Ljepota

Strašne stvari koje se mogu desiti vašem licu kada koristite previše botoxa

Strašne stvari koje se mogu desiti vašem licu kada koristite previše botoxa

Volim britanske novine, stvarno. Po drugi put u nešto više od šest mjeseci, Daily Mail je ostao priču o Botox -i to nije vrsta Ra-Ra, svi-treba-do-it tip komad verovatno ćete naći preko na ovoj strani ribnjaka.

load...

No, članak je o ljepoti pisac koji počeo da ubrizgavanje botoksa pre 18 godina, u dobi od 29 (Smešno, da je to za članak časopisa i zbog toga vjerojatno besplatno-tako počnete da navuku na te stvari, kažem vam!) u svakom slučaju, u početku je radio. Ali onda su stvari krenule po zlu-pogrešno dovoljno da je ona odlučila da ga se za dobro.

Sada sam baš protiv Botox-Heck, ja samo imam neke sam na medijski događaj oko mjesec dana (ja ću uskoro postavljanje video sa nekoliko savjeta iz docs). Ali je činjenica da se može obiti o glavu i zapravo učiniti da izgleda gore me stvarno plaši. To je stvar Niko govori o. (Ili barem nitko u Sjevernoj Americi.) Pa da!

Verovatno najčešći stvar koja se događa kada Botox krene naopako je mala stvar pod nazivom "Spocking." Kao što je u obrve da ovo:

Mrzim, mrzim, mrzim kad vidim žene ide okolo sa ovim čudnim obrva-jer to znači da je njihov doktori to nije učinio odgovarajuće praćenje, u lice, sa prije i poslije fotografija. (Izgleda da određeni postotak stanovništva će "Spock", ali to se može ispraviti ubrizgavanjem više u pravo mjesto da ih padne dole.)

A zatim tu su i "zeko linije" sam pisao o još u maju. U neku vrstu bolesne osvete, ove nove bore razvijati kada parališe okolnih mišića.

Kao da to nisu bile dovoljno, siromašni Daily Mail pisac razvijena druga pitanja. Njen doc ubrizgao ga je ispraviti opuštene duž vilice, ali je potpuno promenila njen osmeh:

"Normalno sam imao široki snop u kojima je moja gornja usna je postao sasvim ravno. Dakle, moje gornje usne drooped u centru, dajući moj osmijeh čudan, pomalo zlokobno kriva."

load...

Sinister? Par koji sa Spock obrva i mogli uplašiti malu djecu.

Ostali čudno neželjenih efekata uključuje čelo koje je izgledalo neprirodno glatko, ali obrve koja je postala "preteška". A onda je otišla kod zubara, ali nije mogao otvoriti usta pravilno jer je, dobro, zamrznuto. I to ne od bilo čega što zubara uradio.

Lud! Evo je SA Botox ( "bez bora, ali bezizražajno", kaže Daily Mail):

I evo je nakon što je odustao:

Ozbiljno-jedini bore u ne-Bo ubio da ne mogu otkriti oko očiju. (I zdravo? Ako oči ne nabor malo kad se smeješ, izgledaš kao vanzemaljac.) Također imajte na umu da joj je lice u drugom pic je puniji, tako da ne provode previše vremena u teretani, jer masti ISPUNJAVA se bore, dame!

Što se tiče ličnosti, Kylie je sisterDannii Minogue, koji je velika zvijezda u Velikoj Britaniji i čije ime ima nekoliko previše suglasnika i samoglasnika, je možda jedina ja znam koji je otišao u zapisnik kaže ona odustala botoks. (Mnoge druge zvijezde, uključujući i Rachel Weisz i Kate Winslet, izjasnili su se protiv toga, ali nisam čuo da su ga koristili, a onda stala. Ili samo nikada nisam ga na sve. Ili su možda svi lažu.)

U svakom slučaju, po svemu sudeći Dannii je pozvao njen kozmetičar da odustanem, jer je zapravo čineći je izgleda starije. Možeš li vjerovati?

Evo njene Freeze lice prije:

A sada, au naturel:

Opet, nekako iskopati oči crinkles-zar ne?

Sada, očito neki docs-u Velikoj Britaniji najmanje također su počeli da shvate da "Botox 4 All" nije nužno dobra stvar. Posebno za žene u 40-im ili stariji. Mislio sam da izvod iz teksta je bila zanimljiva:

"Vicky Dondos od Medicetics klinici u Londonu kaže da je super-oprezni s Botox sa starijim klijentima: 'A potpuno glatka čela može stvoriti veliku razliku od bilo opuštene i pojavu bora na donjoj polovini lica, što ga čini izgledaju još gore.

'Botoxing između obrva eventualno može povećati prostor između njih tako da obrve izgledaju predaleko, a koža postaje saggy.

"Ja sam više uvjeren da Botox čini čuda kao uljepšavanje za više od 40-ih '

'Isto tako, neki doktori pokušavaju da podignu obrve previše sa Botox, ostavljajući kapci looking protezao i sa previše jezivo kože na šou.

"To daje" povuče "izgled koji je vrlo starenje."

Samo. WOW.

Li slati sve ovo ne zato što ne mislim da iko treba da ikad botox, nikada, ali zato želim da, ako ti ga, da shvate rizike i onda donesu informiranu odluku. Ovih dana, to izgleda kao i svi i njihova majka nudi Botox snimke, ali je i dalje ozbiljan medicinski postupak. I to je mnogo, mnogo bolje da pod-poslastica nego preko-poslastica. Mi smo svi vidjeli Heidi Montag klonovi koji rade na plastični hirurzi 'ili čak dermatologa' ureda. Neka bude priča upozorenja.

Jeste li ikad pokušali Botox? Mislite li da je Daily Mail pisac i Dannii Minogue izgledati bolje sa ili bez Bo? Šta je Justine Bateman-joj je perspektiva osvježavajući ili mislite da bi trebala barem pokušati anti-aging krema?

load...