Vijesti

Top 10 najlepših plavih ruža

Top 10 najlepših plavih ruža

Plave ruže su moderni izum koji se odvija kroz ukrštanje i naučne eksperimente. Plava boja predstavlja royalty i ove je porasla vrste su ništa manje od kraljevske. I plave ruže znači kada predstavljen vam znači isto. Vi ste ništa manje od kraljevske porodice!

Najlepša Plave ruže

Ovdje su neke plave ruže slike i vrste koje će ukrasti vaše srce.

1. Plava za vas:

Ova različitost Grm ruža su hardy i imaju dobar miris. Imaju Deep Purple i škriljevca plava nijansa o njima. Oni su jedinstveni i vrlo lijepo imati oko kuće ili u vrtu. Ove ruže napraviti odličan dekorativno cvijeće za gotovo svaku prigodu.

load...

2. Rapsodija u plavom:

Ovi su kategorija grm ruže koja naraste do metar. Ova ruža je ljubičasta, kada je prvi cvjetovi ali sazrijeva u škriljca plavu koja izgleda egzotično i jedinstven. Ovi cvijeće mogu biti proizvedeni u dužem vremenu i imaju divno slatki miris.

3. Bleu Magenta:

Ove lutalica ruže imaju lijep lavande nijansu koja se nalazi između plave i ljubičaste. Ove ruže su divne centar komada ili vrt dekoracije. Oni su hardy ali Bleu Magenta grmlje ne ponavlja cvetanja. Ove ruže nemaju neku posebnu mirisa, ali su divno gledati. Oni također imaju kasno cvetanja. To su penjač ruže koje rastu do petnaest metara.

4. Sissinghurst Castle:

Legenda kaže da su otkrivene ove ruže na Sissinghurst zamku i tako nazvana po tome. Imaju prekrasan boje sa zlatnim prašnika. Oni pripadaju razne starih ruža i rastu u žbunje. Grmlje raste do srednje visine i imaju svjetlo miris.

load...

5. Veilchenblau:

Ove ruže su posebno poseban u smislu da oni nemaju trnje. Imaju bogat naranče miris i fin i neobičan miks boja. Kada su cvjetaju imaju slavnu magenta boje koja prelazi u lila siva kao što su sazrijevaju. Mnogo puta se pojavljuju plave ili tirkizne. Imaju slatki miris i hardy karakteristika. Kada je odrastao na stupovima, oni mogu narasti do pet metara.

6. Blue Moon Roses:

Blue Moon ruže odražavaju magnetne boje Meseca. Oni su zaista vrlo lijepo gledati. Oni se mogu uzgajati u vrtovima kako bi pejzaž slikovitom. Isto tako, kada je poklonjen ljudi, ove ruže mogu živnuti svoje sobe i raspoloženja znatno.

7. Midnight Blue Rose:

Kao što ime sugerira, Midnight Blue Roses imaju nijanse koje odražavaju na noćnom nebu. Oni nisu nebo plavo, ali ima naznaka magenta u njoj baš kao polu lit nebo. Oni stoga imaju zanosan i mistične kvalitete o njima što ih čini vrlo zanimljivo pogledati.

8. G. Bluebird:

Ovi minijaturni ruže su hardy i imaju dobru ponavlja. Imaju predivan lavande plavu boju koja može uljepšati bilo koji krajolik. Od ovih cvijeće nemaju miris mogu biti posađeno na udaljenosti gdje samo da bi se uočiti estetske prisutnost. Ovo su veliki cvijeće uključiti u buket.

9. Umjetno obojeni:

Tehnologija je znatno evoluirala. Ova evolucija nam omogućava da umjetno boja ruža na gotovo bilo koje boje. Od ruža se može naći u izobilju u gotovo svim bojama osim plave, umjetno plave boje ruže imaju veliku potražnju.

10. Kardinal de Richelieu:

Ova ruža ima duboko ljubičaste nijanse koje ponekad izgleda plavo. Oni pripadaju stare kategorije ruža i rasti kao grmlja. Ove ruže imaju lagani miris.

load...