje se ovdje koristi je upečatljiv i svijetle kao ljubičasta, roza, žuta i narančasta.

9. Ovdje je rangoli u kružnom cvjetni uzorak. Svakoj latici je ispunjen različitim bojama. Jarko narančasta, crvena i plava se koriste kako bi laticama. Centar je ukrašen žute, narančaste, crvene i plave boje, male kružne oblike.

10. Ovaj dizajn rangoli izgleda prilično trijezan kao što je s bojama koje se lako na oči. Boja šljive savršeno nadopunjuje ljubičaste, zelene i žute nijanse. Je kružni oblik je uobičajeno. Sve je manje složene obrazac rada. Prstenova svaku boju u rangoli imaju poseban dizajn izvući na njega.

Nadamo se da će ovi projekti su Vam fensi. Mi ćemo se vratiti s više tako lepe dizajna. Nemojte držati u posjeti Stylecraze.com. Nemojte zaboraviti da nas ostavite komentar ispod.

load...