Ljepota

Najbolji top kaputi i baze koje sam ikada pokušao

Najbolji top kaputi i baze koje sam ikada pokušao

Mojih top tip za premaza i baze sloja.

Ako ste jedva dobili vremena za svoju manikure, onda gornji sloj i baze kaput su dodatne korake koje možete biti u iskušenju da preskočite. (Shvatio sam!), Ali uzmite od mene kao lak za nokte ovisnik-ovo je jedna od oblasti u kojoj će vam nekoliko dodatnih minuta dati maksimum isplate.

load...

A dobra osnova kaput priprema nokte za nokte, zaglađivanje nikakve grebena i nesavršenosti, baš kao temeljni premaz bi na licu. Također će zaštititi nokte od gadne žute mrlje, i može napraviti slabe nokte osjećati jače i trajnije. 

Top coat je od suštinske važnosti kako bi vaš mani traje duže bez ubacujući ili nosi na rubovima. Osim toga, to vam daje predivan sjajni finiš da nećete dobiti od poljske sami. Ako si u nail art, velikodušan primjena premaz će zapečatiti u svoj dizajn i čine ga izgledaju 100 puta bolje nego bez. 

Treba malo Recos? Evo mojih pet omiljeni premaza i baze slojeva:

The Best Top Coats

Seche Vite Dry Fast Top Coat

Volim kultnog Seche Vite Dry Fast Top Coat, jer je sjaj je neverovatno, i ja volim ekstra-sjajni nokti. Pored toga, bukvalno osuši u nema vremena. Mislim, to je samo tako brzo, čak i ne razumiju kako to funkcionira! Dakle, iz tih razloga sam opsjednut. Zna da postoji manji problem skupljanje što se događa s vremena na vrijeme (tj povlači za nokte od zanoktice i vrhove noktiju). Da bi to izbjegli najbolje što mogu, pobrinite se da primijeniti veću količinu, a to obično radi posao da prestane da povlači efekt. 

Gdje kupiti: Amazon.ca, Drugstore.com, Ulta Beauty, Amazon.com

Esi Good To Go Top Coat

Esi Dobro je Go je bio moj go-to već neko vrijeme. (Moguć? Završio sam bocu, tako da nisam mogao ni uzeti sliku o njemu!) Ovo je bio prvi premaz sam pokušao to mi je dalo ni krevet listova maraka kad sam nokte i otišao na spavanje ubrzo nakon , tako da je bilo prilično impresivno. Se suši vrlo brzo i sjajna (ali možda malo manje nego Seche Vite). Svih vremena fave.

load...

Gdje kupiti: Well.ca, Nordstrom, Beauty.com, Ulta Beauty, Amazon.com

CND Vinylux Weekly Top Coat

Znam CND Vinylux Weekly Top Coat je značilo da se nosi sa Vinylux za nokte, ali zašto ne krše pravila malo? Volim ove stvari preko bilo koju vrstu za nokte, a ja sam primijetio da mi mani traje najduže sa ovim završnim premazom. Suši u osam minuta preko Vinylux za nokte, tako da očekujemo da čekati oko toliko dugo u odnosu na druge marke-ako ste u velikoj žurbi, možda želite posegnuti za još jedan premaz na ovoj listi. Ali, ako imate vremena, ovo je stvarno velika u smislu trajne snage.

Gdje kupiti: Amazon.ca, Amazon.com i salone (vidi ovdje za traženje lokacije u vašoj blizini)

CND Super Shiney

Volim ove stvari! Kao što je po svom imenu, CND Super Shiney IS super-sjajna i dalje jako, jako glatko. Vreme sušenja na ovoj top coat je prilično dobar-ne predugo, ali ne kao brz kao Seche Vite, to je sigurno. Odradio sam do-your-noktiju-and-go-u-krevet test, a nažalost, ovaj ne prođe. Dakle, pobrinite se da ostavite dovoljno vremena za vaše nokte da se osuši. U suprotnom, to radi dobar posao sprečavanja čip i dobiva moje pečat odobrenja.

Gdje kupiti: Amazon.ca, Ulta Beauty, Amazon.com i salone (vidi ovdje za traženje lokacije u vašoj blizini)

Formula X Shine Top Coat

Sephora Formula X je brzo postao jedan od mojih omiljenih brendova lakova za nokte, a Shine Top Coat se ne razlikuje. Dobro obavlja, suši u pristojnu količinu vremena, i ima veliki sjaj. Ono što ne voli? 

Gdje kupiti: Sephora

The Best Base Kaputi

OPI Nail Envy Nail Strengthener

Ja sam zakleti strane OPI Nail Envy godinama. Ovo je stvari koje stvarno pomogao nokte rasti dugo (ili barem mislim da jesam!). Koristio sam mat verzija za uzraste kao svoju bazu kaput-ponekad čak koriste dva sloja da bude deblji-i jako mi se sviđa. Jedno upozorenje: ona ima formaldehid u njemu. Dakle, iako ja preporučujem, samo znam da je lista sastojak manje od povoljan (i ja više osobno ne koristi za tog razloga).

Gdje kupiti: Amazon.ca, Drugstore.com, Ulta Beauty, Amazon.com

CND Stickey Sidrenje Base Coat

CND Stickey Sidrenje Base Coat ima dobru konzistenciju i osećam se kao da zapravo služi svrsi na noktima, za razliku od nekih drugih niskih slojeva koji su tako tanki, oni mogu kao ni biti tamo. (Volim svoju bazu sloja imati deblji dosljednost.) Se suši na dobar provod i ujednačava bilo nepravilnosti u mom prirodnih noktiju za veliki aplikacija. Ovo je vjerojatno moj favorit u ovom trenutku.

Gdje kupiti: Amazon.ca, Ulta Beauty, Amazon.com i salone (vidi ovdje za traženje lokacije u vašoj blizini)

Quo Orly snažnu vezu Rubberized Base Coat

Volim Quo od Orly snažnu vezu Rubberized Base Coat, jer, opet, to nije tako tanka da se osećam kao da je ništa raditi za mene. Stvarno sam izbirljiva kada je u pitanju temeljni premazi, tako da je ovo jaka veza prolazi test vremena sušenja i po tome što je dobro konzistencije. Osim toga, kvaliteta to dobro u apoteci? Da molim.

Gdje kupiti: Shoppers Drug Mart

Formula X Prime Base Coat

Kolega ljubitelje Formule X, dodajte premijer Base Coat na listu. Ovo radi jako dobro u prevenciji mrlje i večernji izlazak mog nokta, iako je malo tanak za moj ukus. I dalje i dalje čini mojoj listi, iako sam obično nabacao dva sloja da ga kako mi se sviđa.

Gdje kupiti: Sephora

Butter London Fondacija Nail Flawless Basecoat

Butter London Foundation Nail je daleko moje svih vremena omiljeni osnovni sloj. To baš želim bazu kaput do-štiti nokte i izjednačava sve nesavršenosti. Jer je zatamnjena, možete lako nabacao kaput ove i bilo dobro da ode bez boje za prirodan izgled. Ali, kada se koristi kao osnovni premaz, to je neverovatno. Ako imate grebena u nokte, onda će to poslužiti kao savršen temelj za vaše nokte. Ozbiljno vrijedi razmetanje. 

Gdje kupiti: Sephora, Nordstrom, Beauty.com, Amazon.com

Shop urednika

Da li uvijek nositi bazu i top coat? Jeste li isprobali neki od ovih oni?

load...