Njegu kože

Kako voda Rose može pomoći u lečenju akni

Kako voda Rose može pomoći u lečenju akni

Rose voda se koristi od uzrasta da savlada akni erupcije i izliječiti akne rane. Akne mogu izbiti zbog mnogih razloga, ali jedan od glavnih razloga je kada lojne žlijezde na koži proizvode više nego što je potrebno sebuma. Višak sebuma koji se proizvodi biva zarobljen u koži na kraju dovodi do akni erupcije. Rose vode može biti od velike koristi u takvim akni izazivanje scenarija. Ne samo da je porasla voda pomaže u čišćenju akni, takođe pomaže u izblijedi ožiljaka od akni koje su ostavili za sobom nakon akni rafalima. Rose voda je jedan od najvažnijih nježan lekove za akne lijek dok je još bio vrlo efikasno.

Prednosti Rose vode:

  • Rose voda je antiseptik i ima antimikrobna svojstva. Pomaže u liječenju akni i pored toga je porasla voda pomaže u izblijedi ožiljaka od akni.
  • Od ruža voda je jedan od nježan tretmana za akne sve vrste tipove kože, uključujući upotrebu može osjetljivo porasla vode za liječenje akni sa lakoćom. To ne izaziva crvenilo ili paljenje kože kao neka hemijska sredstva rade.
  • Osim akne lijek, ruža voda ima mnoge druge prednosti kože. Rose vode u kremama pomaže u održavanju optimalnog pH ravnotežu kože, ruža vode kao toner zateže pore i pomaže smanjuje fine linije i bore.

Home-made recepte za rosewater lice paket:

Postoji mnogo načina da se zapošljavaju porastao vode za liječenje akni i neke od tih uključuju korištenje ružine vode kao lice pakete i lice pere ili jednostavno kao sprej za lice. Neke od opcija za lice ruža vode paket su navedene ispod:

Rose vode i sandalovine Paste

Ova kombinacija pomaže u oba smirivanje akni erupcija i izblijedi ožiljaka od akni. Da bi ovo lice paket, uzeti sandalovine u prahu i ruže vode u 2: 1 proporcija. U posudi uzeti 2 kašike sandalovine u prahu i pomiješati sa 1 žlica ruže vode. Napravite gustu pastu sa dva i nanesite na lice da se osuši, a zatim isperite.

load...

Rose vode i sok od limuna

Kombinacija Rose vode i sok od limuna je odličan lijek za liječenje akni. Sok od limuna je već uspostavljen pravni lijek kada je u pitanju akni lek. Dodaci za jednake dijelove ruže vode i sok od limuna ie1 žlice ruže vode sa 1 žlica soka od limuna. Dobro miješati dva sastojka. Pranje lice sa ove smeše pomaže u otvaranju pora, a zatim primijeniti isti u pogođenim područjima i ostavite 10 minuta. Ovaj proces pomaže u sušenje akni i sok od limuna također pomaže u posvjetljenje od akni. Prije upotrebe ovih paket, testirati ga na lakat ili vrata kako bi bili sigurni da ste alergični ili osjetljiva na sok od limuna.

Rose vode, krastavac i meda lice paket

Ako ste alergični na limunsku kiselinu ili imate osjetljivu kožu, mogli koristiti ovo lice paket koji je kombinacija krastavaca paste sa medom i ruža vode. Da bi ovo lice paket, uzeti 2 inča svježeg krastavca i slomi ga sa 2 kašike meda u blenderu. Napraviti glatku masu od ova dva. Sada na ovu pastu dodati Rose vode i dobro miješati sve tri sastojke. Je facepack je sada spreman da se prijave na licu. Oba meda i ruže vode u ovo lice paket ima antibakterijska svojstva i krastavac u lice paket pružaju cool umirujuće osjećaj za kožu.

Rose dostupnosti vode:

Rose voda je široko dostupna u mnogim opće i prodavnicama. Postoje mnoge komercijalne mogućnosti za ruže vodi kao Dabur gulabari ružine vode, FabIndia ružine vode itd takođe može napraviti ružinu vodicu dodavanjem nekoliko kapi eteričnih ulja ruže u vodi.

load...

Ako ste pate od puno problema kože i probleme akni, ne naglasiti preko njega. Pokušajte uključiti specifične ružine vode u svoju dnevnu rutinu kao da koristite porastao kreme na bazi vode i lice pere, ruža vode toner, ružina vodica za čišćenje, gore navedenih porasla lice voda pakuje za liječenje akni i blijede te ožiljci od akni.

load...