Njegu kože

Kako koristiti Multani Mitti za suvu kožu?

Kako koristiti Multani Mitti za suvu kožu?

Multani Mitti za sušenje kože? Možda biti iznenađen, ali je istina! Multani Mitti je jednako efikasan za sušenje kože kao što je to za masnu jedan. Za lečenje nekoliko problema kože, multani mitti ili zemlja puniji dokazuje da je čudo. Istina je da je multani mitti djeluje kao agent za sušenje kada se koristi kao lice paket. Možete ih učiniti paket odgovara za suhu kožu, kao i samo dodavanjem neke dodatne elemente. To je fantastičan čišćenje komponenta sa odličnim upijajući kvalitetama. Kada je ispravno i na pravi udio na kožu nanosi, to vam donosi istu magiju.

Multani Mitti je jedan od najvažnijih povoljno na raspolaganju kozmetičkih proizvoda. To je potpuno prirodno i pristupačne. Biti potpuno prirodno, slobodno možete primijeniti ovaj u prahu, jer nema dokazano nuspojava na koži. Bio bi sigurno mogao da se vijoriti besprijekoran kože vrlo brzo, ako ste dodali ovaj element u svojim redovnim režim ljepote. Nadalje, multani mitti bi sigurno Bliss ako imate problema kože kao što su akne i bubuljice. Ove stvari je dovoljno dobar za uklanjanje mitesera i Whiteheads kao dobro. Proverite kako multani mitti je korisno za vas, čak i kada imate suvu tonusa kože.

Kako se koristi Multani Mitti za suhu kožu

Multani Mitti - odličan Scrubber

Većina ljudi, koji imaju suhu kožu, preferiraju primjenom multani mitti kada su u nevolji sa mitesera ili Whiteheads. Ova dva najružnija mrlje čine kožu tražim dosadan i neujednačen. Primjenom zemlje puniji dolazi ponuditi velike pomoći u uklanjanju takvih iritanasa od kože na prirodan način. Multani Mitti ovdje radi kao prirodno čišćenje koji direktno napada glave i da ih iz unutrašnjosti kože. Prema tome, ako vjerujem u prirodne terapije za njegu kože, multani mitti je najbolji izbor.

load...

Izrada piling paket sa multani mitti je vrlo jednostavan. Ti bi zahtijevati navedene stvari da se napravi paket.

  • Multani mitti- jedan sto kašiku
  • Med - jedna kašičica
  • Rose vode - dva kašičice

Mix tri od tih elemenata i da se napravi gusta pasta od multani mitti pilinga. Prije nego što primijenite paket, pobrinite se da oprati lice sa lekovima bez sapuna za pranje lica. Sada nanesite pastu ravnomjerno na lice i vrat. Masirajte područja gdje su glave su porasle i ostavili paket lice za dvadeset minuta. Kasnije je bio isključen lice Luke toplom vodom. Moglo bi se postići dodatni bolji rezultat, ako su u stanju da se pare u lice dok je paket uključen. Međutim, izbjegavajte ovaj dio ako imate akne ili bubuljice.

Multani Mitti za lečenje akni i bubuljica

Bez obzira da li masnu ili suhu kožu, multani mitti je odličan prirodni sastojak za liječenje akni i bubuljica. To je smiješno, ali istinito da bubuljice ne poštedi ljude koji imaju suhu kožu. Naišli smo na mnoge priče pri čemu djevojčice i dječaci sa suhim kožama imala bolne akne po cijelom licu. Nanošenje multani Mitti je siguran šut rješenje za sve njih. Ovo je jedan od glavnih multani mitti koristi za suhu kožu previše.

load...

Primjenom multani Mitti pomaže da ubijaju bakterije koje uglavnom uzrokovati akne i bubuljice. Pored toga, pomaže uklanjanju prekomjerne ulja iz kože držeći je svježe. Svoje prirodne atribute i minerala zadržati svoju naftu bez kože zadržavajući prirodnu vlažnost kože. Osim isušivanja višak ulja, također hidratizira kožu tako da ne postane previše suha.

Ako ste u potrazi za suitableface paket napravljen od multani mitti za suhu kožu, evo jedan za tebe.

  • Multani mitti- dva / tri supene kašike
  • Curd - jedan sto kašiku
  • Mlijeko - za izradu paste
  • Ocjenjuju krastavac - jedna kašičica
  • Ocjenjuju paradajz - jedna kašičica

Napravite pastu od svih tih elemenata i primijeniti sve preko lica i vrata. Ostatak od pravaca je isti kao i gore lice paket prije nego što je rekao.

Probaj ovo, a ti bi sigurno voleo da uskoro vijoriti vašu kožu!

load...