Ljepota

Najbolji prah za podešavanje šminke (i kako ga koristiti)

Najbolji prah za podešavanje šminke (i kako ga koristiti)

Prošle sedmice, razgovarao sam (i pričao i pričao) o RMS "Un" Cover-Up, potpuno prirodan korektor / fondacije koja ide na mom licu gotovo svaki dan. 

Ali evo u čemu je stvar. Osim ako imate suhu, pora-manje, ne proizvode naftu kože, ne mogu u dobroj vjeri Preporučujemo vam da kupite "Un" Cover-Up bez i ulaganja u "Un" Powder (ili slično). Ako želite da nosite "Un" Cover-Up kao temelj, mislim da je u prahu je obavezno. 

load...

Heck, čak i ako niste na "Un" Cover-Up voz (iako ne mogu zamisliti zašto, hehe), ja bih ipak preporučujem ti da probaš "Un" Prah ili obojeni "Un" Powder na vrhu vašeg šminku, ako ste na tržištu za novi prašak za zaštitu od sunca / podešavanje. Je li to dobro. 

Šokantno, međutim. Nisam bio tako siguran o ovom proizvodu, kada sam prvi put kupio! Na način nanošenja je malo drugačija, tako da mi je trebalo nekoliko pokušaja da savladate to. Idem da je danas, kao i sve razloge zašto sam sada looooove to da ti pokažem. (Toliko da sada imate i original "Un" prah i novije obojeni "Un" puder, koji je izašao u 2019. Zašto da, ja sam broj jedan fan Rose-Marie Swift.)

Zašto koristiti Silica u prahu

Postavlja i matira "Un" zataškavanje. Moji dragi RMS obožavateljke, ako ste ikada pokušali "Un" Cover-Up, onda znate kako to može izgledati, dobro, masna, kada ga stavite na cijelo lice. Malo rose je super na obrazima, ali to nije tako cool kada čelo i gornje usne su sjajni, jesam li u pravu? Unesite "Un" Powder. Malo dab tu, malo dab tu, i to uzima masnu izgled dalje zadržavajući pokrivenost. Magic! Tako da ne bude obeshrabrena od kokosovog ulja u "Un" zataškavanje. Postavljanjem sa malo "Un" Powder, možete napraviti da radi kao temelj. (I to dolazi od nekoga sa combo kože, a ne osuši!)

Sadrži 100 posto silika-no talk. Postoji samo jedan sastojak u "Un" Puder: silica. Zatamnjena "Un" Powder ima silika plus željezo oksida, što ga daju nijanse. Možda ste upoznati sa silika već ako ste pokušali Make Up For Ever HD Microfinish u prahu, koji je bio moj prvi silika prah ljubavi ide u povratku (više o razlici između dva u sekundi). Silica je mineral i, koliko se mene tiče, najbolja sastojak možete imati u puder za lice jer SOPS se ulja i nikada ne izgleda cakey. Usporedite i kontrastu sa talk, češća u prahu sastojak koji nastanjuje u redovima, naglašava suhoću, a može biti štetno ako se udiše. Reci ne talk!

load...

Sastojci ( "Un" puder): Silica

Sastojci (obojeni "Un" puder): silika, oksida gvožđa: CI 77492, CI 77491, CI 77499 

Upija ulje i pomaže šminka traje duže. Vjerovatno Najneverovatnija stvar silika, a samim tim i "Un" puder, je u tome što ima sposobnost da apsorbira mnogo puta njegove težine u ulju. Dakle, ako imate ten koji je na masnija strane, verovatno treba da bude u vašem životu! Lično, nikada nisam pronašao ništa efikasniji u zaustavljanju strašna sredinom popodneva T-zonu sjaja da li nosim "Un" prikrivanje ili moj drugi fave, Sapfo Organics Foundation. Lagana aplikacija će dati svoj šminka puno veću kilometražu i pomoći spriječiti da klizanje ili popušta kao što ide kroz dan.

To neće ostaviti vidljive teksture. Ako ne nađete potrebe da se ponovi "Un" Powder aplikacija da ukroti sjaj kasnije, bez brige. Silika ima tako svilenkasta, ultra-fine teksture koje možete lako dodati još jedan sloj bez šminke ide cakey. (Ovo je velika Gripe šminkeri imaju sa ne-fino-baraka, talk-tipa u prahu Ljudi ih nose u svojim torbe i prah tokom dana;. Tada su završiti s teškim, suho, nagomilanu na izgled Most. Prah se jednostavno nije za ponavljanje aplikacije.)

To raspršuje nesavršenosti. Ali čekajte, to nije sve! Silica, jer je mineral, također ima sposobnost da raspršuju svjetlo za soft-fokus, zamagljen efekt na značajke. To se čak koristi i najmanja količina-suptilno smanjuje izgled vaše pore, fine linije i bore. 

Razlika između "Un" Powder i obojeni "Un" Powder

"Un" Powder odgovara svim tonovima kože. Iako izgleda bijelo u loncu, to je potpuno proziran na koži i neće ostaviti nikakve bijele ostatke. Ovaj proizvod će vam dati sve pogodnosti sam apsorpciju spomenuo ulje, šminka postavljanje, zamagljen nesavršenosti ali bez dodatnih pokrivenost. 

Zatamnjena "Un" puder, s druge strane, da li vam dati neke dodatne suptilne pokrivenost. Možete dobiti sve prednosti silika, plus nagovještaj boje koja radi u sinergiji sa "Un" Cover-Up za "druge kože" efekat. To su nijanse (avaj, oni nemaju prah tek treba da odgovara najmračnijim hladu, 55): 

  • 0-1: Radi sa "Un" Cover-Up nijanse 00 i 11
  • 2-3: Radi sa "Un" Cover-Up nijanse 22 i 33
  • 3-4: Radi sa "Un" Cover-Up nijanse 33 i 44

Koji ja volim? Volim ih oboje, ali nađem poseže za stari dobri "Un" Powder najčešće. Ali treba imati na umu, ja sam SUPER-minimalistički sa moju kožu i da izgledaju kao da ne nosim ništa (vjerojatno bih trebao nositi više). Kada želim više usavršio, "formalni lice", koristim obojeni "Un" Powder u 0-1. Budući da je prozirni prah je potpuno nemoguće otkriti, mislim da ja mogu vidjeti zatamnjena jedan je Tinsi malo na mojoj koži; to također zahtijeva pažljiviji aplikacija. Ali, to je odlična opcija ako želite dodatni pokrivenost.

Kako se koristi RMS "Un" Powder

1. Nanesite "Un" prikrivanje ili drugi temelj. Naravno, RMS Beauty prodz su dizajnirani da rade najbolje zajedno, ali sam imao dobre rezultate uz pomoć "Un" puder preko Sapfo Foundation kao dobro. (To je silikona, pa možda da pravi razliku!)

2. Uzmi puder. Oh da! Svaki RMS prah dolazi s periva, ponovo koristiti puder. Ovo je preferirani način Rose-Marie aplikacije jer vam daje više kontrole i depozita manje praha na kožu nego kistom. Tu je i manji rizik od udisanja čestica silika.

Ne biti u iskušenju da koristite giganta fluffy četkom. Zapravo nisu zalažu za velike prah četke jer sam ovo napisao u 2018. Umjesto toga, mnogo godina, ja sam koristeći kupolom sjenilo četkom strateški primijeniti moju prah. No bueno sa RMS "Un" Powder. Našao sam čak i da su depoziti previše! U svemu tome nisam volim proizvod na prvi; Morao sam da se naviknem na dim. Sada ne mogu da vidim sebe nikada pomoću četke za puder. 

3. Umočite dim u prah. Je lisnato će se savršeno uklapa u vrhu tegle, tako da možete protresti prah da se čak i sloj prije nego što pop u dim. Wiggle ga oko da biste dobili dobar iznos tamo. Možete sklopite lisnatog i nazad, tako da možete raditi prah u dim. Dodirnite off višak.

4. Uhvatite lisnato sa svojim kažiprst i srednji prst. Postoji traku remen na jednoj strani koja odgovara dva prsta savršeno.

5. Testirajte puder na ruci. Ako ste tek počeli s ovim proizvodom i način nanošenja, to je dobra ideja da obriše puder na ruci pre nanoseči ga na lice. Ćete biti u mogućnosti vidjeti koliko si stavljanja.

6. Pritisnite and roll za polaganje puder na licu. Je pritiskom pokreta je ključ! Ovo je kako ti se najviše prirodnih efekt, nanoseči prah na (umjesto vrdala to energično četkom, koja bi deponirati tonu proizvoda). Sa pritiskom i valjanje, koristite manje u prahu, i to je mnogo manje vjerojatno da se drže bebu dlake i / ili suho zakrpe. To je i dovoljno nježan da ne uznemiravaju sav posao si upravo uradio usavršavanju svoj temelj i korektor.

7. Samo u prahu, gdje vam je potrebna. Iako je "Un" Powder izgleda izuzetno prirodno, i dalje ne žele da preko prahom. Lepo je zadržati malo orošenost i svježinu vašoj koži, tako da se strateški o tome gdje si ga stavio. Ne prah obraze na sve, samo moje čelo, bradu i oko nosa, gdje sam potrebna dodatna korektor za crvenilo. Također imajte na umu da silika prah može prikazati bijele fotografije-još jedan razlog da držiš svjetlo aplikacija.

8. Bi se spriječilo gužvanje. "Un" Powder je vrlo zgodno ako se gužvanje sa ispod očiju korektor. Najmanji Sweep radi trik, a ne uključuje to područje crepey. To je korisno i sa šlagom sjenila. Možete prah svoj poklopaca kao baza da daju boju "grip", i / ili u prahu na vrhu sjenilo za postavljanje. 

9. Držite bubuljice pokrivena. Jedan od mojih omiljenih koristi za obojeni "Un" Powder je da se korektor na nepravilnosti. Prvo, da se prijavim ili "Un" prikrivanje ili više Budge-dokaz Make Up For Ever Navlaka korektor. Onda, pretpostavljam mali kist i primijeniti obojeni "Un" Powder samo na mane. Pomaže korektor boravak put i daje mi malo više kamuflaža.

10. Obogaćivanje trepavice. Evo nekonvencionalne upotrebe za "Un" Powder! Možete zapravo ga koristiti da biste dobili veći volumen od svog maskara. Nanesite jedan sloj maskare, a zatim prah trepavice sa "Un" Powder koristeći Q-tip. Nanesite maskaru da biste zaključali debljine na mjestu.

11. Držite lisnatog čist. Kao i kod svake četkice za šminkanje, redovna pranja blagim šamponom će zadržati svoj puder dezinficirati.

Ovdje možete vidjeti kakva je razlika u makes- "Un" Cover-Up sam na lijevoj. Na desnoj strani, "Un" Cover-Up plus obojeni "Un" Powder (i Lil 'više šminke):

Možete vidjeti koliko dobro se ubija neželjeni sjaj, i to mi daje malo više pokrivenost / boja (iako je kamera javlja da nisam bio savršen sa moj zahtjev, oh dobro).

Razlika između RMS "Un" Powder and Other silika prah

Dakle, "Un" Powder nije jedina 100 posto silika prah igra u gradu. Tu je i Make Up For Ever HD Microfinish Powder (najpoznatiji), i NYX Studio Završni puder, koliko ja znam.

Samo sam pokušao Make Up For Ever, što neki od vas možda se sjećate da sam govorio o godinama na ovom blogu. Čitao sam neke spekulacije ovdje i ovdje da je RMS je zapravo kvalitetnije jer "Un" Powder je napravljen od "sfernih-cut" silika, dok je Make Up For je napravljen Ever iz "oštrim" silika. Nemam pojma da li je to istina-ja proverio sa PR i da će ažurirati kada čujem. Iskreno, iako sam zakleti RMS ljubavnik, ne mogu baš reći razliku između dva proizvoda. ALI. 

Prelomna je dim! 

Ova nova metoda primjene je bio ukupno igra-izmjenjivač za mene. Od oba proizvoda su iste cijene, za istu količinu proizvoda, ali RMS "Un" Powder dolazi s vlastitim puder, ja kažem idem za lisnato! Ako ste u bešavne finiš kože, ne mogu ga preporučiti dovoljno.

Drugi razmatranje je ako želite malo više boje / pokrivenost. Osim obojeni "Un" puder, ja ne znam ni za jedan drugi čiste, silika-based prah koji dolaze u nijansu. RMS FTW!

Zaključak

Sada znate zašto volim ne samo "Un" Cover-Up (prema romanu ovdje), ali i "Un" Powder! To je razlog zašto Rose-Marie Swift dobiva mnoge moje raspoloživog dohotka-kada je u pitanju kože, ona me razumije.

Ja zapravo mislim da je u prahu je odličan uvod u brend, kao što ne morate biti prirodnih sastojaka narkoman cijeniti to. Pokušao sam sooo mnoge prah tokom godina, a nijedan obavlja, kao i čistog silika. Ko Woulda misao?

Također se nadam da ćete dati aplikaciji puder a go. To je jedna od onih stvari u kojima ti ne shvataš koliko bolje izgleda dok ne probaš!

Gdje kupiti:

  • Amazon.com
  • Net-a-Porter
  • The Detox Market
  • Duh Beauty Lounge
  • Birchbox
  • Cult Beauty
  • SkinStore

Jeste li pokušali "Un" Prah ili obojeni "Un" Powder? Koja ti se najviše sviđa? Koja je vaša metoda za primjenu toga? (Ikada pokušao je dim?)

load...