Ljepota

Najbolja hrana za mlađu kožu

Najbolja hrana za mlađu kožu

Članak o tome kako polinezasićenih ulja doprinose starenja kože potpuno prošle sedmice pogodio živac. Neki od vas su već na brodu. Neki si nisu ubeđeni još ili da sam bio ekstremno. Neki od vas misle da nemam poslovne pisanje o hrani bez nauke stepen iza moje ime.

load...

Ja vas čujem. Ali sam i sluh, na osnovu svih odgovora, koji su nam potrebni da bi razgovor o tome. Uvijek sam bio u logoru koji vjeruje da ljepota počinje iznutra. Zar ne bi bilo sjajno da znaju koja hrana zaista štite od starenja kože? To je moj cilj s ove serije članaka, i danas, nudim perspektive ovjerenu nutricionista.

I spomenuo prošle sedmice, ali želim da te više formalno predstaviti Emma Sgourakis, koji vodi TheNutritionCoach.com.au i nalazi se u Melburnu, Australija. Pozdravi Emma:

Evo malo blurb o njoj 10-godišnji praksi (radi sa klijentima širom Australije, a međunarodno Skype):

Nekonvencionalan u svom pristupu, za razliku od komercijalizovao zapadnoj "dijeta" načela i industrije prešao hrane piramide, ona je uvijek istražuje dalje i dublje u otkrivanju istine i razbijanja zajedničkog mitova o ishrani. Ona će vas pitanje mainstream zdravlja "vjerovanja" koje su vas sputava. Ishrana filozofija Emma se temelji na pretpostavci da treba jesti hranu smo biološki dizajniran za jesti, na temelju naše fiziologije i uz podršku nepristrasnog nezavisnim istraživanjima, ali uvijek osoba specifične. Ona će vas udaljiti od obrađenih, degenerativnih, upalnih i neefikasna hranu, prema prirodnim, hranljivog, funkcionalan, izuzetno probavljiva, pro-metabolički hrane. Emma smatra da ne treba potcijeniti posljedice našeg izbora hrane i da moramo biti više promišljena u našem kupovine i prehrambene navike, bolje informirani o našim tijelima, i naoružani vještine kako bi sve to dobar ukus.

load...

Prošlog mjeseca, ja sam doprineo da članak Emma napisao za svoj blog, koji želim danas podijeliti s vama. To je sve o jede za anti-starenje, a to je puna neverovatnih informacija. Preko Emma.

Godine Slatko

Emma Sgourakis, Certified Klinički nutricionista, ACNM, Dip Hlth Sc (Matica)

Možda ste primetili naslovi pojavljuju u časopisima u zadnje vrijeme navodeći da je šećer je "starenje" i uzrok glikaciju što dovodi do nastanka bora na koži i opuštene. Ovi članovi generalno zaključiti sa preporukama za 'anti-glikacijska' proizvode aktuelna kože i (uzdah) "bez šećera" dijeta. Ovaj post je samo mali prikupljanje informacija da bi si mislio i nadam se da te vidim da je šećer * zapravo nije loš momak.

Prvo, želim reći da mislim da ne bore nužno loše. Ponosan sam na moje 37-godišnjeg smeha linije. Bore su zaista neizbježan, ali stvar je u tome, ne moraju razviti prerano, a ako radije ne bi ubrzati starenje kože, znaju da šećer nije krivac, već oksidativni raspad polinezasićenih masnih kiselina (PUFA).

"Mnogi ljudi su zabrinuti zbog spontanog glikaciju koji navodno se događa u organizmu kad šećeri reagiraju s proteinima, iako su zapravo uglavnom rezultat polinezasićenih masnih kiselina degradacije." - dr Ray Peat

I

"Fragmenti pogoršanja polinezasićenih masnih kiselina u kombinaciji sa proteinima i drugim ćelija materijala, proizvodnju imunogeni supstance. Takozvana "nova glikaciju gotovih proizvoda", koje su okrivljuje glukoze višak, uglavnom izvedene iz peroksidacije u "Esencijalne masne kiseline." Termin glikaciju 'ukazuje na dodatak grupa šećera za proteine, kao što se javlja u dijabetes i starosti, ali kada je testiran u kontroliranom eksperimentu, lipidne peroksidacije polinezasićenih masnih kiselina stvara štetu proteina oko 23 puta brže od jednostavnih šećera rade. "(Fu, et al., 1996). - dr Ray Peat

U stvari, šećer zapravo pomaže u sprečavanju raspada tkiva (vidi na kožu opuštene i gubitak mišićnog tonusa), sa "sparing" protein:

"Šećeri * (voće, itd) su daleko efikasnije od proteina u prevenciji degradacije proteina u mišiću." - dr Ivy & Portman

Stres low-carb / low-šećer dijeta, i stresa općenito, smanjuje naša proizvodnja ugljen-dioksida (stavljajući nas u niskom metabolizma država), i zapravo povećava glikaciju proteina. Tako se posta i pod-ishrana, kao uskladišteni polinezasićenih masnih kiselina se oslobađaju u krvotok.

* Šećer, posebno "saharoze", jednostavniji ugljenih hidrata naći u velikim količinama u zrelo voće, sok od naranče, pravi med i bijele šećerne trske (čista saharoza), je od suštinskog značaja za smanjenje stresa, povećanje štitnjače (T3) proizvodnja, podržava metabolizam i energizirajući jetre; sve faktore u snižavanju katabolički hormoni stresa, usporava generalni degeneracije, podršku proizvodnji mladenačke energije i više mladenački izgled previše.

Za više informacija o šećera i upravo ono što mislim kada govorim o zdrav, pro-metabolički tip, pogledajte ovdje.

Polinezasićene masti (PUFA) uključuju sve tečnost biljnim uljima (masti u većini prerađene hrane koje uključuju repice, soje, kukuruzno ulje, ulje šafrana, suncokretovo ulje, riblje ulje, laneno ulje, itd, sa izuzetkom ekstra djevičanskog maslinovog ulja ) i masti prisutne u stvari kao što su žitarice, sjemenke, orašasti plodovi, mahunarke i konvencionalne peradi (više ovdje). Ove masti su nestabilne na kisik, svjetlosti i topline i oksidiranja (plijen) lako dovodi do slobodnih radikala (izvana i iznutra). Zasićenih masti, s druge strane, kao što su kokosovo ulje i maslac, zaštitne. Možeš

load...